Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Lahka čokoladna torta-iščem recept

Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 12:24
Povezava do prispevka
Pozna katera kak recept za lahko čokoladno torto?
(pa tu nimam v mislih malo kalorij,ampak bolj,da ni težka bogata v smislu->maslene kreme,težke glazure itd..take poleti namreč kar malo obležijo v želodcu..)
 
Za te bogate čokoladne torte imam sama recepte,pa se mi zdijo nekako bolj zimski...
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
*milla*
Starost: n/aPridružen: 26. apr 2005Prispevkov: 804Kraj: domžaleStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 12:35
Povezava do prispevka
lahko ti dam recept od sacher torte. je zelo dobra pa mislm da kar primerna za poleti.
 

Biskvit:

150 g jedilne čokolade
1 žlica vode
150 g sladkorja v prahu
150 g masla
5 jajc, rumenjake ločimo od beljakov
nekaj kapljic vanilijeve esence
150 g moke (gladke)
1 žlička pecilnega praška
350 g pretlačene marelične marmelade

Čokoladni preliv:

175 g jedilne čokolade
160 ml vode
košček masla
125 g sladkorja v prahu








1. Tortni model s premerom 23-25 cm premažemo z maslom. Čokolado in 1 žlico vode damo v skledo, ki jo postavimo nad kozico z vročo vodo na šibkem ognju.

2. Sladkor in maslo mešamo, dokler ne nastane rahla in penasta krema. Vanjo vmešamo jajčne rumenjake. Dodamo še stopljeno čokolado in vanilijevo esenco. V zmes vmešamo moko in pecilni prašek. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v zelo trd sneg. Sneg vmešamo v testo.

3. Testo nadevamo v pripravljen tortni model. S paletnim nožem pogladimo površino.

4. Torto pečemo v prej ogreti pečici pri 150˚C, približno 1 uro, da torta lepo naraste in je čvrsta na dotik. Približno 3-5 minut jo pustimo v modelu, nato pa jo položimo na kuhinjsko rešetko, da se ohladi.

5. Ko se torta ohladi, jo prerežemo na polovico. Pretlačeno marmelado damo v posodico in jo nad šibkim ognjem zavremo. Na spodnjo ploščo namažemo polovico marmelade. Pokrijemo jo z zgornjo ploščo. Vrh in obok torte premažemo z drugo polovico marmelade.

6. Za preliv stopimo čokolado v 1 žlici vode, dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi. Ostanek vode zlijemo v kozico, dodamo sladkor in kuhamo, da nastane sirup. Polijemo ga po čokoladi in mešamo, da nastane gladka zmes. Postavimo na hladno in ga vmes večkrat premešamo. Ko se dovolj zgosti, ga polijemo po torti in s paletnim nožem enakomerno razmažemo po vrhu in obodu.

7. Torto postavimo za 2-3 ure na hladno.

8. Kose torte postrežemo s sladko smetano.

0
Nazaj na vrh
*milla*
Starost: n/aPridružen: 26. apr 2005Prispevkov: 804Kraj: domžaleStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 12:39
Povezava do prispevka
o še nekaj sem našla.. mogoče bi ti bilo všeč:
 
ČOKOLADNI AFRODIZJAK ZA POLET DO  NEBES (kr pasal bi poleti ane?)
 

200 g temne čokolade
50 g arašidov
100 g bele čokolade
100 g kokosove moke
3 dl sladke smetane
tortni biskvit



Iz velikega tortnega biskvita izrežemo majhne, enako velike kroge.
Stopimo belo čokolado in ji dodamo arašide ter smetano.
Zmes na debelo namažemo na en krog biskvita, drug krog položimo čez maso.
Tortico prelijemo s staljeno temno čokolado in posujemo s kokosovo moko in spravimo na hladno.


OpombeEna tortica ima premer približno 10 cm.
Mase je prbližno za tri tortice.
Če želimo polni učinek afrodiziaka v sredico dodamo še rum.

 

 

vir Question kulinarična slovenjia: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&id=4229

0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 12:50
Povezava do prispevka
Uff..tole se sliši zelo dobro,samo obojie je bolj "zimsko".. Vseeno hvala 
 
Jaz bi sicer rada kake recepte za torte s smetanastimi ali penastimi kremami in podobno...
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
galadriel
Starost: n/aPridružen: 15. apr 2005Prispevkov: 55Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 14:14
Povezava do prispevka
evo, tale recept je super  pride ful rahla tortica...



