Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Biskvit za sadno torto

Pojdi na stran 1 , 2
blumma
Starost: 43Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2005 15:33
Povezava do prispevka
rada bi spekla torto, pa me zanima, kako se naredi biskvit?
žal nimam doma nobene knjige, pa sem se na vas obrnila.
hvala
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2005 16:16
Povezava do prispevka
Blumma...tale recept sicer ni napisat točno ta torte, sam pride res zlo dober biskivt
 
20 dag moke
20 dag sladkorja
1/2 dl olja
1/2 dl mleka
4 jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
žlica ruma

Biskvit:
jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut (preverimo).



Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 43Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2005 16:57
Povezava do prispevka
Lumpa, si že probala naredit?




:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
tanca
Starost: n/aPridružen: 28. maj 2005Prispevkov: 191Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2005 17:06
Povezava do prispevka
Ta recept je res dober. Sem ravno ta vikend pekla po istem receptu.
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 43Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2005 17:13
Povezava do prispevka
a prav olje vmešam notri, ne maslo?
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2005 17:38
Povezava do prispevka
Ja, jest sm še ene 3x pekla in je res dober birskvit...ja olje kar notri vmešaš, sej po okusu se ga ne čuti.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 43Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2005 13:05
Povezava do prispevka
biskvit je zelo dober

hvala, Lumpa
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2005 13:09
Povezava do prispevka
ooo...a si že spekla? kakšno kremo si pa namazala
Malenkost blumma, še kdaj
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 43Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2005 13:24
Povezava do prispevka
ja, sem že spekla in mi je zelo všeč

namazala bom belo kremo za torte, biskvit bom polila z ananasovim sokom
in posula kremo s koščki ananasa. zunaj pa bo veliko smetane, ananas v
želatini in tiste male barvaste kačice al kaj so
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2005 20:17
Povezava do prispevka
Men je ful dobra krema iz ene sladke smetane in skute ter sladkorja. Najprej malo stepeš sladko smetano (ne preveč, ker boš še kasneje mešala ko dodaš skuto), malo sladkaš, pa dodaš kremfix je da bolj kompaktno in na koncu poasi vmešaš še skuto (jest dam kr nepasirano)...in na to lahko po želji naložiš še sadje..jest sm enkrat dala ananas in maline, daš v hladilnik, da je fajn mrzlo in je fuuuul dobro
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
blumma
Starost: 43Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 5067Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2005 22:39
Povezava do prispevka
bom tudi to probala
:L:
LP :L:
0
Nazaj na vrh
bodyfit
Starost: 45Pridružen: 3. avg 2005Prispevkov: 30Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 22:25
Povezava do prispevka
10 jajc (ločiš rumenjake od beljakov) v zelo zelo suho posodo (naj bo velika) daš beljake in v malo manjšo rumenjake. V beljake ne sme pasti niti pikice vode ali kaj z njo povezanega. Z električnim mešalnikom začneš miksati beljake. Najprej se zadeva peni, potem pa čez nekaj časa začne dobivati obliko. Mešaj toliko časa na najvišji stopnji, da beljak rata poplnoma trd. Ne bom ti rekel, koliko sladkorja moraš dati notri, ker jaz delam to po občutku. Daj ga najprej tri žlice, mešaj in vmes probavaj. Dodajaj ga toliko, da bo tebi všeč okus.
Z rumenjaki narediš enako, le da v te lahko veliko prej dodajaš sladkor. Te ravno tako toliko časa mešaš, da nastane kremna krema.  Smile
Ko si to naredila, rumenjake počasi stresaj ali zlivaj oz. dodajaj v beljake in vse skupaj z eno kuhalnico ali z nečim lepo počasi mešaj. Vse skupaj mora biti dobro premešano, da se spojita obe sestavini.
In ko si to storila, na vrsto pride še moka. Te jaz tudi dodajam po občutku. Naj bo bela in pa dodajaj jo počasi. Da je ne boš na hitro preveč stresla, ker ti lahko pride pregrobo testo. Tudi vse to počasi mešaj z eno lopatko oz. kuhalnico (najbolje je plastična zadeva, kot pri multipraktiku, ki se zraven dobi).
No, to res dobro premešaj, raje večkrat po malo dodaj moko in zelo dobro premešaj, delaj lepe počasne gibe, da ne bo testo mislilo, da ga hočeš nabutat. To pa zato dobro premešaj, ker če ne boš, lahko kje v testu ostanejo koščki moke, ki po peki motijo okus in imaš vsake toliko časa v ustih moko.
Testo naj bo srednje gosto in ko ga boš zlivala v "protfan" oz. zadevo, kjer ga boš pekla, se ti mora počasi pretakati. Sicer ni nič narobe, če je premalo ali preveč moke, sčasoma boš opazila koliko česa moraš dodajati in se boš navadila.
Točnega recepta pa ti nisem povedal zaradi tega, ker sem sam enkrat delal po receptu in vse zajebal. Vsak ima svoj okus in tega je treba poiskati. Nič se ne zgodi na hitro. Na hitro se samo zabliska.
Ne vem, ali obstaja recept za izdelavo sladke smetane? Jaz ga nikakor ne bi upošteval, ker ko stepam sladko smetano, notri stresem toliko sladkorja, kolikor želim da je sladko. Upam, da me sedaj razumeš.
Včeraj sem naredil torto pri moji dragi, pa so vso še v istem dnevu zbasal, čeprav njena mama ne je sladkih stvari.
 
