Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Musaka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2005 16:58
Povezava do prispevka
jaz jih prej skuham, nekje na 3/4, potem pa še v pečico pa je.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2005 18:22
Povezava do prispevka
Hja, jaz jih tudi, ampak ker ne večini škatel piše, da jih ni potrebno kuhati, sem vprašala. Smile
0
Nazaj na vrh
ninna
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 172Kraj: KamnikStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2005 11:15
Povezava do prispevka
Pa ne smeš vseh naenkrat stresti v v vodo, ker drobiš en velik sprijet cmok testenin, kot se je zgodilo meni.
Lilypie 2nd Birthday Ticker
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2005 11:24
Povezava do prispevka
meni se pa še nikoli niso sprijele
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
ninna
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 172Kraj: KamnikStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2005 12:04
Povezava do prispevka
Kako pa jih kuhaš - ali streseš vodo vse naenkrat, dodaš kaj olja....? Meni je kuhanje teh ploščic za lazanjo prava mora
Lilypie 2nd Birthday Ticker
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2005 12:09
Povezava do prispevka
ja vse naenkrat.
 vodo solim in dodam malo olja. ko jih notri vržem , malo pomešam, ampak previdno , da jih ne poškuduješ.
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
ninna
Starost: 46Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 172Kraj: KamnikStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2005 12:10
Povezava do prispevka
Jih bom naslednjič tako skuhala. Hvala za nasvet.
Lilypie 2nd Birthday Ticker
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2005 12:31
Povezava do prispevka
malenkost. pa sporoči če je uspelo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2005 13:27
Povezava do prispevka
Jst delam obe musaki, tako zelenjavno kot mesno. Mesna: Faširano meso pripravim po ustaljenem receptu, tokrat sem dodala še bučke, korenček, por, seveda tudi čebulo in česen. Na tenko sem narezala krompir, ga surovega dala na pekač, na to meso, potem spet krompir, potem pa prej popečene bučke (zdej je sezona bučk Smile ), na koncu pa krompir. Za navrh sem zmešala smetano za kuhanje, kislo, jajček, svež peteršilj, sol in poper, ter dodala mleko, ker drugače je zmes pregosta. Notr sem še naribala malo sira. S tem polila in je bilo BBB.
 
Zelenjavno pa delam velikokrat iz bučk. V tem primeru pa krompir narežem na tanke rezine (ne tako kot za mesno, saj dam tam surov krompir in ga narežem tanjše, da se prej speče) in ga obkuham, da se potem v pečici še malo "razkuha" in tako zgosti musako. Bučke popečem na olivnem olju, na tem potem še korenček in por, samo malo dam gor da še poberejo tist gušt od bučk. Potem pa krompir, malo smetane za kuhanje, sir, zelenjavo, ponovim postopek, zaključim z isto omakco kot gor. In je res super.
 
Dober tek
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
Lepotica*
Starost: 41Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 3315Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2005 13:30
Povezava do prispevka
TILU mmmmmmmmmmm..... zelo okusno izgleda.
Če sejemo plevel, ne moremo pričakovati,
da bomo dobili lepe cvetlice.
Kar sejemo tudi žanjemo.

0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2005 16:09
Povezava do prispevka
 Hvala hihi. Sej je čist izi nrdit, sploh če si meso prpravš dan prej. Z mesno je (verjeli ali ne)  v bistvu manj dela. Ampak sta obe...mnjamili.
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
Maruška
Starost: 41Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 9702Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2005 23:50
Povezava do prispevka
ooo, kok časa je že nism jedla....tilu, hvala za recept in odlično idejo!!!
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 19:18
Povezava do prispevka
Moja mami pa večinoma dela zeljnato musako (način drugače podoben
krompirjevi) in je božanska in nas je takrat ponavadi cel kup na kosilu
(še vsi naši prijatelji). 
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
tilu
Starost: 43Pridružen: 12. maj 2005Prispevkov: 110Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 10:16
Povezava do prispevka
Mmmm zeljnata. Recept prosim Smile To more bit ful dobr za nas "zeljarje". Zelo dobro je tudi (vedno naredi oče od kolegice za rojstni dan) listnato testo in potem samo par teh plasti namaze z vodo ali maslom, na to pa zelje (prej podušeno in začinjeno) in to zavije pa horuk v pečico. Zelo zdrav in okusen prigrizek.
 
No ja, musaka mnjamili. Zdej bi jo blo fajn nardit k nas je velik neki prehlajenih, zelje je zdravo.
 
Hvala,m.
The day is what you make of it!
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 43Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 22:16
Povezava do prispevka
Moja mami jo sicer ne dela z listnatim testom, ampak najprej zelje
poduši, doda vse potrebne začimbe in še nekaj časa duši. Nato na olju
in čebuli prepraži mleto meso, doda začimbe in na drobno sesekljano
slanino in še vse skupaj dobro prepraži. Nato v pekač naloži najprej
eno plast zelja, nato plast mletega mesa, pa spet zelje, pa meso...na
vrhu mora zmeraj ostati zelje. Po vrhu polije zmes smetane in jajc in
da v pečico peči in potem ko je pečeno...vsi pošteno "navalimo" na
musako ker je res božanska.
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Musaka
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.