Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Banana-recept

Pojdi na stran 1 , 2
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 4. jan 2006 9:07
Povezava do prispevka
Sploh ne vem kako bi poimenovala ta recept, moj dragi mu pravi kar "bananin blekec".
 
V ponev ali manjši pekač damo Piknik kekse (toliko, da je pokrito dno)- jaz porabim en stolpec keksov- in jih polijemo z gostim sokom (najboljši je Fructal jagoda ali breskev), nato skuhamo 2 smetanova pudinga in ga malo polijemo čez piškote ter nato na puding zrežemo banano v obliki kolobarjev. Nato ponovno zložimo kekse, polijemo s sokom, damo malo pudinga in narezane banane. To ponavljamo (naredim ponavadi 3-4 plasti), na koncu pa povrhu dodamo stepeno sladko smetano in posujemo s kakavom. Hitro in okusno!
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jan 2006 23:07
Povezava do prispevka
To sem pa že jedla in je res božansko. Čisto preprost recept. Nisem pa še nikoli delala sama, bom pa definitivno (verjetno tam nekje po poletju )
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 15. jan 2006 8:00
Povezava do prispevka
Temu jaz rečem čudežna jed.
Naredim pa malo drugače. Namesto sirupa skuham kompot iz jabolk in ohlajenega zmiksam. Vse ostalo naredim enako. Res je dobro, osvežilno
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. jan 2006 21:36
Povezava do prispevka
Pri nas pa se dostikrat peče bananino pecivo po tem receptu:

Biskvit:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
2 žlici vode

Premaz:
marelična marmelada
3 - 4 banane

Krema:
1/2 l mleka
2 vanilijeva pudinga
25 dag margarine
malo ruma

Preliv:
20 dag jedilne čokolade
1 žlica margarine
3 žlice vode

Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj s sladkorjem in vodo. Iz beljakov naredimo trd sneg in ga narahlo vmešamo v zmes, ki ji na koncu previdno dodajamo še moko. Tako pripravljeno zmes vlijemo v namaščen pekač, prekrit s papirjem. Pečemo na 180 stopnijah od 20 do 30 min.
Ohlajen biskvit premažemo z marmelado. Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da pokrijejo površino biskvita. V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi. Stepemo margarino in malo ruma, dodamo ohlajen puding in stepamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka krema, s katero premažemo biskvit.
Nad paro stopimo čokolado z žlico margarine in 3 žlicami vode. Z vročo čokolado prelijemo pecivo. Ohlajeno pecivo narežemo na pravokotnike in ponudimo.


Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2006 14:11
Povezava do prispevka
SaMa je napisal/a
Sploh ne vem kako bi poimenovala ta recept, moj dragi mu pravi kar "bananin blekec".
 
V ponev ali manjši pekač damo Piknik kekse (toliko, da je pokrito dno)- jaz porabim en stolpec keksov- in jih polijemo z gostim sokom (najboljši je Fructal jagoda ali breskev), nato skuhamo 2 smetanova pudinga in ga malo polijemo čez piškote ter nato na puding zrežemo banano v obliki kolobarjev. Nato ponovno zložimo kekse, polijemo s sokom, damo malo pudinga in narezane banane. To ponavljamo (naredim ponavadi 3-4 plasti), na koncu pa povrhu dodamo stepeno sladko smetano in posujemo s kakavom. Hitro in okusno!
 
