Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Odvečni beljaki

andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2006 12:57
Povezava do prispevka
Problemček je sledeč: od cvrtja pustnih krofov nam je doma ostalo nekaj beljakov. Ali (poleg španskih vetrcev) obstaja kakšen recept, kjer potrebuješ le beljake?
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2006 15:48
Povezava do prispevka
andreyka jaz sem en podoben recept dala v tisti temi, ko smo se pogovarjale o božični peki. Pecivo je podobno vetrcem, le da je tu poleg res veliko lešnikov/orehov in pridejo drugače, meni veliko boljše ;). Če se jih boš lotila, se pripravi, ker lahko, da boš po koncu živčna razvalina.
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2006 17:33
Povezava do prispevka
Alexa !
 
Obljubim, da se bom psihično pripravila na peko!!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 9:42
Povezava do prispevka
Joj, Alexa! Andreyka, tukaj imajo punce večinoma obraten problem, ker jim ves čas ostajajo rumenjaki.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 11:50
Povezava do prispevka
živjo Andreyka!
 
Iz odvečnih beljakov lahko narediš cimetove zvezdice, če ti to ni preveč božično, pa kakšne kokosove, mandljeve poljubčke. Imam pa recept tudi za Londonske rezine, kjer je preliv iz beljakov in kokosa. Če te kaj zanima vprašaj! Pa če so beljaki še dobri, seveda
 
Lp
0
Nazaj na vrh
Manca1
Starost: 42Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 776Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 14:18
Povezava do prispevka
Lahko narediš tudi beljakov kolač, ki je res zelo dober- recepta ti pa trenutno ne morem napisat ker sem v službi
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 17:39
Povezava do prispevka
sanda in Manca1, tudi vama hvala za predloge!  Če imata čas, kar napišita recepte (če jih seveda že nista pod kakšno drugo temo), vsak bo dobrodošel!
 
Ekhm no, moram priznat, da smo dotične beljake sicer že porabili, a sem vseeno zainteresirana za recepte! Se kar dostikrat zgodi, da beljakov ne morem ponucat!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
mungo
Starost: 52Pridružen: 31. jan 2006Prispevkov: 54Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 20:24
Povezava do prispevka
Recept za Angleški kruh
7 beljakov,180g sladkorja ,70 g margarine (stopljene),160g moke , 5g pecilnega praška, 400g rozin, 300g mletih orehov , ščep cimeta in 1 vanili sladkor.
Iz beljakov in sladkorja stepemo trd sneg .Stepenim beljakom dodamo vse sestavine( moko,stopljeno margarino, pecilni ,rozine, mlete orehe, cimet in vanili sladkor ) vse skupaj narahlo dobro  premešamo.Zmes vlijemo na s peki papir obložen pekač .Pečemo na 160-180 c  ,35 minut .
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 21:51
Povezava do prispevka
Recept za mandljeve poljubčke:
2 beljaka, 100 g sladkorja v prahu, 1 noževa konica cimeta, 100 g mletih mandljev, 75 g sesekljanih mandljev.
 
Beljaka stepemo v trd sneg, vmešamo sladkor, cimet in mandlje (sesekljane in mlete). Nato z žlico oblikujemo kupčke in spečemo na 130-150 stopinj pribl. 30-35 minut.
 
Recept za kokosove poljubčke:
4 beljaki, 200 g sladkorja, 1 noževa konica cimeta, 200 g kokosove moke.
 
Beljake stepemo v trd sneg, vmešamo sladkor, cimet in kokos. Z žlicama oblikujemo kupčke in jih spečemo na 130-150 stopinj pribl. 20-25 minut.
 
Recept za Londonske rezine:
Testo: 50 dag moke, 30 dag masla, 15 dag sladkorja v prahu, 1 žlica smetane, pol pecilnega, limonina lupina
Premaz: 5 beljakov, 20 dag sladkorja, 10 dag kokosa
 
Zamesi testo, razvaljaj v pekač - ga prepikaj z vilico in speci do polovice. Mlačno premaži s snegom in posipaj s kokosom. Do konca speci v pečici na 170 stopinj.
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2006 21:58
Povezava do prispevka
Ve ste eni srčki!!
 
 
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2006 7:40
Povezava do prispevka
Javi, kako ti bo uspelo  in če uspe, ne pozabi napisati naslova, da pridemo poskusit
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2006 8:14
Povezava do prispevka
obljubim!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2006 9:06
Povezava do prispevka
Zelo dobro je tudi, če narediš iz beljaka podlago za torto ali pa ga uporabiš za nadomestek vmesni biskvitni plasti.
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. apr 2006 10:10
Povezava do prispevka
Včeraj mi je ostalo nekaj beljakov in sem naredila beljakove rezine in je super .
Pa še recept:
5 beljakov, 50 g sladkorja v prahu, 10 dag moke, 1/4 pecilnega praška, 5 dag stopljenega masla, 5 dag rozin (jaz sem jih namočila v rumu in limoninem soku, zraven pa še naribala malo lupinice), 5 dag orehov (sesekljanih), 5 dag jedilne čokolade (sesekljane).
 
Beljake stepemo s sladkorjem (v originalnem receptu je sladkorja veliko več, če je kateri premalo sladko,  ga lahko doda), nato pa dodamo moko s pecilnim, čokolado, orehe, rozine. Nato vlijemo v namazan ali s peko papirjem obložen pekač (jaz sem vzela rebrastega kot za potico) in spečemo na 175 stopinjah približno 35-40 minut.
 
V glavnem zelo enostavno in dobro. Maso lahko po želji tudi podvojimo, če nam je ostalo toliko beljakov.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Odvečni beljaki
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina nas pozna koga, ki je prepričan, da je strokovnjak za vse, ne glede na svoje dejansko znanje.