Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Testenine na "izi"

nikanika
Starost: 39Pridružen: 12. dec 2004Prispevkov: 299Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2006 9:05
Povezava do prispevka
OK, sem se odločila da delim z vami recept, ki ga jaz velikokrat prakticiram.
Ker ne maram maminih "čorb" si raje pipravim kaj sama, sicer zelo rada kuham a pridejo dnevi, ko se4 mi ne ljubi biti 3 ure za štedilnikom in potem si pripravim te okusne (meni) testenine...
 
Potrebujemo:
Testenine (lahko špagete, rezance, makarone,...kar vam je ljubše).
Česen (js dam ponavadi kar veliko česna ker ga imam rada, se pravi 4-6 strokov)
Peteršilj (najboljši je svež)
Olje (meni olivno ne paše, če je pa katera ljubiteljica lahko tudi to)
 
in potem nam ostane le še kratek opis:
 
Skuhamo testenine (kolikor jih pač lahko pojemo), malo pred koncem pa na malo več olja prepražimo česen in dodamo peteršilj, js pustim da se mi česen malo bolj prepraži kot ponavadi, dodam včasih kakšno suho papriko in seveda sol in potem to prelijem po skuhanih testeninah.
zelo paše tudi kakšen nariban sirček zraven potem ko je že vse na krožniku...
u glavnem na IZI ampak js to jed obožujem.
aha dober je tudi kakšen posušeni feferonček zraven ga nasekljate in dodate česnu in peteršilju, njami, to bom danes jedla z kosilo.
 
Se pravičujem za napakice, ker se mi mudi, pa upam da poskusite moj recept
 
Nazadnje urejeno 15. jun 2006 9:10; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
nikanika
Starost: 39Pridružen: 12. dec 2004Prispevkov: 299Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2006 9:08
Povezava do prispevka
Joj, dvojni post, sorry
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2006 9:12
Povezava do prispevka
Ja takile u izi recepti tud meni velikokrat prou pridejo, če si morm kej na hitro skuhat.
Zadnje čase si največrat naredim graham špagete in tunino omako. kosilo pripravljeno v 10 min
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
SPA
Starost: 42Pridružen: 15. jul 2005Prispevkov: 5504Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2006 12:24
Povezava do prispevka
Jaz imam tudi en "izi" recept. V osnovi bi moral biti s tistimi malimi
paradižniki, ampak, ker jih ponavadi nimam doma, sem recept
modificirala:



Špageti, oz. karkoli že - skuhamo normalno, morda malo manj kot je potrebno, ker jih potem še v omaki nahitro pokuhamo.

V dovolj veliki ponvi na olivnem olju za par sekund popražim polovico
česna, nasekljanega poljubno. Dam čez eno konzervo pelatov, sol, poper,
baziliko. Pokuham malo.

Skuhane špagete, oz. karkoli že, stresem direkt v ponev, fajn premešam in še malo pokuham, da se okus fajn prime špagetov.

Ta-da!
Vsaka šola nekaj stane...
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 12:17
Povezava do prispevka
Jaz imam tud enga na izi... sicer bolj pase k rjavemu rizu tale priloga, ampak tudi s pasto ce bo, boste prezivele heheh...

Rabis (za eno osebo):
pol rdece cebule
pol Rdece paprike
pol zelene paprike
4 1cm debele rezine melancana (narezano na kocke) (malenkost posolit)
1 majhno bucko narezano na kocke (malo malo posolit)
tofu (mariniran v soli, popru, origanu, baziliki, curryju in rdeci papriki, dodas se malo limoninega soka)
1/2 dl belga vina
olivno olje

Najprej pocvres bucke, ko te porumenijo, dodas sesekljano cebulo, da
posttekleni, tofu in malo prazis. ko je tofu sprazen, dodas melancane
in papriko. pustis da se malo prazi, na koncu pa zalijes z malo belega
vina, glih tolk da da okus. Po zelji lahko dodate se malo soli ali kako drugo zacimbo. To prilogo alho das k testeninam, al pa k
rjavemu rizu.


p.s. tofu pustim da se marinira kake 45minut do 1h.

