Tinka je napisal/aBolj malo sem podučena-kar se tiče olj. Torej je deviško oljčno olje le med tistimi malce bolj "zdravimi-koristnimi"-kakor se vzame). Sama ga imam doma, pa ga ne uporabljam, ker mi je okus 
Ali ga to (katera ga pač uporablja) potem uporabljate pri pripravi bilokatere hrane?
V naši kuhinji se hladno stiskano deviško oljčno olje (slovensko!) zelo pogosto uporablja: za kuhanje, pečenje (tudi na žaru), solate, pri peki kruha (včasih tudi kakšne sladice). Tako da ga le veselo uporabljaj

.
Poleg tega imamo še bučno olje (tudi domače - z Goričkega), največ za zeleno solato in sezamovo (za kak vok ali kaj podobnega). Za sladice pa večinoma kokosova maščoba ali dobro maslo.
Aha, tako torej.
No bučno olje uporabljam že lep čas. Za vse ostalo, pa sem upoorabljala rastlinsko olje.
Bom pa (po vsem prebranem) omejila uporabo margarine, ali vse skupaj zaenkrat nadomestila rajši z maslom. Kaj vse človek ne izve.. :)