Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kuharske nesreče,nerodnosti in dogodivščine

Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 13:02
Povezava do prispevka
Kaj se je že pri vas v kuhinji zgodilo takega,kot navajam v naslovu?
 
 
Mi imamo eno staro družinsko zgodbo,ki se je občasno kdo spomni....:
 
Stara mama je imela v kuhinjski omari moko in mavec v enakih vrečkah.. Potem se je pa odločila,da bo naredila domač kruh. Seveda je vzela napačno vrečko....in testo je postajalo vedno bolj trdo.... 
 
 
 
Potem enkrat so naši kuhali zelje in namesto paprike je šla not kava v prahu (oboje rdeča vrečka....)..
 
Zadnjič pa sem jaz pekla pokovko v mikrovalovni in not je ostala samo ene 30 sekund predolgo.... Kar precej je bilo treba zračiti potem... (zažgana...)..
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 13:26
Povezava do prispevka
Mi pa smo doma ugotovili, da se lahko tudi čista juha prismodi...
 
Sta starša prišla domov iz neke žurke, in seveda je moj pametni (že malo opiti) tata bil lačen, zato si je dal na štedilnik gret juho (čisto, brez zakuhe in dodatkov). Zleknil se je na fotelj v dnevni sobi, zraven kuhinje, da ne bo pomote. Ja in zaspal, saj drugega tako ni bilo pričakovati. Seveda se je juha povrela in začel se je smoditi že lonec. Naš veleprecenjeni tata seveda ni nič vonjal (pa zraven kuhinje je "sedel" v fotelju)...Je pa zavohala naša mati, ki je spala v spalnici (2 sobi stran od kuhinje)... In potem seveda panika, bilo je sredi noči vse zakajeno, morali smo odpreti vsa okna, vrata, da se je sploh dalo dihati....
 
Še dobro da se je končalo tako kot se je, lahko bi se veliko huje. Ampak še sedaj se potem dostikrat nasmejimo tej zgodbi. In seveda pazimo ko se naš tata loti kuhanja (no, ga moram pa pohvaliti, da izvrstno in rad kuha)...
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 13:32
Povezava do prispevka
jaz sem enkrat po pomoti  v stročji fižol namesto curry vsipala cimet, sem samo na hitro pogledala, bilo je iste barve in evo ga  ... pomtem pa začnem mešati in začne po cimetu dišat, meni pa nič jasno ... potem pa le pogledat iz katere posodice sem stresla in mi je bilo v trenutku jasno LOL
 
omaka je bila vsem zelo všeč, malo drugačna kot drugače.. noben ni pogruntal kaj sem dala notri
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
lovely
Starost: 34Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 1401Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 13:46
Povezava do prispevka
No nekoč sem si za zajtrk delala skuto s sladkorjem in ker imamo sladkor in sol v istih posodah sem brez pomisleka vzela prvo, ko sem pokušala mi je obrnilo želodec... isto se mi je zgodilo s kavo enkrat
Včeraj pa sem dala v mikrovalovno njoke da bi se segreli, ko sem jih vzela ven so bili mrzli in imeli so nekakšno skorjo. Mislila sem že da se je mikrovalovka pokvarila potem pa vidim da je bila nastavljena na odtajevanje
 
0
Nazaj na vrh
*milla*
Starost: n/aPridružen: 26. apr 2005Prispevkov: 804Kraj: domžaleStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 13:59
Povezava do prispevka
joj, to z mikrovalovno mi je pa tako zelo znano.. jest pa včasih kej zažgem, včasih se mi kej povre, tako da nakoncu ostane samo še lonec.. to je pa to
 
sam omaka iz cimeta- to bi znal pa prov še zanimivo bit
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 14:03
Povezava do prispevka
Veš kako je dobra, vsaj meni je , poskusi enkrat Wink
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 16:56
Povezava do prispevka
jaz +kuhanje=katastrofa
enkrat sem delala čokoladno peno(mauss ali kaj je-recept je tu na PL) pa je blo več po zavesah kot v lončku-no to je blo prvič in zadnjič da sem delala
pizzo sem pekla le enkrat pa je bla brez testa, oziroma so bli namesto testa po celem pekaču prazni krogi različnih velikosti-torej to tudi zadnjič
pekla nisem še nikoli nič, ker se mi niti ne sanja o g in dg
bomo pač po restavracijah jedli(no pa moj dragi kuha odlično)
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2006 19:03
Povezava do prispevka
 Sam ti pripetljaji so ponavad smešni šele potem, ko jih pripoveduješ;)
0
Nazaj na vrh
el sol
Starost: 34Pridružen: 26. jun 2006Prispevkov: 329Kraj: mbStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 12:09
Povezava do prispevka
enkrat sem delala testo za pico in dam jaz kvas v mrzlo vodo, namesto v toplo...
pol pa tisto testo gnetem, pa gnetem pa se mi nikakor ni skup primlo...no in pol ni blo pice
od takrat testo dela skup stroj...al pa mama...
Every guy always ask me: what does he have that i dont? And i reply: my HEART!
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 12:26
Povezava do prispevka
prvič ko sem samostojno delala biskvit za torto sem morala verjetno kaj pri sestavinah zamešat .... ko sem dvignila obod po pečenju se je biskvit dobesedno razlil na vseh straneh .... jaz pa v jok seveda ..... takrat sem bila vse žalostna, obupana in še obljubila sem da ne bom nikoli nikoli več delala biskvita za torto no naslednjič mi je šlo že boljše 
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 48Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 12:29
Povezava do prispevka
Tale ni ravno kuharska, je pa edina, ki se je zdaj spomnim ..
 
Doma doma smo imeli v omarici v isti steklenici malinov sirup in bučno olje. Je moj takratni fant med službo prišel domov na malico in medtem, ko sem kuhala, je bil seveda žejen, pa jaz suvereno vzamem steklenico sirupa, natočim v kregl (bilo je malo drugače ampak očitno ne dovolj) dolijem radensko (če bi navadno vodo bi verjetno prej opazila) in mu dam. On žejen kot je bil seveda nagne kolikor lahko ... in tudi izpljune v istem trenutku
 
Ne predstavljam si okusa v ustih ..
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
Iry
Starost: 39Pridružen: 16. jun 2005Prispevkov: 792Kraj: Povsod me je dostStatus:Offline
Objavljeno: 12. avg 2006 21:23
Povezava do prispevka
UF...super tema ja...no jaz sem tud drugač talent za kuhinjske stvari.
Ko sem prvič delala paniran sir ( kupila sem seveda že spaniran sir), se mi tudi približno ni sanjalo koliko časa moraš to pustit v olju...in moj bratec seveda pametno vzame embala žo in prebere da je potrebno na vsaki 3 minute pustit...no prva stran je šla, druga stran je bila pa že po 2 minutah čisto zažgana.
Podobno se mi je zgodilo pri kroketkih....sem jih spekla, pa so bili trdi ko kamen, ker so bili tako zapečeni, pa temni tudi.
 
0
Nazaj na vrh
stormer
Starost: 42Pridružen: 28. sep 2006Prispevkov: 8Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 29. sep 2006 19:35
Povezava do prispevka
Hehe, me veseli da nisem edini "štor" v kuhinji.

Nekega sem se odločil da bom v svoji pečici spekel "napol narejeno" pico. Po branju navodil sem dal pico na 200
Rad zvem kaj novega ;)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kuharske nesreče,nerodnosti in dogodivščine
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!