10 jajc (ločiš rumenjake od beljakov) v zelo zelo suho posodo (naj bo velika) daš beljake in v malo manjšo rumenjake. V beljake ne sme pasti niti pikice vode ali kaj z njo povezanega. Z električnim mešalnikom začneš miksati beljake. Najprej se zadeva peni, potem pa čez nekaj časa začne dobivati obliko. Mešaj toliko časa na najvišji stopnji, da beljak rata poplnoma trd. Ne bom ti rekel, koliko sladkorja moraš dati notri, ker jaz delam to po občutku. Daj ga najprej tri žlice, mešaj in vmes probavaj. Dodajaj ga toliko, da bo tebi všeč okus.
Z rumenjaki narediš enako, le da v te lahko veliko prej dodajaš sladkor. Te ravno tako toliko časa mešaš, da nastane kremna krema.

Ko si to naredila, rumenjake počasi stresaj ali zlivaj oz. dodajaj v beljake in vse skupaj z eno kuhalnico ali z nečim lepo počasi mešaj. Vse skupaj mora biti dobro premešano, da se spojita obe sestavini.
In ko si to storila, na vrsto pride še moka. Te jaz tudi dodajam po občutku. Naj bo bela in pa dodajaj jo počasi. Da je ne boš na hitro preveč stresla, ker ti lahko pride pregrobo testo. Tudi vse to počasi mešaj z eno lopatko oz. kuhalnico (najbolje je plastična zadeva, kot pri multipraktiku, ki se zraven dobi).
No, to res dobro premešaj, raje večkrat po malo dodaj moko in zelo dobro premešaj, delaj lepe počasne gibe, da ne bo testo mislilo, da ga hočeš nabutat. To pa zato dobro premešaj, ker če ne boš, lahko kje v testu ostanejo koščki moke, ki po peki motijo okus in imaš vsake toliko časa v ustih moko.
Testo naj bo srednje gosto in ko ga boš zlivala v "protfan" oz. zadevo, kjer ga boš pekla, se ti mora počasi pretakati. Sicer ni nič narobe, če je premalo ali preveč moke, sčasoma boš opazila koliko česa moraš dodajati in se boš navadila.
Točnega recepta pa ti nisem povedal zaradi tega, ker sem sam enkrat delal po receptu in vse zajebal. Vsak ima svoj okus in tega je treba poiskati. Nič se ne zgodi na hitro. Na hitro se samo zabliska.
Ne vem, ali obstaja recept za izdelavo sladke smetane? Jaz ga nikakor ne bi upošteval, ker ko stepam sladko smetano, notri stresem toliko sladkorja, kolikor želim da je sladko. Upam, da me sedaj razumeš.
Včeraj sem naredil torto pri moji dragi, pa so vso še v istem dnevu zbasal, čeprav njena mama ne je sladkih stvari.
Zapomni si, nič vanilinega sladkorja ne rabiš, nič pecilnega, nič ruma, poizkusi moj "recept" pa boš povedala. Seveda pa verjetno prvi ne bo najboljši. Vaja dela mojstra

Ta biskvit je naraven in brez umetnih dodatkov, tako da se ga nikar ne boj.
Brez olja (a nima ta holesterola), brez vsega! Vse kar rabiš (v največji meri ) so v bistvu jajca. Ne bo ti žal. Sicer ti ga pa jaz naredim in te povabim na pokušino.
Še nekaj, zakaj delam po občutku, ker nimam vedno 10 jajc, ponavadi tudi manj in zaradi tega računanje pa merjenje meric ipd. Najboljši kuharji delajo po okusu. Tu se izkaže tisti človekov čut.
Pa dober tek do prihodnjič
