pozdravljam recept za testenine, bi ga pa dopolnil...
sicer ga bi raje vrgel med recepte za postitev ali hujsanje, kajti jaz testenin, skuhanih po bodyfitovem receptu ze ne bi jedel....
torej kaj je vazno pri kuhanju testenin....
najprej si boste umili roke, ce smo pri receptu natancni, bodimo natancni do konca....
najprej je tu seveda voda.....italijani pravijo, naj je bo liter na 100g in to pravijo z nekim razlogom..... poskusite skuhati pol kile testenin v dveh litrih vode ali v petih (ob drugih enakih pogojih, pa boste videli razliko....)
sol.....scepec soli je isto kot nic in testenine bodo nagravzne..... seveda italijani pravijo, da naj bo 5g soli na 100g testenin in to pravijo z nekim razlogom....poskusite skuhati pol kile testenin v vodi, soljeni s scepcem soli ali s 25g soli in videli boste razliko.... no, priporoca se kamena sol, pa se en nasvetek....sol dajte v vodo na koncu, ker ce jo boste dali na zacetku, boste porabili vec casa, da voda zavre....
torej za pol kile paste rabimo pet litrov vode in 25g soli.....
dolzina kuhanja je napisana na embalazi, vendar je res najbolj poskusiti "al dente". vendar pozor.....da se ne boste spravili poskusati spaghettinov n.3 sele po desetih minutah, kajti ponavadi so kuhani po petih minutah..... kakorkoli, cas na embalazi naj vam bo v orientacijo, kajti tam je napisan z nekim namenom....
med kuhanjem, se posebej na zacetku je dobro malo pomesati....cesen boste pripravili med gretjem vode....
temperatura vode oz. moc vrenja.... (eeeeeeeeeeeeeeee, to so pa ze skrivnosti malih kuharskih mojstrov, vsega pa tudi ne smem izdati.....)....no, voda mora mocno vreti, vendar ne tako mocno, da bi vam uhajala cez rob lonca!
kaksni dve minuti pred napisanim casom kuhanja lahko zacnete okusavati vas obrok....
ko bo vas jezik obcutil, da so testenine dovolj kuhane, je cas za najbolj nevaren obred.... testenine odcedite, pazite, da se ne poparite! ce boste italijanu rekli, da se odcejene testenine dajo pod tekoco mrzlo vodo, vam bodo rekli: "che schifo!"
torej odcejene testenine takoj politi s polivko ter postreci.....
ce boste med konzumiranjem teh testenin dozivljali orgazmicne uzitke, sta za to mogoci dve razlagi:
- vas sex je zanic
- imate veliko moznost, da postanete sef kuhinje v restavraciji z michelinovimi zvezdicami....
no, toliko o natancnem kuhanju testenin.....priporocam DE CECCO, barilla se ne more primerjati z njimi (no, vecina od vas prisega na barillo, ker poleg mlinotesta drugega ne poznate....). potem so dobre tudi Voiello....
De Cecco se pri nas dobijo v Leclercu, so sicer najdrazje, vendar vredne svojega denarja.....embalaza pa je svetlo modro rumena....
vas zanima se kaksna polivka???
