Jst delam obe musaki, tako zelenjavno kot mesno. Mesna: Faširano meso pripravim po ustaljenem receptu, tokrat sem dodala še bučke, korenček, por, seveda tudi čebulo in česen. Na tenko sem narezala krompir, ga surovega dala na pekač, na to meso, potem spet krompir, potem pa prej popečene bučke (zdej je sezona bučk

), na koncu pa krompir. Za navrh sem zmešala smetano za kuhanje, kislo, jajček, svež peteršilj, sol in poper, ter dodala mleko, ker drugače je zmes pregosta. Notr sem še naribala malo sira. S tem polila in je bilo BBB.
Zelenjavno pa delam velikokrat iz bučk. V tem primeru pa krompir narežem na tanke rezine (ne tako kot za mesno, saj dam tam surov krompir in ga narežem tanjše, da se prej speče) in ga obkuham, da se potem v pečici še malo "razkuha" in tako zgosti musako. Bučke popečem na olivnem olju, na tem potem še korenček in por, samo malo dam gor da še poberejo tist gušt od bučk. Potem pa krompir, malo smetane za kuhanje, sir, zelenjavo, ponovim postopek, zaključim z isto omakco kot gor. In je res super.
Dober tek
