Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Slavnostni meni

Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2004 19:26
Povezava do prispevka

Sem že na kulinariki gledala pa nisem nič pametnega našla...


Poznate mogoče kakšen preizkušen recept iz teh školjk (pokrovač) za predjed? Našla sem 2 recepta (en iz Dober tek, drugi nek gratiniran...), samo bi rada imela še kakšen že preizkušen recept.


Lahko pa tudi kakšen drug recept za kakšno fancy predjed.

Sasha
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2004 20:03
Povezava do prispevka

Pa še recepr za kapesante:











Postopek POSTOPEK

kapesante
maslo
drobtine
česen
belo vino
parmezan ali nariban sir




Kapesante očistimo tako, da ostane le belo meso in oranžen repek, vse ostalo zavržemo. Dno školjčne lupine namažemo z maslom, nato vanjo položimo meso školjke, posolimo, potresemo z jušno žlico drobtin, pokapljamo z belim vinom. Na to damo parmezan (ali naribamo sir po želji) in pokapljamo s stopljenim maslom, v katerega smo stisnili česen.
Tako pripravljene kapesante pečemo v ogreti pečici pri 220 stopinjah 8 do 10 minut.

0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2004 20:07
Povezava do prispevka

A to misliš capesante? Moj oči jih na žaru naredi.. ne vem pa točnega recepta (vem da je olivno olje, drobtinice, česen zraven..).


Aha, vidim da je že Katja na pomoč priskočila.


 


 

0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2004 20:21
Povezava do prispevka

Jst vem pa za dagnje en BBB recept.


Očiščene dagnje daš v krop in jih kuhaš toliko časa, da se odprejo. Nato jim odstraniš zgornjo lupino in jih položiš na pekač. Po dagnjah potreseš srt česenj zmešan s peteršiljem, soliš, preliješ z belim vinom, olivnim oljem in paradižnikovo omako. Na koncu potreseš še z naribanim sirom. Daš v pečico in pečeš cca 15-20 minut toliko, da se zapeče sir in da lepo zadiši po česnju. Mnjami.

[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2004 21:50
Povezava do prispevka
Mnjami Kirka..to more biti res slastno.
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2004 22:37
Povezava do prispevka

Aha, zato na kulinariki nisem našla.  Hvala.
Sem iskala pod jakobove školjke in pokrovače.

To je pa skoraj takšna znanost kot iskati recept za speculatius kekse, ki imajo tudi vsaj kakšne 3, 4 načine kako jih ljudje imenujejo...


*Ta recept je podoben tistemu gratiniranemu, tako da če ima katera še kakšno idejo, se toplo priporočam. *

Sasha
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 17:53
Povezava do prispevka

Sem spremenila naslov teme, da ne bom ustvarjala novega topica.


Kako se vam zdi kombinacija:
Predjed: jakobove školjke in gobova omaka (recept iz Dober tek)
Juha: Gobova juha
Glavna jed: piščančje ruladice (curry, pa neka fila) in krompir (pokuhan in pečen) z mešano zelenjavo
Sladica: nekaj penasto lahkega


A gre to vredu skupaj?Pri meni je problem, da nekako ne morem določit ali so dobre kombinacije ali ne. A bi bilo bolje, da bi bila glavna jed tudi nekaj iz gob ali rib?


Kako kaj izgleda vaš naj-slavnostni meni?

Sasha
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 0:36
Povezava do prispevka

Sasha, gobe v glavni jedi bi bile ze malo prevec, sploh glede na to, da imas ze gobovo omako in gobovo juho.


Na tvojem mestu, bi skoljke za predjed samo popekla na zaru, nato pa jih na kroznikih pokapljala z oljcnim oljem, potresla z parmezanom in ponudila poleg raznobarvni poper.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 0:43
Povezava do prispevka
Sasha, jaz bi za predjed mogoče samo gobovo omako izpustila, ker imaš potem že gobovo juho (Simona-super ideja za predjed), drugače se pa meni tvoj meni zdi super!
Meni bi bil zelo všeč, drugače pa ne vem, se tudi ne spoznam toliko na kombinacije, ker ponavadi itak delam samo glavno jed.
Je pa res fino kej takega znat-kako kombinirat in to. Bodo še druge kej več povedale
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2004 20:26
Povezava do prispevka

Tole sem naredila danes - poskusno.  


  



*Zdaj bi moralo biti ok. Sem naredila kombinacijo tega recepta, ki si mi ga dala in enega drugega - gratinirane. *

Sasha
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2004 20:37
Povezava do prispevka

Gobova omaka pri kapesantah je čisti greh.


Drugače se pa ne vidi, kaj si danes naredila.

0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2004 21:20
Povezava do prispevka

Buzara iz klapavic (BBB-ožansko !!!, moj fant jo je vsak tretji dan naredil v Dalmacji, nabiral, tavhal jih je sam)

torej:

klapavice alias dagnje
peteršilj
česen
belo vino
olivno olje

Sedaj ne vem kako je s temi klapavicami, ki jih kupiš tukaj pri nas v ribarnicah (govorim za kraje, ki so oddaljeni od morja), ampak sveže spustijo svojo vodo tako da sladke vode ni bilo treba dodati.
Zaliješ s ful belega vina, dodaš peteršilj, veliko česna, olivno olje in pokriješ ter dušiš. Vmes parkrat premešaš. Gotovo je takrat, ko se vse školjke odprejo.

Diši BBB!!! Zraven perfektno paše beli kruh.

0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 24. dec 2004 21:36
Povezava do prispevka
Jaz sem 1 pojedla in je za predjed več kot preveč...  So pa relativno drage tukaj (v Intersparu sem jih vzela), če potrebuješ količinsko dosti mesa - ti 2 na sliki sta stali čez 800 sit.
Sasha
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Slavnostni meni
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!