Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Puranovi zrezki s sirom

Pojdi na stran 1 , 2
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 10:38
Povezava do prispevka
Ima kakšna kakšen super recept?
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 11:52
Povezava do prispevka
Jaz poznam samo ta preprost recept, da daš kos sira na zrezek, ampak verjetno nisi mislila to
0
Nazaj na vrh
*milla*
Starost: n/aPridružen: 26. apr 2005Prispevkov: 804Kraj: domžaleStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 11:56
Povezava do prispevka
no takole.. potolčeš purana z tisto kuhinjsko macolo ( ne vem kako se imenuje), potem potreseš malo vegete, daš na teflonsko ponev, dodaš malo sveže bazilke (jaz jo obožujem in jo dam skorajda povsod ).. na koncu dodaš rezino sira in to je to
 
mislim, da ni ravno veliko izbire za purana ( razen začimb ), ti pa predlagam da poskusiš naslednje..
 
2 čebuli prepražiš in dodaš sesekljane arašide ( pa ne preveč, morjo bit še tko v koščkih). nato dodaš na trakove ( dolge 4 cm, široki 0,5cm) narezan puranji, lahko tudi piščančji zrezek ( ki ga že prej začiniš- pa pustiš v sojimi omaki z začimbami). Potem to vse skupaj pražiš, pražiš.. dodaš malo vegete, mletega česna in sojino omako. postrežeš zraven riža, ki je samo kuhan in soljen. to je mmm.. super pride res!
 
dober tek!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 12:03
Povezava do prispevka
Ta z arašidi se sliši super
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 39Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 12:05
Povezava do prispevka
jaz pa bi jih naredila takole: zrezke malo prepražiš, potem eno stran
premažeš s tanko plastjo gorčice, obrneš, da se malo popeče, nato pa
zaliješ s kislo smetano + peteršilj in dodaš še en topljen sirček,
toliko da se stopi. meni je ta kombinacija odlična!
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 12:29
Povezava do prispevka
Tega z arašidi morm pa tud jest probat
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 13:46
Povezava do prispevka
Jaz delam tako in nikoli ne ostane niti kapljica:
zrezke potolčem, popopram in natrem s česnom, nato popečem na olju, da malo porjavijo.
Po približno 20-30minutah jih odložim v posdodo, krožnik in v ponev, kjer so se pekli, nalomim nekaj sirčkov trikotnikov, počakam, da se raztopijo, nato dodajam še sladko smetano in belo vino, da nastane tekoče-gosta omaka, v katero potem nazaj položim zrezke in vse skupaj še nekaj minut pečem/grejem, karkoli že pač...
Zraven skuham široke rezance, ki jih polijem s sirovo omako. Dober tek!!
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2006 17:46
Povezava do prispevka
U ja, tole se bere njami.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. nov 2006 10:10
Povezava do prispevka
Mi pa naredimo takole:

Zrezke narežeš, malce posoliš, lahko tudi malce povegetaš (jaz jih nič ne tolčem, ker so dovolj mehki), nato pa surove zložiš v pekač enega poleg drugega.

V posebej posodici zmešaš nariban sir in kislo smetano (razmerje: 1 dl smetane, 100g sira - jaz ponavadi naredim 2 ali 3 maso). Potem to dvoje med sabo povežeš, premešaš in z žličko namažeš po zrezkih. Nato pekač pokriješ z alu-folijo in daš pečt na 180 stopinj za približno 40-45 minut. Tik pred koncem odstraniš folijo in vse skupaj še malce zarumeniš.

Meni so odlični
0
Nazaj na vrh
Daniela
Starost: 40Pridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1035Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 12. nov 2006 18:46
Povezava do prispevka
Jaz tudi naredim enako kot Sanda in so res fuul dobri!
Lp, Daniela
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 12. nov 2006 18:55
Povezava do prispevka
Sem jih danes naredila po Sandinem receptu in so res moji moški cmokali od ugodja.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. nov 2006 20:44
Povezava do prispevka
Hehe, me veseli, da so vam všeč 
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 39Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2006 12:00
Povezava do prispevka
Smetanovi svedrčki s puranom in šampinjoni
 
SESTAVINE

 POSTOPEK

300 g svedrčkov (lahko druge testenine)
400 g puranjega mesa brez kosti
200 g šampinjonov
2 - 3 dl sladke smetane
4 trikotniki topljenega sirčka
Vegeta (ali začimbe po izbiri)
nariban sir (parmezan ali kakšen drug sir, jaz dam tistega, ki ga imam doma)




Testenine skuhamo v slani vodi in jih odcedimo (pazimo, da se ne razkuhajo).
Puranje meso narežemo na kocke in na žlici olja prepražimo, da malo porjavi. Dodamo začimbe po okusu (lahko samo sol, lahko še druge začimbe, jaz dam vegeto). Dodamo na lističe narezane šampinjone (jaz dam sveže, lahko tudi odcejene iz slanice). Še malo prepražimo, tekočina, ki jo spustijo šampinjoni, naj povre. Potem zalijemo s smetano. Dodamo še olupljene sirčke in premešamo, da se sirček raztopi. Potem dodamo svedrčke in premešamo, še malo pokuhamo, da se omaka malo zgosti.
Potresemo z naribanim sirom in ponudimo s solato po izbiri.

 

Bom pa zdaj enkrat delala po sandinem receptu. Sliši se njami.

0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2006 13:23
Povezava do prispevka
Podobno kot Ushy. Zrezke potolčem, jih po eni strani namažem z gorčico (ravno toliko da jih, ne preveč). Potem jih dam na malo namaščeno ponev in sicer tako da je stran premazana z gočico spodaj. Nato jih po zgornji strani malo posolim, popopram, potresem z mleto papriko in obrnem, ter spet malo popečem. Za omako dodam še malo moke, nato kislo smetano, sir in še gorčico. Začimbe dodajam po okusu. Zelo paše tudi zelen poper v omaki.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 23. nov 2006 6:44
Povezava do prispevka
Mimi, zakaj pa jih pečeš pol ure? A niso potem suhi?.
Jaz jih na tenko narežem in potolčem skozi vrečko, posolim in na hitro zapečem z obeh strani da zlato porjavijo (vsaka stran 5 minut na velikem ognju) in nato vzamem ven in dam na toplo, v omako pa dam 3-4 mehke sirčke in 3 žlice smetane, 2 nasekljana stroka česna in petrčilj, po želji malo bazilike in ko se to skuha, dodam zrezke, še kako minuto prekuham in serviram.
Ali pa jih samo posoljene in malo povegetene hitro opečem na eni strani, ko jih obrnem, pa dam gor rezino sira, pokrijem in pečem še na drugi strani, da se sir lepo raztopi. Zraven pa ponudim pire krompir.
Ali pa naredim kot roladiso s rezino šunke in sira in dinstam v zelenjavi.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Puranovi zrezki s sirom
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.