Pri nas pa se dostikrat peče
bananino pecivo po tem receptu:
Biskvit:5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
2 žlici vode
Premaz:marelična marmelada
3 - 4 banane
Krema:1/2 l mleka
2 vanilijeva pudinga
25 dag margarine
malo ruma
Preliv:20 dag jedilne čokolade
1 žlica margarine
3 žlice vode
Priprava:Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj s sladkorjem in vodo. Iz beljakov naredimo trd sneg in ga narahlo vmešamo v zmes, ki ji na koncu previdno dodajamo še moko. Tako pripravljeno zmes vlijemo v namaščen pekač, prekrit s papirjem. Pečemo na 180 stopnijah od 20 do 30 min.
Ohlajen biskvit premažemo z marmelado. Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da pokrijejo površino biskvita. V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi. Stepemo margarino in malo ruma, dodamo ohlajen puding in stepamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka krema, s katero premažemo biskvit.
Nad paro stopimo čokolado z žlico margarine in 3 žlicami vode. Z vročo čokolado prelijemo pecivo. Ohlajeno pecivo narežemo na pravokotnike in ponudimo.