Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Listnato testo

*nina*
Starost: 32Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2007 17:55
Povezava do prispevka
Ojla.
A ve katera od vas recept za listnato testo??? Resnično bi ga rabila.

Hvala
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2007 19:27
Povezava do prispevka
Zakaj pa ne kupiš gotovega?  Kolikor jaz vem, je z listnatim testom veliko dela (neko prepogibanje in valjanje..)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2007 20:33
Povezava do prispevka
Nina, res je zakomlicirano za naredit. Če ti kaj pomaga, je tukaj recept, prekopiran s TE strani.
 
Sestavine
500g

HM nizkobeljakovniska moka

 
100gRastlinsko olje
420gZelo mrzla voda
8ščepSol
500gMargarina Zvezda za peko
 

Priprava:

  • Iz moke, olja, zelo mrzle vode in soli zamesimo gladko testo, ki ga nato postavimo na hladno.
  • Margarino vzamemo iz hladilnika 30 minut prej, tako, da dobi se segreje na sobno temperaturo. Nato jo dobro pregnetemo in z rokami oblikujemo v kocko.
  • Ohlajeno testo zarežemo v križ (+) ter ga raztegnemo - razvaljamo v obliki pravokotnika na približno 1 cm debeljine. Če se testo prijemlje valjarja, testo in valjar malo pomokamo.
  • Margarino postavimo na sredino razvaljanega testa in jo prekrijemo s testom tako, da vse stranice testa zavihamo čez margarino. Tak zavitek na rahlo razvaljamo vedno v isti smeri.
  • Ko je takšno testo (z margarino) prvič razvaljano v pravokotnik, levo in desno stranico pravokotnika zavihnemo navznoter do sredine, tako da dobimo obliko odprte knjige, nato prepognemo eno polovico (stranico) čez drugo, da dobimo pokončni pravokotnik (obliko zaprte knjige). Testo se ne sme trgati (če se trga pomeni, da smo premočno valjali).
  • Tako oblikovano testo damo v vlažen servet in ga damo počivati cca. 2 minuti na hladno.
  • Nato testo vzamemo iz serveta in ga ponovno razvaljamo v pravokotnik, ki ga pripogibamo na naveden način. Zopet damo v vlažen servet pokrito testo počivati na hladno.
     

Navedeni postopek večkrat ponovimo (najmanj 3-krat)!

Ko testo zadnjič razvaljamo, ga takšnega lahko uporabimo za:
- kremšnite,
- zavitke (1/3 navedenega testa je zadostna za en pekač zavitka),
- šamrole, itd.

Ker je količinsko testa za enkratno uporabo preveč, ga lahko razdelimo na dva ali tri dele in damo zmrzniti. Vsak del posebej pomokamo z obeh strani in jih damo vsakega v posamezno plastično vrečko.

Razvaljano testo damo v pekač (nepomaščen in brez peki papirja) in ga pečemo v poprej ogreti pečici na 250 stopinj Celzija (za kremšnite).

Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -13Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2007 20:42
Povezava do prispevka
Uh, tole je pa res zapleteno. Ga bom še naprej kupovala.
.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Listnato testo
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Nošenje bele barve v vročih poletnih mesecih je skorajda obvezno – in tako so tudi lahke in zračne bele obleke obvezen del poletne garderobe.