Meni se tudi zdi tako univerzalno živilo - jo na tone lahko konzumiram

Recimo:
1) skuta + cimet + eventuelno malce sladila

2) skuta + malce mleka + hy pro kokos
3) skuta + sadje (narezano, spasirano, iz kompota, zmrznjeno --> v tem primeru vse skupaj zmiksaš in dobiš skoraj sladoled) + lahko tudi želatino in jogurt daš, v hladilnik, in nastane strjenka (puding)
4) skuta + oreški + potreseno s kakavom --> to mi je babica vedno delala, ko sem bila majhna
5) skuta + ovseni kosmiči (ali drugačni kosmiči) + mleko
No, to so sladke variante. Te večinoma delam s pasirano skuto, razen zadnje.
Za slane jo pa mešam s tuno, nasekljano zelenjavo, začimbami, ipd. in jo potem uporabim kot namaz za na kruh. Tu imam pasirano ali pa navadno.
Drugač pa tudi v burekih, štrudljih, tortah, skutnih palačinkah...
Nazadnje urejeno 3. mar 2007 16:09; skupaj popravljeno 1 krat