Hlajenje: 30min
Za 4 osebe potrebujemo:
- 2 grenivki
- 4 pomaranče
- skorjico cimeta
- jedilno žlico sveže naribanega ingverja
- 3 nagljeve žbice
- 80g sladkorja
- 3 jedilne žlice pomarančnega sirupa
- 3 jedilne žlice vode
- 5g olupljenih nesoljenih pistacij
Grenivki in pomaranče narežemo in pustimo, da sok kaplja v posodo. Če
je v lupinah ostalo še kaj soka, ga stisnemo in potem odcedimo ves sok
v posebno posodo. Dodamo cimet, ingver in nagljeve žbice ter v ponvi z
vodo in s pomarančnim sirupom prevremo, kuhamo, dokler sladkor ne
karamelizira, nato dodamo že prej odcejen sok sadja. Kuhamo še 5min, da
nastane sirupu podobna tekočina, nato ohladimo. Sadje položimo na nizke
krožnike in ga prelijemo s sirupom. Posujemo s pistacijami in
postrežemo. Dober dodatek jedi je tudi vanilijev sladkor.
