ZA ŠTIRI LAČNE OSEBE
250g azijskih jajčnih rezancev
250g piščančjih filejev
čebula
košček ingverja
2 stroka česna
2 posušena čilija
5-6 žlic olja
3 žlice sojine omake
1-2 žlici limoninega soka
- Rezance kuhamo v slanem kropu približno 5 minut (odvisno koliko piše na deklaraciji)- vendar ne do mehkega, ker se bodo še pražili. stresemo na cedilo in pustimo, da se dodobra odtečejo.
- Piščančje meso zrežemo na trakce. Čebulo operemo, zrežemo na lističe ali kolobarčke. Ingverjev koren in česen olupimo in oboje na drobno nasekljamo. Čili zdrobimo ali pa drobno nasekljamo.
- V ponvi segrejemo olje, popečemo piščančje meso . meso odrinemo na rob posode, dodamo olje na sredino in popečemo čebulo, ingver in česen ter zdrobljen čili.
- V ponev prilijemo še olje, dodamo rezance in mešamo. Po eni minuti polijemo s sojino omako in limoninim sokom- lepo zacvrči in bajno zadiši
Koliko časa potrebujemo 30 minut
Prileže se zeleni čaj, jasminov čaj ali pa tudi pivo
V eni porciji je :630 kalorij
DOBER TEK !