Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Rižev narastek

Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 0:13
Povezava do prispevka
A ima kdo kakšen dober recept za RIžEV NARASTEK? Delala sem ga nazadnje sto let nazaj in mi je malo padlo iz glave kako točno se narediPa takrat vem da mu je nekaj manjkalo
 
Tako da lepo lepo prosim za kakšen recept
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 9:13
Povezava do prispevka
za 4 osebe potrebujemo Question 7,5dl mleka, 20g sladkorja (lahko rjavega), 3 kaplje vanilijeve arome, 75g riža, 5 g masla, malo naribanega muškatnega oreščka.
 
v neprogorni model damo mleko, sladkor, vanilijo in riž. pustimo stati 30 min. pečico segrejemo na 175
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 9:22
Povezava do prispevka
Jaz ga pa naredim takole: (Sicer je iz Kulinarične Slovenije, vendar ga delam po tem receptu)
 
Poskusite takle rižev narastek:
*15 dag riža, 3/4 l mleka, 1 žlica masla ali margarine, ščepec soli, limonina lupinica, 4 jajca, 6 žlic sladkorja, 1 zavitek van. sladkorja, 2 žlici drobtin.
*Riž preberemo, operemo in odcedimo. Mleko vlijemo v lonec, damo vanj maslo, sol ter limonino lupinico in ga zavremo. V vrelo mleko zakuhamo riž. Vre naj mirno 20 minut, nekajkrat premešamo. Kuhan riž ohladimo. Rumenjake, 3 žlice sladkorja in vanil. sladkor penasto umešamo. Naraslo kremo zamešamo z drobtinami vred v ohlajen riž. Beljake stepemo v trd sneg in vtepemo vanj 3 žlice sladkorja. Sneg rahlo zamešamo v riž. Jaz dodam še naribana jabolka, po želji se lahko doda tudi rozine.
Pekač namastimo in potresemo z drobtinicami, naložimo zmes ter jo poravnamo.
*Narastek pečemo 10 min pri 200 stopinj C in nato še 20 min pri 170 stopinj C.
*Ponudimo nekoliko ohlajen.

Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 45Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 9:25
Povezava do prispevka
Mi delamo po istem receptu kot Kazi le da stepen beljak damo zgoraj in se naredi taka lepa, penasta škorijca.
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 9:34
Povezava do prispevka
Jaz delam zelo podobno kot Kazi. Riž skuham v mleku (s ščepcem soli) in ga ohladim. Potem pa penasto razmešam maslo, sladkor, vanilin sl., naribano limonino lupinico in rumenjake, da nastane krema. V to kremo dam ohlajen riž, včasih še rozine, nazadnje pa še sneg iz beljakov. Pečem pribl. 1 uro pri 170 stopinjah.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 14:46
Povezava do prispevka
A z jabolki pa nobena to ne dela?
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 14:58
Povezava do prispevka
Tudi z jabolki sem že delala. Naredim vse enako, samo da dam vmes plast na tanke lističe narezanih jabolk, ki jih potresem s cimetom.  
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 15:02
Povezava do prispevka
Lahko se jih pa tudi nariba in vmeša med maso.
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 15:03
Povezava do prispevka
Hvala punce super ste! že prepisujem....
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2005 15:30
Povezava do prispevka
Jaz sem pa zadnjič skuhala riž na mleku (bolj gost, z vanilijevim sladkorjem in cimetom). Dodala sem na koščke narezane marelice iz kompota in stepeno sladko smetano. Mnjam!
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Rižev narastek
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.