Hej SaMa, tale recept izgleda pa res preprost! Samo nekaj me zanima - kakšen puding uporabiš? Mislim, kateri okus - a vanilija (ker še nisem zasledila, da bi v naši trgovini imeli smetanov puding)?
Aja pa še: a  čez piškote zlijemo še vroč puding?
Kako pa potem na koncu slaščico razrežemo? Na pravokotnike, velikosti kremšnit naprimer, ali manjše?
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2006 21:07
Povezava do prispevka
Mašy: smetanov puding uporabljam od Dr Quetker al pa od Rufa, vsak večji trgovski center bi ga moral imeti. Prav tako kar vroč puding polijem čez piškote, sej najprej zgleda kot ena packarija, sam ko se pa piškoti napijejo soka, je pa cool. Jaz razrežem na običajne rezine, malo manjše kot krem rezine, to je čist poljubno, odvisno kolk plasti imaš in koliko lahko naenkrat poješ.
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 39Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 18:49
Povezava do prispevka
Ursha ta recept mi je znan.  To pecivo je res odlično
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 19:12
Povezava do prispevka
SaMa je napisal/a
Mašy: smetanov puding uporabljam od Dr Quetker al pa od Rufa, vsak večji trgovski center bi ga moral imeti. Prav tako kar vroč puding polijem čez piškote, sej najprej zgleda kot ena packarija, sam ko se pa piškoti napijejo soka, je pa cool. Jaz razrežem na običajne rezine, malo manjše kot krem rezine, to je čist poljubno, odvisno kolk plasti imaš in koliko lahko naenkrat poješ.
 
Sm videla, da imajo smetanov puding od Dr Oetker, samo vedno je nek okus - npr. smetanov puding z okusom vanilije. Zdaj pa ne vem, a ti tega misliš ali sem pa jaz taka zmešnjavca. Koliko se pa polije s sokom - da se čisto prepojijo (na meji razpadanja) ali samo malo z žlico nanesem? Koliko na debelo pa puding - a govorimo o zelo tankih plasteh like 1mm ali 1cm? Pa se opravičujem če sem že tečna s tem, sam rada bi mela vse pošlihtan, preden se lotim dela. Da bo pol res dobro pa lepo!!
0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 19:18
Povezava do prispevka
Mašy: na to pa res nisem bila nikoli pozorna, jaz kupim tist puding, na katerem vidim, da je smetanov, ne vem pa če ima še kaj zraven (trenutno nimam nobenega doma, da bi pogledala), sam mislm, da nima nič zraven. Jaz skuham 2 pudinga in naredim približno 5 plasti, tako da to vsebino razporedim- debelost: ne vem, tam nekje 5 mm al pa mal več. Tudi soka dam tko, bolj na občutek. Ne dam pa toliko, da bi mi vse razpadlo. Delam bolj po občutku. Poskusi, potem pa poročaj  
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 19:21
Povezava do prispevka
jaz sem pa namesto gostega soka uporabila kavo (oz.mleko z nescafejem) in je prislo super, kot kaksen tiramisu
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 19:29
Povezava do prispevka
SaMa hvala za tako hiter odgovor. Bom poročala, seveda! Še prej me pa čaka torkova priprava sadne torte, ker ima moj mlajši bratec 19 let
                         
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 19:29
Povezava do prispevka
SaMa hvala za tako hiter odgovor. Bom poročala, seveda! Še prej me pa čaka torkova priprava sadne torte, ker ima moj mlajši bratec 19 let
                         
0
Nazaj na vrh
snezka
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2004Prispevkov: 914Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 20:02
Povezava do prispevka
jaz se bom tud spravla ta bananin čudež delat samo si kar težko predstavljam kako izpade, če se spodnja plast ne drži skupaj (kolikor sem razbrala, se položeni piškotki ne držijo skupaj)? ali potem kaj ta smetanov puding teče skoži piškotke al kako?
be happy;)
0
Nazaj na vrh
tjasika
Starost: n/aPridružen: 17. dec 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 20:08
Povezava do prispevka
v bistvu je na zacetku vse zelo tekoce, tako da je super ce to delas zvecer in cez noc pustis v hladilniku da se lepo strdi in je naslednji dan mljask;)
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2006 21:57
Povezava do prispevka
Ja, mi nismo mogli počakat, pa smo takoj jedli, se je vse nekam pacalo. Tisto kar je pa ostalo za zjutraj, se je pa vse prav v redu skupaj držalo. Tako, da malo je treba počakat (par ur vsaj). Sem pa tudi jaz razmišljala, da bi namesto soka uporabila kavo. Naslednjič bo ziher ta varianta.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Banana-recept
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.