Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Skutine rezine

Pojdi na stran 1 , 2
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 11:48
Povezava do prispevka
Evo, obljubljen recept za skutine rezine .
 
TESTO: 250g Albert piškotov, 200g margarine za peko
 
NADEV: 4 jajca, 150g sladkorja, 500g puste skute, naribana limonina lupinica, žlica ruma
 
PRELIV: 3 lončki kisle smetane, vanilin sladkor, 5 žlic mletega sladkorja
 
Piškote zmeljemo in prepojimo s stopljeno margarino. Pekač (velikost približno 27x38) obložimo s peki papirjem, ga namažemo z maso in v ogreti pečici pečemo 5 minut pri 150
0
Nazaj na vrh
**barby**
Starost: -14Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 1374Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 16:03
Povezava do prispevka
uf, tale recept pa poznam.

Fuuuuuuuuuuuuuul so dobre pa enostavne za naredit. Priporočam!!!
Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure.
Helen Keller
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 18:15
Povezava do prispevka
Pa so potem rezine sladke ali bolj kisle? Ker js sm bolj sladkosnedka.
Kaj pa potem ta povrhu, bi pasalo da potresem kakav?
Me kar razganja, ker toliko dobrih idej pobiram na temle forumu
0
Nazaj na vrh
**barby**
Starost: -14Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 1374Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 19:21
Povezava do prispevka
So bolj sladke kot kisle(zaradi podlage), skoraj sigurno ti bodo všeč



Za kakav pa ne vem. Svetujem ti, da jih najprej brez nardiš, potem pa če ti bo pasalo, potreseš še kakav.
Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure.
Helen Keller
0
Nazaj na vrh
mojcica
Starost: n/aPridružen: 2. feb 2005Prispevkov: 103Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 20:19
Povezava do prispevka
Eowyn, ali si sigurna se preliva ne da še za 5 min v pečico? Ker jaz imam ta recept nekje v spominu-sam priznam, da se ne spomnim dobro Embarrassed
LP
0
Nazaj na vrh
**barby**
Starost: -14Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 1374Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 21:54
Povezava do prispevka
meni se tudi zdi, da se da  zadnji preliv da za nekaj min v pečico
Avoiding danger is no safer in the long run than outright exposure.
Helen Keller
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2006 22:08
Povezava do prispevka
Ne preliva se nič ne peče, tako pride bolj sočno. Lahko pa seveda tudi to poskusiš.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2006 16:57
Povezava do prispevka
Tole sem danes naredila in smo pospravili v roku ene ure. Ampak je pa tole "ornk" kalorična bomba.
Sem imela ene dve uri v hladilniku in je bilo glih prav mrzlo. Potem, ko pa je bilo nekaj časa zunaj, pa mi ni bilo več tolk dobro. Tako da mora biti za moje pojme ohlajeno.
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -14Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 15:51
Povezava do prispevka
Jaz preliva sigurno ne bi dala v pečico, se mi zdi, da bi potem smetana postala tekoča. Oslajeni kisli smetani dodam še kakšno žlico kokosove moke, ker postane bolj kompaktno. Povrhu dam včasih kakav včasih pa čokoladni preliv. Tole bom kmalu naredila 
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. feb 2006 18:11
Povezava do prispevka
še en recept za skutne rezine
TESTO-linško:30dag moke,20dag masla,10dag sladkorja vprahu,3 rumenjake limonina lupinica
NADEV: 70dag skute(pasirane),2dcl kisle smetane,20dag sladkorja, 3 jajca ,2 vanili slad.,limonina lupinica
PRELIV: 40dag gozdnih sadežev ali po želji,750ml vode, 3 vrečke preliva za torte dr.oetker
 
testo naredimo kot za piškote ga zvaljamo ne pretanko položimo v model in na pol spečemo(180 c 10-15 minut) zmiksamo skuto,jajca ,slad,vanili slad., kislo smetano in to maso polijemo čez testo ki smo ga prej spekli do polovice in damo v pečico  še za cc15-20 minut da rahlo porjavi.Ko je pečeno in ohlajeno po vrhu potresemo zmrznjene gozdne sadeže in poravnamo da je enakomerno prekrito in prelijemo z prelivom za torte , ki smo mu med kuhanjem dodali eno žlico gozdnih sadežev za barvo.Vse skupaj damo za 1-2 uri v hladilnik
Nazadnje urejeno 12. feb 2006 9:16; skupaj popravljeno 2 krat
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2006 22:16
Povezava do prispevka
Mungo, kako bi pa izpadlo če bi gozdne sadeže vmešala med skutno zmes in dala pečt, in da želatina odpade?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2006 16:41
Povezava do prispevka
Tudi lahko jaz tako delam skutni zavitek da zmešam sadje  s skuto. Drugače pa pridejo te rezine take zelo sočne in osvežujoče .Zmešej sadje + skuto navrh pa daj še eno plast testa pa dobiš zelo dobro pito.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2006 16:43
Povezava do prispevka
O hvala, senj nekaj takega sem imela v mislih.
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2006 16:47
Povezava do prispevka
mungo je napisal/a
Tudi lahko jaz tako delam skutni zavitek da zmešam sadje  s skuto. Drugače pa pridejo te rezine take zelo sočne in osvežujoče .Zmešej sadje + skuto navrh pa daj še eno plast testa pa dobiš zelo dobro pito.
še boljše pa izpade če imaš sadje naprimer pripravljeno kot marmelada samo da so celi koščki notri mi imamo doma robido in pol te robide naredim kot marmelado samo da ne miksam da ostanejo cele in pol jih uprabljam za skutne zavitke pa rolada je ful dobra.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2006 16:52
Povezava do prispevka
No super, hvala za idejo. Zdej bom najbrž pekla kar s celim sadjem. Me pa še nekaj zanima-če bi te rezine pekla, kot si ti rekla (še eno plast testa po vrhu), bi bilo bolje da najprej vse naredim in dam skupaj pečt ali spodnjo stran do polovice potem pa še preostalo?
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Skutine rezine
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.