Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Musaka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
flecker
Starost: 46Pridružen: 27. maj 2005Prispevkov: 148Kraj: tam kjer se počutim superStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2005 12:57
Povezava do prispevka
Kakšno zelje? Narezano ali listnato zelje?

0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2005 14:49
Povezava do prispevka
Narezano zelje.
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
ninna
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 172Kraj: KamnikStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2005 10:05
Povezava do prispevka
Barbara22 - sem skuhala plošče za lazanjo po tvojem nasvetu in se mi res niso čisto nič sprijele. Hvalaa
Lilypie 2nd Birthday Ticker
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2005 13:20
Povezava do prispevka
ninna malenkost, samo da je uspelo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
lovely
Starost: 34Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 1401Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2005 18:17
Povezava do prispevka
Mi delamo mesno Big smile Prvo precvreš meso potem daš mal olja v kozico, krompir narežemo na šnite in ga ne sjuhamo prej .
Pol pa nrdimo tko Question ena plast krompirja pol damo precvrto meso v katerem je tudi jajce(da ga drži skuppaj) na meso položmo še sir u lističih nato pa še eno plast krompirja ....
Bešamel naredimo iz jajca in smetane premažemo in damo v pečico Big smile
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 9. okt 2005 20:56
Povezava do prispevka
Jaz jo imam tudi ful rada! Sem jo tudi ravno včeraj jedla... 
Me pa nekaj zanima.Sej je bila dobra, ampak malo se mi je zdela suha. Sicer je nisem jaz pripravila ampak se to tudi meni ponavadi zgodi. Kaj naredite, da ni suha? Se mi zdi, da je bilo meso tako suho...Pa je bilo jajce zraven, pa tudi bešamel omaka...  Ima katera kak predlog?
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2006 8:50
Povezava do prispevka
Jst pa skuham prej krompir,
bivša tašča je delala musako s surovim krompirjem, pa mi je boljša s prej kuhanim.
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2006 7:43
Povezava do prispevka
Jaz pa delam musako iz kislega zelja (naribanega), kromrirja in
mletegamesa. Enkrat pa mi je krompir zmanjkal  in sem dala gor
napol  kuhan riž, pa je bilo čistov redu. Vse skupaj pa prelijem
zkislo smetano,jajčko in ščep moke, malo začimb. Ampak prelijem
nakoncu, ko je skoraj že pečeno,da potem naredi lepo hrustljavo
skorjico.
Delam
pa tudi pito iz krompirja + čebula,česen, začimbe, ali pa sirovopito,
ki je nekaj  pregrešno dobrega, zraven pa jogurt ali kefir!
Ker sem v službi, priložim recept jutri,če koga zanima.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 18:01
Povezava do prispevka
Citiram iz zaklenjene teme:

Navy je napisal/aDanes sem se odločila za kosilo narediti krompirjevo
musako in me zanima, če katera ve kakšno polivko sestaviti, da potem
musako drži skupaj? Jaz sem jo ponavadi polila s stepenimi jajci, pa ni
bilo ravno obstojno. :) 


0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 18:54
Povezava do prispevka
Romy, hvala za premik, ampak prisežem, da sem uporabila iskalnik. 
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 20:27
Povezava do prispevka
Z mami naredimo bešamel. Margarino stopimo, dodamo ji nekaj žlic moke. To nekaj časa pražimo na zmernem ognju, nato zalijemo z mlekom in nekaj časa mešamo ...dobimo gosto zmes. Nato zmes ohladimo. Damo nato v večjo posodo, kamor dodamo še rumenjake (beljake pustimo za sneg), 1 kislo smetano, solimo, na koncu dodamo še sneg  ter rahlo zmešamo in polijemo po musaki. Tako narediva z mami, pa smo še zmeraj vse pojedli :).
0
Nazaj na vrh
filio
Starost: 38Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 485Kraj: KRStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 20:47
Povezava do prispevka
Jaz zmeraj zmešam jajce+ena kisla smetana+malo vegete.
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2009 21:15
Povezava do prispevka
Hvala za odgovore. Moram pa obvezno posusiti tisti recept z zeljem, ker ga sama obožujem in sem kot en zajček, ko je doma na mizi. Smile

Drugače pa jaz musako delam na drugačen način kot večina tukaj. Sama skuham krompir, ga olupim in narežem na lističe - ene debelejše ene tanjše, kakor pade. Vmes na maslu prepražim čebulo in česen, dodam meso, vegeto, lovor, rdečo papriko, pelate (če teh ni, paradižnikovo mezgo), in.. no, verjetno se vam bo zdelo čudno, ampak jaz dodam še čajno žlico ali dve sojine omake in malo curry-ja. Vem, da to sploh ne sodi sem, samo pride pa tako božanski okus ven, da še moja sestra poje vse, pa je zelo zbirčna Metka. Smile Potem pa naredim tako - plast krompirja, plast mesa, pa spet krompir, nato meso, za konec pa spet krompirček. Ponavadi sem musako prelila še s stepenim jajčkom ali dvema in ščepcem soli, zdaj pa bom raje delala bešamel, ker hočem, da hrustljaaa. Mmm. Grem pojesti še tisti kos ali dva, ki sta ostala od kosila.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2009 15:15
Povezava do prispevka
Jaz sem pred dnevi 1. delala lazanjo po temle receptu (klik).

Moram reči da mi je 90% uspela. Uporabila sem surovo testo od Barille in sem imela napol pečeno le spodnjo plast. Ostalo je bilo super. Kar je od kosila ostalo sva zvečer s fantom pogrela in pojedla in je bila spodnja plast že mehka Big smile

Vino dajte v meso, če imate radi malo bolj kislo (sama ne prenesem preveč kislo in mi je res bilo mičken kislo in me ni motilo). Verjetno jo bom te dni naredila tudi doma.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Musaka
Stran 3 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.