Zapomni si, nič vanilinega sladkorja ne rabiš, nič pecilnega, nič ruma, poizkusi moj "recept" pa boš povedala. Seveda pa verjetno prvi ne bo najboljši. Vaja dela mojstra Smile
 
Ta biskvit je naraven in brez umetnih dodatkov, tako da se ga nikar ne boj.
Brez olja (a nima ta holesterola), brez vsega! Vse kar rabiš (v največji meri ) so v bistvu jajca. Ne bo ti žal. Sicer ti ga pa jaz naredim in te povabim na pokušino.
 
Še nekaj, zakaj delam po občutku, ker nimam vedno 10 jajc, ponavadi tudi manj in zaradi tega računanje pa merjenje meric ipd. Najboljši kuharji delajo po okusu. Tu se izkaže tisti človekov čut.
 
Pa dober tek do prihodnjič Smile
Najlepša bitja so...
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 22:31
Povezava do prispevka
Jaz delam biskvit za torto vedno po enakem postopku kot Bodyfit. Se mi skoraj nikoli ne ponesreči. Jaz to potem pečem samo na 165 stopinj (cca 50 minut).
0
Nazaj na vrh
bodyfit
Starost: 45Pridružen: 3. avg 2005Prispevkov: 30Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 22:38
Povezava do prispevka
Res je, bravo Andreya. Pozabil sem samo omeniti, koliko časa in na koliko stopinj. Evo, Andreya vam je vse povedala, le še to vam mogoče povem, kako veste, kdaj je dovolj.
Eni uporabljajo zobotrebce, kar ni nič slabo, sam pa uporabim oster zelo tanek nož, ter ga do konca zarinem v torto, tam kjer je največja. Zarinem ga iz vrha do dan, da vidim, če so ostale kakšne sledi na nožu. Če so, potem še ni pečen biskvit, če pa niso (je nož več ali manj suh), potem je skoraj pečen. Pečico ugasnite in pustite še kakšnih pet do deset min notri, potem pa ven z njim. Pa ne ga takoj iz okvirja ven dajati, da torta ne pade skupaj. Pustite, da s ohladi v okvirju oz. protfanu (povejte slovensko besedo). Smile
Hvala
Najlepša bitja so...
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. avg 2005 22:48
Povezava do prispevka
Bodyfit, meni je ta recept zato tako všeč, ker se mi nikoli ne naredi kup, ampak je torta zgoraj vedno čist ravna.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Biskvit za sadno torto
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu