Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zdrava peka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 15:35
Povezava do prispevka
Bom jaz še enkrat spekla kruh in slikala mojo katastrofo Big smile
Pa si dala iste količine kot piše ali si povečala? Ker meni izgleda tvoj kruh kar velik, moj je bil pa nikakav.
Muffne bom pa tudi poskusila enkrat narest Smile
 
Super tema Big smile
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 41Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 15:48
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem pekla ta kruh in je bil noter preveč moker (no za pojest je bil), zato sem nad peko kar obupala Sumim, da je za mokroto kriv jogurt - tinna, katerega ti uporabljaš in koliko lanenih semen dodaš k masi? Se bom mogoče spet opogumila in upala na najboljše
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 16:13
Povezava do prispevka
No meni je bilo tudi rečeno da je jogurt kriv. Jaz sem dala navadnega od ljubljanskih mlekaren, šparove ovsene kosmiče (tu ne bi smelo biti problemov) in nepasirano skuto iz ljubljanskih mlekarn.
Moj kruh sploh ni bil za jest. Po dolžini je bil za pol opisanega pekača, viskoj je bil 4-5cm. Nič od nič, pa ves moker noter. Je potrebno da masa kaj čaka, preden se jo zbaše v pečico?
Samo občutek imam da je pa resno ful važno kateri jogurt vzameš in katero skuto.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 16:32
Povezava do prispevka
Wow, tinna...ful lepo in dobro zgleda
Me pa zanima, če bi lahko polovico otrobov zamenjala s Šparovimi kosmiči, kjer so še semena notri?
Kolko časa pa ta kruh zdrži v hladilniku?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 17:01
Povezava do prispevka
Ja, tale kruh res pride bolj "moker" -  kot pravite.
Ampak je meni zelo dober in super za jest. Skuto sem dala leclerc (itak ),
jogurt pa Mercatorjeva znamka light, 2x po 0,5 litra. Pa sploh nisem
gledala, kakšen model mora bit, sem kar vlila maso v enega, ki je bil
pri roki - tak štirioglat, podolgovat, kruh je prišel skoraj do vrha -
ravno prav in se tako lepo zapekel (seveda spodaj peki papir). Pekla sem
točno po navodilih, oz. 48 min. Piki, v maso sem vmešala 4 velike žlice
lanenih semen (to sem čisto po občutku in je ravno prav).
Mogoče lahko omenim še, da sem mokre sestavine v multi. zmiksala,
suhe pa premešala na roke z vilico in na roke tudi primešala mokri masi.
Res simple. Sklepam pa, da je običajna skuta, ne Leclercova,
še primernejša za ta kruh, ker bi po logiki moral biti tako še manj moker (gostejša skuta).
Mogoče je vredno poskusit še s kakšnim gostejšim jogurtom, če se vam tako zdi premokro, ampak meni res ni.

Aja, kosmiči pa seveda šparovi.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 21:56
Povezava do prispevka
Sporočam - sem napekla spet danes - tistio čokoladno pecivo s kokosom
je BBBB! In pa še eno melonino torto, ker je prejšnje prehitro
zmanjkalo - je res najboljša   .

Slikice pridejo jutri .
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 23:41
Povezava do prispevka
Vau, tinna. Komaj čakam slikice Smile
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 10:08
Povezava do prispevka
Pa sem poslikala (čeprav mi kosov torte na krožniku ni uspelo, sva prehitro jedla - pojedla sva polovico torte za zajtrk ).
image file name: 2k7b87a1f2fc.jpg

image file name: 2k5c9dd7760b.jpg

image file name: 2k9ca0840659.jpg

image file name: 2kb89555606d.jpg

image file name: 2kdd7008e76e.jpg

image file name: 2k75806c95aa.jpg

Moram povedat, da mi je torta tokrat uspela fenomenalno - predvsem
nadev je bil bolj kompakten - ko odrežeš kos je tak lep čvrst - ne
razpade (bom po kosilu poslikala še košček posebej ). Sem dala manj jogurta in malo več želatine (1/2 l jogurta namesto 1 l in 20 g želatine) - okus je pa božanski.


