- Nega obraza &
telesa - Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanje - Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
Biskvit: | 1. Tortni model s premerom 23-25 cm premažemo z maslom. Čokolado in 1 žlico vode damo v skledo, ki jo postavimo nad kozico z vročo vodo na šibkem ognju. |
200 g temne čokolade | Iz velikega tortnega biskvita izrežemo majhne, enako velike kroge. |
Ena tortica ima premer približno 10 cm. Mase je prbližno za tri tortice. Če želimo polni učinek afrodiziaka v sredico dodamo še rum. |
vir kulinarična slovenjia: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&id=4229
4 jajca
100g moke
150g sladkorja
20g pravega grenkega kakava
8 žlic olja
8 žlic vode
žlička pecilnega praška
KREMA
350g jedilne čokolade
750ml sladke smetane
Pečico segrej na 175 stopinj.
Kakav razmešaj z 8 žlicami vode, segrej do vrenja (je zelo gosto in je
treba ves čas mešati, da se ne prime). Potem odstavi in ohladi.
Penasto zmešaj rumenjake z eno tretjino sladkorja. Potrebno je res dobro in
dolgo stepati, da zmes zelo naraste in se zgosti. Primešaj 8 žlic olja in še
malo stepaj. Dodaj kakav in zmešaj.
Dobljeno zmes primešaj zelo trdemu snegu iz beljakov, ki si mu med mešanjem
dodala preostali sladkor.
Moko presej s pecilnim praškom da ostane čimveč zraka. in jo nežno in
previdno, postopoma vmešaj v zmes (ko vmešaš moko in pecilni, čim manj mešaj
oz. mešaj od spodaj navzgor, da bo testo fino naraslo).
V tortnem pekaču peci biskvit 35-40 minut.
Po želji količine ustrezno povečaj, če boše uporabila večji pekač. Za 26cm 6
jajc, za 28cm 8 jajc.
Kremo pripraviš 1 dan prej: na štedilniku stopiš čokolado v smetani in jo
naslednji dan stepeš. Če ne moreš čakat, pa daj stopljeno mešanico za kaki 2 uri
v zamrzovalnik in vmes večkrat premešaj, da se zgosti. Potem stepi.
Ko se torta ohladi jo dvakrat prerežeš, napojiš s pripravkom iz jagodne
marmelade, pomarančnega soka in kakšnega likerja, ter nadevaš z dvema tretjinama
stepene čokoladne smetane, ki jo skuhaš dan prej. Postaviš za pol dneva v
hladilnik, da se res dobro prepoji in da se krema učvrsti. Preostalo čokoladno
smetano stepeš, ko torto krasiš.
Jaz dam ponavadi noter še vložene višnje in dobim tako
schwarzwaldsko varianto. Zadeva je preverjeno odlična, jaz delam od čokoladnih tort samo še to, ker je res njami
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.