Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Uporabljati mast ali olje

melanie
Starost: 32Pridružen: 1. nov 2005Prispevkov: 256Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2005 15:42
Povezava do prispevka
oj, zanima me, ali naprimer pečenko, piščanca in tako hrano v pečici pečete z olje ali mastjo in zakaj. moja starša namreč se nonstop kregata kaj od tega -olje ali mast je bolj zdravo in bolše oz. bolj dobro.
lp melanie
Carpe diem
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2005 15:47
Povezava do prispevka
Mi uporabljamo izključno samo olje! Seveda je baje bolj okusna pečenka na masti, toda tisto kar je bolj okusno je tudi manj zdravo! Po mojem je olje precej bolj zdravo kot pa mast....meni je na primer tenstan krompir na masti ogaben, ne maram nič kar je na masti, mami bi pa samo to jedla.... ampak to je čist stvar okusa....npr.pri mojem fantu vse delajo na masti (razen pomfrija!)....lp
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
Lepotica*
Starost: 41Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 3315Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2005 18:05
Povezava do prispevka
Izključno olje!
Če sejemo plevel, ne moremo pričakovati,
da bomo dobili lepe cvetlice.
Kar sejemo tudi žanjemo.

0
Nazaj na vrh
SPA
Starost: 41Pridružen: 15. jul 2005Prispevkov: 5504Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2005 22:28
Povezava do prispevka
Glede na to, da je mast živalskega izvora, ima holesterol. Za olja, ki so vsa rastlinskega izvora, je značilno to, da nimajo holesterola. Če se mastiš z mastno pečenko, polno holesterola, je boljše uporabiti olje. Je bolj zdravo. Nasplošno so živalske maščobe en velik NO-NO in se jim je pametno izogibati tam, kjer se jim lahko (mast, zaseka...)
Vsaka šola nekaj stane...
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 7:28
Povezava do prispevka
To drži, je pa rastlinsko olje tudi precej nevarno, če ga preveč segreješ. Smile Začaran krog. Bomo samo še na vodi kuhali. Smile
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 8:44
Povezava do prispevka
Jaz olje uporabljam le občasno oz. tam kjer ne gre drugače. Vso hrano načeloma pripravljam na kokosovem maslu - če je že potrebno malo maščobe. Za solato pa pikico bučnega olja.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 11:09
Povezava do prispevka
Izključno olje, mast pri nas ne pride v poštev.
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 11:11
Povezava do prispevka
SPA je napisal/aGlede na to, da je mast živalskega izvora, ima holesterol. Za olja, ki so vsa rastlinskega izvora, je značilno to, da nimajo holesterola. Če se mastiš z mastno pečenko, polno holesterola, je boljše uporabiti olje. Je bolj zdravo. Nasplošno so živalske maščobe en velik NO-NO in se jim je pametno izogibati tam, kjer se jim lahko (mast, zaseka...)
 
 
Pa saj prodajajo tudi rastlinsko mast... Jaz jo uporabljam samo za peko krvavic, sicer pa uporabljamo olje!
0
Nazaj na vrh
SPA
Starost: 41Pridružen: 15. jul 2005Prispevkov: 5504Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2005 13:07
Povezava do prispevka
V mislih sem imela svinjsko mast, ker ne poznam drugih Embarrassed Sem pa razmišljala o tem, če Melanie slučajno ni mislila na kaj rastlinskega. Wink
Vsaka šola nekaj stane...
0
Nazaj na vrh
melanie
Starost: 32Pridružen: 1. nov 2005Prispevkov: 256Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2005 14:35
Povezava do prispevka
ne spa, mislila sem na živalsko mast. ker namreč pri nas doma se mati pa foter ne morta zmenit, kaj naj uporabljamo pri pečenju. ker mama ponavadi peče, da olje, pol se pa foter razburja, zakaj ni dala masti. ker mamini starši so vse pripravljali na olju, fotrovi pa na masti. jaz pa ne vem, za kaj se naj odločim (čeprav sploh nimam odločitve pri takih stvareh - ponavadi) samo, sem pa bolj za olje, pa še boljši okus je. ker ko je mama delala na olju je bil  okus, ko pa foter na masti pa bolj . takda ne vem no.
lp melanie
Carpe diem
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2005 14:49
Povezava do prispevka
Melanie, nič ni zdravo.
 
Če ze morate pečt na nečem, potem je po moje boljša izbira olje. Najbolje je pa itak pečt zrezke na teflonu brez vsega ali pa pikico olja, pečenko ali piščanca pa v pekaču na peki papirju - itak tekom pečenja spusti ogromno soka in maščobe.  
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 48Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 22:14
Povezava do prispevka
Pri kuhi uporabljam izključno olje!
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2005 23:08
Povezava do prispevka
Oboje je škodljivo  - mast zaradi nasičenih, segreto rastlinsko olje še bolj - zaradi trans maščob in drugih toksinov, ki se tvorijo pri segrevanju.
 
Rešitev: peka BREZ maščobe ter uporaba hladno stiskanih olj (zdrava), vendar hladna (torej na solati, na ribi, ko je le-ta že pečena ...)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Uporabljati mast ali olje
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.