Kokosove rezine so pa čisto svoj svet - rahle, zelo okusne - zares pravi čokoladno kokosov okus , a tudi kar suhe - verjetno zaradi kokosove moke. Zato čez super paše
preliv iz kakšnega sadja in skute ter ledu (zmiksano skupaj), da ni
preveč suho (to sem naredila včeraj zvečer, pa nisem slikala, in je 1A).


No, a je še katera kaj spekla zdajle za vikend?


A veste kako malo kcal imajo te stvari? - polovica moje torte ima samo
650 kcal. Zjutraj sem se tako najedla, da sem mislila, da me bo
razneslo, pa sem pojedla le okoli 300 kcal (moj dobi mal večje kose ), kar je ravno prav za en obrok .
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 10:46
Povezava do prispevka
tinna, krasne slikice si naredila. Sploh kruh mi je všeč. Mislim, da ga bom kmalu naredila, le sojino moko moram nabavit. Da vidim, kaj je zdaj s to mokroto Wink
 
Tisti čokoladno-kokosov biskvit pa sem jaz, če se prav spomnim, namočila z mlekom.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 11:57
Povezava do prispevka
jaz kruh kar pogosto pecem in ga pecem dalj casa, kot je napisano... za kruh iz polovicne kolicine (ki ga imam za en teden, nisva ravno potrosnika kruha, navadnega pojeva eno zemljico na dan oba, moj pa se zdravih reci izogiba ze na dalec - off topic - to ni fer, ker je suh in NIC pudingast, pa ne telovadi in skoraj nic zdravega ne je ) dam pecico na 190 stopinj in pecem 50 min. uporabljam pa mercatorjevo skuto, ki je bolj suha - notri ni nic moker, je pa seveda cel kruh rahlo vlazen. aja, delam ga v obicajnem stirioglatem modelu, samo folijo dam notri, da je kratek in ne sega cez cel pekac.
 
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 23:34
Povezava do prispevka
Staša , super, pa potem poročaj in poslikaj, če boš lahko. No, saj moj kruh tudi ni prav
moker
- je le vlažen, kot pravi ronza, ampak meni je to celo bolj všeč, kot
če bi ne bil, ker ne maram preveč suhih kruhastih stvari ali peciva, mi
je všeč vse bolj sočno. 

Meni je od vsega kar sem do zdaj spekla melonina torta res TOP ,
skoz bi jo lahko jedla. Tako, da jo ta teden sigurno še 1x spečem,
mogoče bom poskusila še kakšno drugo sadje (gozdni sadeži mogoče ali
samo jagode, maline...). Se je pa danes čez dan v hladilniku še toliko
strdila, da je še boljša - dlje ko je na hladnem, boljša je .
Jutri ali pojutrišnjem pa je na sporedu še kakšno skutino pecivo. Za
kokosovega sem pa ugotovila, da bi bil odličen tudi kot osnova za
torto/pecivo s kakšnim nadevom - navlažen z mlekom, kot si rekla,
Staša, ali pa mogoče celo s kakšnim višnjevim kompotom , bom še vse preizkusila .
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 46Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 20. feb 2006 20:13
Povezava do prispevka
image file name: 2k26dde366ee.jpg

image file name: 2k86790c42fe.jpg

.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. feb 2006 20:16
Povezava do prispevka
Mmmm, Tinna, mi sline cediš s temi slikicami. Njammmmmi ! Takoj bi en košček zmazala !
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 40Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. feb 2006 20:17
Povezava do prispevka
Božanske slikice
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 20. feb 2006 20:17
Povezava do prispevka
Tinč  Kako si upaš tukaj moj inzulin dvigovat?
 
P.S. 
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zdrava peka
Stran 2 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.