Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Musaka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 13:39
Povezava do prispevka
kakšno delate ? mesno ali zelenjavno? jaz sem ta teden v maxiju jedla mesno in je bila tako dobra, da bi šla še kar po eno porcijo..
 
aja pa zanima me še to ali krompir prej skuhate ali ne? pa kako ve naredite bešamel ? jaz dam malo moke, mleka ter  posolim . 
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 14:11
Povezava do prispevka
Jes je sicer ne delam tako pogosto, največkrat poleti iz bučk in korenčka. Ma nimaš boljšga;) Krompir vedno skuhamo prej in ga narežemo na kolobarčke.
Bešamel pa tako kot si rekla, mleko, moka pa mejčken puterčka. Ampak mi damo bešamel v lazanjo, v musako pa smetano za kuhanje od Dukata.
 
lp 
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
kattica
Starost: n/aPridružen: 31. jan 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 18:22
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a
kakšno delate ? mesno ali zelenjavno? jaz sem ta teden v maxiju jedla mesno in je bila tako dobra, da bi šla še kar po eno porcijo..
 
aja pa zanima me še to ali krompir prej skuhate ali ne? pa kako ve naredite bešamel ? jaz dam malo moke, mleka ter  posolim . 
 
jaz delam mesno, ker mi je bolj dobra. krompirja ne skuham prej, surovega skupaj zmešam z prepraženim mesom. jst musake ne polijem z bešamelom, drugače bešamel naredim isto kot ti sam da moko prepražim na maslu - je zelo dober. če te še kaj zanima, ti kar vprašaj.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 20:38
Povezava do prispevka
Celi je napisal/a
v musako pa smetano za kuhanje od Dukata.




Tudi mi uporabimo smetano. Celi, bi napisala recept za musako iz bučk in korenčka?

0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 21:20
Povezava do prispevka
 
Lai Ming
Recept je popolnoma enostaven. Delamo pa mi to največkrat poletu vzunaj, ker bučke in korenček popečemo na plati.
Krompir-surovega naražeš na šnite, soliš in skuhaš. Men je tko laži, če je že prej narezan. Potem bučke in korenček na hitro popečeš. Če delaš to v ponvički traja mal več časa, da popečeš. Ampak je stokrat bolje, če popečeš, ne pa daš surovo. Nato to zložiš po plasteh v pekač, na vsako plast mal smetance in parmezana in to je to. Zaključiš pa s krompirjem. Probaj, ti garantiram da je za prste polizat Lahko seveda tudi čisto po svoje improviziraš.
 
A ne da, da je ta Dukatova smetanca prav fina? Tak fajn okus ma.
 
Lp, če se odločiš narediti, poročaj:)
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 21:26
Povezava do prispevka
Bom naredila, sigurno!! Tenx za receptek! 
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 21:37
Povezava do prispevka
Katero dukatovo smetano to jemljete ? Sladko?? Uf tole moram poizkusit...
 
Jaz ponavadi ko delam musako na koncu prelijem z enim jajcem zmešanim z kislo smetano in naribanim sirom...uf kalorij ampak dobro pa je
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 21:42
Povezava do prispevka
 
Ariana ne gre za sladko smetono. Piše smetana za kuhanje. Ima tak specifičen okus in je malo bolj gosta. Meni je res fina, probaj.
Drugač pa tole k ti nardiš z jajčkom je tud zeeloo fino in pride prav pri veliko jedeh tkole za prelit ko daš pečt Ah kalorije.....sej ne jemo to vsak dan:) Če pa je jed tako much much better ane:)
 
lp
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 21:44
Povezava do prispevka
Celi se strinjam...Ja tole je res čez marsikaj dobro...Uh s em kar sline cedijo...Lahko pa v tole musako dodate tudi kakšen narezan paradižnik, popečeno papriko, koruzo, se da res full improvizirat
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 21:57
Povezava do prispevka
 
Ja ja, sej sm rekla tud Lai Ming, da lahko tudi čisto po svoje improvizira. Tud tako je nastala musaka iz bučk. Pač to smo meli in smo probali. Sm zdej je pa to že prav tradicija na morju:) Ker dajo bučke res en poseben okus.
Jes ne dam paradižnika, ker ga ne maram, razen v salati:)
Načeloma pa bi res lahko dodal kar koli, samo meni je bolš, če je zelenjava preden jo daš v pekač in pečt, že prej malo popečena. Pa če maš krompir skuhan že prej je to ful hitro.
 
 
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 22:05
Povezava do prispevka
Celi meni je tudi  fajn da se zelenjava popeče prej.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 23:33
Povezava do prispevka
Ariana, (najbrž že to veš, pa vseeno) bodi previdna pri paradižniku, ker spusti veliko vode in je lahko potem musaka čisto pocasta.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2005 13:19
Povezava do prispevka
Porova musaka

Odlična (pred)jed za ljubitelje pora, mlete govedine in smetane, gratinirana v pečici.

Sestavine

2 kg pora
1 čebula
500 g mlete govedine
60 g masla
1,5 dl kisle smetane
pribl. 1 dl sladke smetane
6 žlice olivnega olja
2 rumenjaka
0,6 dl rdečega vina
sol
črni poper v zrnu
muškatni orešček
1 šopek peteršilja
2 stroka česna
1 lovorov list
limonina lupina

Predpriprava

- Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Peteršilj drobno sesekljamo.
- Por očistimo in narežemo na približno 1 centimeter debela kolesca.
 

Priprava

- V ponvi pristavimo 3 žlice olivnega olja, sesekljano čebulo in česen ter polovico sesekljanega peteršilja. Povsem počasi pražimo, da čebula postekleni in upade.
- Medtem porova kolesca razstavimo na posamična kolesca. To hitro in z lahkoto opravimo s palcem, s katerim iz kolesc potiskamo notranja kolesca. Stresemo v veliko posodo, prilijemo pol decilitra vode, posolimo in pristavimo.
- Prepraženi čebuli dodamo mleto meso, lovorov list, sol, sveže mlet črni poper, nariban muškatni orešček in malo naribane limonine lupinice. Med občasnim mešanjem počasi pražimo, da se meso sivo obarva. Zalijemo ga z rdečim vinom, ki ga med mešanjem povsem ukuhamo.
- Pečico segrejemo na 180
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Lepotica*
Starost: 41Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 3315Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2005 14:20
Povezava do prispevka
Jaz pa delam včasih zelenjavno včasih pa mesno (z mletega mesa).
 
Pri tem nikoli ne skuham krompirja.
Na vrhu pa polijem s kislo smetano in v njo umešano jajčko.
Če sejemo plevel, ne moremo pričakovati,
da bomo dobili lepe cvetlice.
Kar sejemo tudi žanjemo.

0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2005 14:48
Povezava do prispevka
Sicer ne paše točno sem, ampak navezuje pa se.
Kaj pa pri lazanji - a skuhate prej tiste testeninske lističe? Ker mene je strah, da če bi dala lazanjo kar v pečico, bi bile testenine trde. A potem polijete precej vode po lazanji, preden jo date v pečico?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Musaka
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.