Bom napisla, kako jih midve z mami narediva.
Ponavadi jih delava iz 1 kile mletega mešanega mesa, kar je približno za 12-15 manjših paprik (babur), ki naj bodo čim lepše oblike. Bolje je imeti kakšno papriko preveč kot premalo, ker z mesom potem nimaš več kaj, paprike pa lahko še porabiš, npr. za solato.
Najprej sesekljaš eno večjo čebulo in jo popražiš na olju, dodaš meso in vse skupaj pražiš, vmes še soliš, lahko dodaš malo vegete, petršilja in sesekljanega česna. Bolj proti koncu praženja dodaš še dve pesti riža. Odstaviš z ognja in počakaš, da se vse skupaj malo ohladi, potem v to zmes vmešaš še dve surovi jajci.
Paprike opereš in izrežeš okoli peclja, da pridejo taki pokrovčki. Iz notranjosti odstraniš peške in začneš paprike polniti. Pri polnenju moraš sproti z žlico maso tlačiti noter, da pride vse skupaj zelo čvrsto. Ko so paprike napolnjene, jih zložiš v posodo. V drugi posodi narediš kakšen liter ali malo več paradižnikove omake in paprike preliješ, da so vse pokrite. Potem paprike v omaki kuhaš kakšno uro in pol. Zraven pa pripraviš še pire krompir in je vse skupaj za prste obliznit.
Če rabiš še kakšno pomoč, kar vprašaj. Potem pa poročaj, če je uspelo.