There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 16:12
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem danes naredila enega na easy

Rabiš:    čebulo, 2-3 stroke česna, dve konzervi pelatov, začimbe (bazilika, origano), mocarelo, peteršilj.

Najprej popražiš čebulo na olivnem olju, nato dodaš česen, nato pa še pelate. Zmes premešaš, posoliš, malce sladkaš in začiniš. Kuhaš 20-30 minut, nato dodaš še male mocarelice ali eno večjo, narezano na manjše koščke in sesekljan peteršilj.

Omaka paše zraven k testeninam (meni najbolje k sirovim tortelinom)

0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 39Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 19:50
Povezava do prispevka
Ker itak delam pašto in riž z vso mogočo zelenjavo - bučke, paradižnik,
melancani, por, grah in koruza (riž je boljši) in še bi lahko
naštevala...

Me bolj zanima koliko pašte pojeste? Ker jaz - khm, khm, jo lahko nenormalno dosti Big smile Saj ne da je dobro...ampak, je pa super!


Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 20:40
Povezava do prispevka
Misliš v enem obroku ali kolikokrat tedensko? Jaz jih jem čimmanj - danes sem je pojedla ene 100g, včasih pa še manj. Jih pa jem približno 2 krat tedensko 
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 39Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 9:04
Povezava do prispevka
O, ne - tok mal?! Mene je kar sram povedat.

Bom raje tiho.
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
nikanika
Starost: 39Pridružen: 12. dec 2004Prispevkov: 299Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 10:02
Povezava do prispevka
Ka te je sram povedat, js si nikol ne suham 100g ampak kr pol vreče, ali pa še več, ker drugače se ne najem še posebaj če uporabljam moj recept k ubistvu ni nič druga kot olje pa česen za okus...uglavnem pojem jih veliko 300g mislim da...odvisno kaj so makaroni ali široki rezanci in odvisno kok sm lačna.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 12:09
Povezava do prispevka
Meni je najbolj na izi , če na kuhane testenine dam že kuplen pesto in to je to.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 12:42
Povezava do prispevka
quote:a82feab2ba="Cherry Miss"O, ne - tok mal?! Mene je kar sram povedat.
Bom raje tiho.

100 gramov je kar precej. Jaz ponavadi dam kuhat 250 gr (pol vrečke) za 2 osebi. In se oba tak najeva, da dol padeva. (sploh če je zraven še solata).
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 38Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2006 13:05
Povezava do prispevka
še moje testenine na izi:

segreješ olivno olje, nanj vržeš česna po okusu, fileje inčunov, rukolo in baziliko, primešaš testenine in postrežeš posuto s svežim parmezanom lahko pa še s kakšno žlico kisle smetane
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 50Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2006 16:29
Povezava do prispevka
Še moj recept:
 
Na drobno narežem ŠAMPINJONČKE, ČEBULO, 1 strok ČESNA - vse to lepo na olju prepražimo do željenega (jaz imam rada bolj zapečeno). Od ZAČIMB dodam: vegeto, poper, malček soli, peteršilj. Skuham TESTENINE ( njoke, špagete ali špeclje) in jih vržem v ponev s praženimi gobami in čebulo. Mešam kakšno minuto, naribamo SIR (po želji) in razporedimo po testenini, počakamo toliko, da se sir malo stopi, malo premešamo in VOILA.
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jun 2006 15:07
Povezava do prispevka
Tole sm si dons na hitrco za kosilo pripravila:
prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezana piščančja prsa in jih lepo popečeš. Ko lepo porumenijo dodaš korenček, začiniš in dodaš malo vode. Nekaj časa kuhaš (počalaš tolko časa da voda povre) in dodaš narezan paradižnik (lahko tudi mezgo). Dušiš in umes dolivaš malo vode, da se naredi omakica. Proti koncu kuhanja dodaš na kocke narezane bučke, baziliko, češen in še malo kuhaš (odvisno, kolk mehke/trde bučke maraš), da vsa omaka povre. Na koncu dodaš peteršilj (veeeeliko) in špagete (jest sm dala pirine) in malo zajemalko vode, kjer so se kuhali špageti.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Testenine na "izi"
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".