Sestavine:
5 jajc, 40 dag sladkorja, 25 dag margarine, 40 dag moke, 2 Decilitra mleka, 2 žlici kakava, 3 žlice ruma, 1 vanilin sladkor, 1 pecilni prašek, limonina lupinica (po želji)
Priprava:
Rumenjak in beljake ločimo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo stopljeno margarino, vanilin sladkor, ter še nekaj časa stepamo. Dodamo moko, pecilni prašek, limonino lupino, mleko, rum, ter zmešamo. Na koncu dodamo še beljake, ki jih prej stepemo v sneg.
Pekač namažemo z oljem, ter potresemo z drobtinami. 2/3 mase vlijemo v pekač, v 1/3 mase pa damo še kakav ter zmešamo, maso nato polijemo po vrhu.
Pečica mora biti predhodno segreta na 170 stopinj, pečemo pa od 40-50 minut
Ko je kolač pečeno stresemo iz pekača in posujemo s sladkorjem.