Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pomoč- marmorni kolač

Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 20:18
Povezava do prispevka
Jaz imam pa en problemček, včeraj sem se pripravila, da spečem prvič v svojem življenju marmorni kolač, pa sem vse sestavine lepo zmešala, pa vse lepo po receptu naredila, 2/3 kreme sem dala v pekač, 1/3 pa zmešala še s kakavom in po vrhu polila. Ko sem ga nekaj časa že pekla se je na sredini zelo vzdignil in točno na sredini počil. A mogoče katera ve kaj bi lahko naredila da sebi do tega prišlo.
Drugače recept je takle:

 

Sestavine:

5 jajc, 40 dag sladkorja, 25 dag margarine, 40 dag moke, 2 Decilitra mleka, 2 žlici kakava, 3 žlice ruma, 1 vanilin sladkor, 1 pecilni prašek, limonina lupinica (po želji)

 

Priprava:

Rumenjak in beljake ločimo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo stopljeno margarino, vanilin sladkor, ter še nekaj časa stepamo. Dodamo moko, pecilni prašek, limonino lupino, mleko, rum, ter zmešamo. Na koncu dodamo še beljake, ki jih prej stepemo v sneg.

Pekač namažemo z oljem, ter potresemo z drobtinami. 2/3 mase vlijemo v pekač, v 1/3 mase pa damo še kakav ter zmešamo, maso nato polijemo po vrhu.

Pečica mora biti predhodno segreta na 170 stopinj, pečemo pa od 40-50 minut

Ko je kolač pečeno stresemo iz pekača in posujemo s sladkorjem.

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 20:23
Povezava do prispevka
Meni tudi vedno poči, pa ga lepo okoli obrnem in je.
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 20:30
Povezava do prispevka
Ja saj sem ga jaz isto okrog obrnila, samo ko pa ga odrežeš se pa isto vidi
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 20:37
Povezava do prispevka
Kaj pa če bi ga drugič slepo obložila? Na vrh položiš peki papir in gor nasuješ fižol, da gre zadeva enakomerno gor.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 20:53
Povezava do prispevka
Meni se to pri marmornem kolaču tudi dogaja,samo se mi zdi,da je čisto vseeno,tudi,če je kaka razpoka...
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
I cukrcek I
Starost: 49Pridružen: 15. dec 2005Prispevkov: 1353Kraj: JeseniceStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 21:08
Povezava do prispevka
Jaz vem pri kruhu - če poka, da je to zaradi temparature, zato jo postopoma zmanjšujem in je ok. Za kolač ti pa ne upam nič povedati.
En sam pogled, lahko ustvari vesolje...(Morgenstern)
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 21:25
Povezava do prispevka
Hm...ja možno da bi res pomagal da bi ga rahlo "obtežila" ampak zlo verjetno bi bilo tud to da je res previsoka temperatura, ampak sedaj tud približno nevem a bi blo narobe če bi nekje vmes peke na 150 stopinj dala, sam da nebi pol 2 uri vse skup pekla.
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2006 23:18
Povezava do prispevka
Najbrž poka zaradi previsoke temperatre. Meni se tudi zmeraj malo razpoka po vrhu, ko je pečen ga ohladim potem pa obrnem na glavo in se sploh ne vidi, tud pri rezanju nimam proeblemov z drobljenjem
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2006 13:47
Povezava do prispevka
Mogoče je pa potem res 170 stopinj mal previsoka temperatura, na kolk pa ve ponavad pečete, pa koliko časa. Jaz sem drugač pekla ventilatorsko, ker se mi zdi da je bolj tko, tud za druga peciva pravijo da so bolj sočna. Zdj bi pa rada še pri dragem probala narest, sam imajo pa navadno pečico, tko da me je kar malo strah, koliko časa in na koliko stopinj naj pečem.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 8:09
Povezava do prispevka
Jaz ponavadi pečem  na navadno pečico ( moja se da preklopiti),
ker je masa bolj gosta in tako se peče bolj počasi in se lepo dvigne,
da ni testo žvekasto(zbito). Potem pa enostavno, če poči, . 
vsipamven obratno, da je počena stran dol, ampak mora biti še toplo, ne
vroče, in tako se da potem lepo rezati , ko se ohladi.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 13:06
Povezava do prispevka
Kot so ti že punce povedale se ti je to sigurno zgodilo zaradi previsoke temperature.. znižaj za 10 stopinj in obratno, če ti biskvit ne naraste dovolj je lahko prenizka temperatura pečice, torej povisas za 10 stopinj.
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 9:49
Povezava do prispevka
Iry, ne se sekirat, če ti je malo počil po vrhu, pri takih kolačih se to rado zgodi.
Poglej revije ali knjige, še tam je kakšna slika, kjer je kolač malo popokan.
Važno, da je bil dober.
 
Nikke
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pomoč- marmorni kolač
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.