BISKVIT (za pekač premera 24cm)


4 jajca

100g moke

150g sladkorja

20g pravega grenkega kakava

8 žlic olja

8 žlic vode

žlička pecilnega praška



KREMA

350g jedilne čokolade

750ml sladke smetane



Pečico segrej na 175 stopinj.

Kakav razmešaj z 8 žlicami vode, segrej do vrenja (je zelo gosto in je
treba ves čas mešati, da se ne prime). Potem odstavi in ohladi.

Penasto zmešaj rumenjake z eno tretjino sladkorja. Potrebno je res dobro in
dolgo stepati, da zmes zelo naraste in se zgosti. Primešaj 8 žlic olja in še
malo stepaj. Dodaj kakav in zmešaj.

Dobljeno zmes primešaj zelo trdemu snegu iz beljakov, ki si mu med mešanjem
dodala preostali sladkor.

Moko presej s pecilnim praškom da ostane čimveč zraka. in jo nežno in
previdno, postopoma vmešaj v zmes (ko vmešaš moko in pecilni, čim manj mešaj
oz. mešaj od spodaj navzgor, da bo testo fino naraslo).

V tortnem pekaču peci biskvit 35-40 minut.

Po želji količine ustrezno povečaj, če boše uporabila večji pekač. Za 26cm 6
jajc, za 28cm 8 jajc.

Kremo pripraviš 1 dan prej: na štedilniku stopiš čokolado v smetani in jo
naslednji dan stepeš. Če ne moreš čakat, pa daj stopljeno mešanico za kaki 2 uri
v zamrzovalnik in vmes večkrat premešaj, da se zgosti. Potem stepi.




Ko se torta ohladi jo dvakrat prerežeš, napojiš s pripravkom iz jagodne
marmelade, pomarančnega soka in kakšnega likerja, ter nadevaš z dvema tretjinama
stepene čokoladne smetane, ki jo skuhaš dan prej. Postaviš za pol dneva v
hladilnik, da se res dobro prepoji in da se krema učvrsti. Preostalo čokoladno
smetano stepeš, ko torto krasiš.




Jaz dam ponavadi noter še vložene višnje in dobim tako
schwarzwaldsko varianto. Zadeva je preverjeno odlična, jaz delam od čokoladnih tort samo še to, ker je res njami




0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 14:51
Povezava do prispevka
Tudi jaz najraje delam sacher torto!
Čokoladne zadeve se mi zdijo vse bolj težke, še najbolj podoben nečemu lahkemu bi bil spodnji recept, ki je osnovan na tem, da ma malo kalorij (celo pecivo skupaj 855) in OH.
 
Tale recept sem našla na moj.trener . Sicer ga zase malo priredim, ne dodajam nobenih beljakovinskih praškov itd, ampak običajne sestavine, ki jih lahko kupim v vsaki trgovini, pa vseeno dobro rata.
 
ČOKOLADNE REZINE
 
Za testo:
300g beljakov
30g AminoPro vanilija (jaz tega ne dam)
50g mletih orehov
4 čajne žličke tekočega sladila
ščepec soli
 
Za kremo uporabiš Natreen kremo in jo pripraviš po navodilih na vrečki.
 
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Beljake s ščepcem soli in sladilom stepemo v trd sneg. Orehe (in AminoPro, če ga daš) previdno vmešamo v beljakov sneg. Pekač, velik pribilžno 20cm x 40cm, obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno razmažemo testo. Pečemo približno 20 minut.
Medtem, ko se testo peče, po navodilih na škatlici pripravimo kremo ter postavimo v hladilnik.
Pečeno testo prerežemo na dva dela in pustimo, da se ohladi. En del testa namažemo s polovico kreme, na to damo še drugo polovico testa in vse skupaj premažemo s preostankom kreme.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. jul 2005 20:09
Povezava do prispevka
MMM...sedaj bom pa to naredila kot naslednjo zadevo,ko bo spet na vrsti peka pri meni Hvala.
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Lahka čokoladna torta-iščem recept
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.