pošiljam en nizkokaloričen recept za vse oboževalke sladoleda, ki zdaj v vročih dneh takoooo zelo paše, pa marsikomu ni nič kaj preveč všeč kalorična vrednost

Recept sem snela na netu, lotila sme se ga skaptično, ampak uspel je ODLIČNO - kremast, nič kristalčkov, čeprav je praktično brez maščobe (razen kolikor je je v mleku) in brez jajc.
3 skodelice mleka (750 ml)
1/3 skodelice sladkorja (okoli 6-7 žlic)
4 bolj polne žlice jedilnega škroba (oziroma 1 paketek pudinga in še malo)
ščepec soli
Skuhaš kot običajen puding, le da je bolj redek - posebej bi opozorila na to, da se zaradi sladkorja zmes zelo rada prismodi na dnu, tako da ko zavre in vlivate zmes v mleko, temepraturo zmanjšajte ali pa ploščo kar ugasnite, posodo pa za kakšno minuto odstavite s plošče in hitro mešajte z metlico (meni se je že namreč 2x prijelo, pa ni fajn

Posodo s "pudingom" postavite v korito s hladno vodo in mešajte z metlico, da se ohladi. Hladno vlijte v tupperware posodo in postavite v zmrzovalnik. Pozor! Je zelo dobro, zato ne krast z žlico, ker pol bo manj sladoleda :))))
Med zamrzovanjem 1-2x premešajte (recimo vsake 2 uri). Pred sreviranjem naj bo 15-20 min na sobni temperaturi, da malo "odmakne".
Jaz sem naredila pred 2 dnevoma na ta način čokoladni sladoled, danes pa še vanilijevega. Oba sta zelo dobra, zdaj pa bom poskusila še z drugimi okusi. Verjetno bom delala v osnovi kar vanilijevega, potem ap bom dodala del sadne kaše in del na koščke narezanega sadja, čokolade, višenj, lešnikov, sladkega greha.....
Priporočam! Dober tek
LP






























Mož ni mogel verjeti, da ni v njem skoraj nič maščobe 
