Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Tiramisu- s sadjem

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. feb 2006 18:03
Povezava do prispevka
Ariana mascarpone dobiš v Hoferju in evrospinu
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. feb 2006 18:04
Povezava do prispevka
Hehe.
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2006 11:51
Povezava do prispevka
Nobena mi še ni nč svetovala...
 
Zanima me torej, če je kakšna že probala piškote za tiramisu namakat samo v mleko+rum ali pa kakav+rum?
Se mi ful mudi, ker ga delam danes zvečer. Me pa bolj zanima, če bi bil samo z mlekom+rumom kul, ker ne smem jest čokolade (=kakav), kave pa ne maram.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2006 12:57
Povezava do prispevka
Mašy probaj....mislim, da nebi smelo biti narobe :). Pa nam ti poročaj, da bomo vedele, če je ta kombinacija tudi dobra.
0
Nazaj na vrh
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2006 13:23
Povezava do prispevka
jest ga delam s kakavom+rum ker moj dragi ne mara kave pa je zelo dober.
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2006 15:51
Povezava do prispevka
Jaz sem ga tudi že naredila s kakavom im je čisto v redu, čeprav zame je pravi tiramisu samo s kavo, ki pa je drugače ne pijem
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2006 16:21
Povezava do prispevka
tudi jaz tiramisu naredim raje s kakavom in sicer nesquickom, ker je tak kremast in mi je prav mnjam. Pa še malo rumčka dodam in je super.
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 14:19
Povezava do prispevka
Joj men je tale tiramisu krema tud full nora. Ampak kot sem že nazaj brala imam tudi jaz problem, da mi s kavo ni tako dober,  tko da tudi mene zanima kakšen vam je boljši...da so piškotki namočeni v mleko ali kakav??
Moj recept, ki mi ga je posredovala kolegica:
 

Sestavine:

 

4 jajca

1 kisla smetana (0,2)

2 sladki smetani (0,25)

1 rastlinska smetana (0,2)

200g mascarpone skute (ali mascarino)

5 žlic sladkorja

malo ruma

pol litra prave kave (sladkane)

400g  bebi piškotov

kakav- čokolada v prahu

 

Priprava:

 

Najprej skuhamo pol litra črne kave?

Rumenjake ločimo od beljakov in v rumenjake dodamo sladkor, ter penasto umešamo. V večji posodi nato rumenjakom primešamo mascarpone in kislo smetano in mešamo do gladke mase (počasi mešamo).

Stepemo rastlinsko smetano, jo dodamo naši masi, ter nato dodamo malo ruma in sneg, ki smo ga naredili iz beljakov? vse skupaj narahlo zmešamo.

Stepemo še sladko smetano? vendar jo v kremo dodamo le pol. mešamo zelo počasi, da se nam krema ne razpusti. (pazite na vrstni red dodajanja sestavin, da ne bo krema preveč tekoča na koncu).

 

Pripravimo si piškote in pladenj oz. pekač?  piškote pomakamo v kavo, pri tem pazimo da jih ne namakamo predolgo, saj nam lahko hitro razpadejo?

Piškote, položene v pekač, premažemo s kremo in nanjo položimo še eno plast piškotov in dodamo kremo,..

Tiramisu postavimo v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč)? Na koncu namažemo še ostanek sladke smetane in pred serviranjem potresemo še s kakavom ali čokolado v prahu.

 

Mjami

0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 19:59
Povezava do prispevka
Kako sem razvajala svoje Valentinčke ...
 
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2006 12:31
Povezava do prispevka
jaz za tiramisu baby piškote namočim v višnjev kompot (z rumom seveda), potem pa višnje posujem med tiramisu kremo in piškote...
 
noro dobro...
 
ker mi okus po kavi ne sede...
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2006 13:05
Povezava do prispevka
Mjami to mora bit tud dobr...sam neki me še zanima, to mislim jutri zjutraj probat nardit...tiramisu s kakavom...a pa to je lahk hladen kakav, k pri hladnem kakavu taka usedlina pol rata. Pa pri meni je zmer tko ko sem s kavo delala da sem al preveč namočila- pol je blo vse pocast, al pa premal in smo pol glodal tiste piškote  sam je pa res da smo takoj napadl, pomoje da če bi čez noč pustila v hladilniku da bi se mal zmehčali.
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2006 15:49
Povezava do prispevka
Fajn je, če se tiramisu pustiš čez noč v hladilniku ali pa še kak dan dlje, da se sestavine prepojijo, piškotki fajn namočijo. Takoj "ni za pojest"..je še malo suh :).

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2006 22:28
Povezava do prispevka
Mašy fuuul dobro!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Tiramisu- s sadjem
Stran 3 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.