Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kuhanje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Zvezdica
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1115Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2004 13:35
Povezava do prispevka
Iree, jaz se podpišem pod tvojo prvo poved ...
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2004 13:50
Povezava do prispevka
Jaz pa sem začela uživat v kuhanju, ko sem bila v Braziliji, ker tam tako dobro jedo in kuhajo, da sem si to zaželela tudi jaz.
0
Nazaj na vrh
Ester
Starost: 43Pridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 607Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2004 21:41
Povezava do prispevka

Jaz doma vsak dan kuham, ker pač prva pridem domov. kuhat sem začela že v osnovni šoli.


Ste že poizkusle avokadov namaz.to sem ravno danes delala (sej se ga ne kuha, pa vseeno).


Potrebujemo: 2 zrela avokada, 1 konzervo tune, pol bele čebule, 2 žlici majoneze, sladko mleto papriko, malo limoninega soka, malo tabasca, sol, poper. Vse skupaj zmešamo...


Njam!

lp Ester
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2004 22:12
Povezava do prispevka
Ester, bom poskusla!

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2007 22:03
Povezava do prispevka
Rada kuham in pečem. Samo čez teden ne, pridem prepozno domov. Na srečo živim še pri starših in kuha mami, s tega vidika je to super.
Za vikend pa ponavadi jaz kuham, soboto vedno. V nedeljo pa ponavadi kaj spečem.
Uživam v tem, če imam čas in če sem SAMA v kuhinji. Dam si še musko in to je zame zares sprostitev. In potem užitek gledati, kako drugim tekne dobro skuhana jed.  
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2014 11:20
Povezava do prispevka

Jaz izjemno rada kuham in pečem, nekje od začetka gimnazije dalje. Že kot mala punčka sem ful rada opazovala mamo pri kuhi (kasneje tudi starejšo sestro), ker me je vedno fasciniralo, kako zelo se znajde v kuhinji in kako hitro nam zna pričarat razne dobrote. Ona se je vsega naučila od mame, izučene kuharice, in potem to znanje prenesla na mene, ki sem se itak vedno smukala okoli štedilnika (in še raje potem vse pojedla). smiley Predvsem sem se od nje naučila eksperimentiranja v kuhi, suverenega kombiniranja živil, itd. Namreč, vedno je znala odlično pripravit klasične jedi, a je ob enem pogosto kuhala tudi kakšne bolj ''eksotične'' zadeve, že leta nazaj v našo hrano uvedla začimbe, kot so kurkuma, curry mešanica, koriander, limonska trava in podobne, ki so v zadnjem času bolj popularne. Pa tudi široko paleto prilog, kot je bulgur, amarant, kvinoja, divji riž, riževe testenine, pira, itd.

Ko sem vmes falirala gimnazijo in jo potem končala preko izpitov (in bila v tem času doma), sem vsak dan kuhala za familijo in se v tistem času ogromno naučila, predvsem pa izgubila strah in nezaupanje vase, tako da se zdaj lotim česarkoli. Zadnje leto tudi redno pečem kruh, tako da ga sploh več ne kupujem, ful rada pa pečem tudi peciva, torte, piškote, svašta. To je na sporedu čisto vsak teden, ponavadi v nedeljo.

Zadnji dve leti, odkar si s fantom preurejava vikend hiško v Pomurju, imava tudi vrt ter že od prej sadno drevje in trto, kar pomeni, da vneto vkuhavam marmelado (grozdno, figovo, jagodno, malinovo, kivijevo, marelično, breskovo, češnjevo, višnjevo, goji) in vložim tudi nekaj kozarcev rdeče pese, stročjega fižola in kumaric, ker nam ne uspe vsega pojest svežega. Lani je bilo vsega skupaj kakšnih 150 kozarcev, imava čisto polno shrambo, veliko pa gre tudi za darila.

Fant zna tudi skuhat marsikaj, a načeloma to prepusti meni (ker to naredim res z veseljem), vedno pa on pripravi solato, ker jo za moj okus popolno začini in je zato jaz sploh nočem več delat. smiley

Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 16. apr 2014 12:46
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/aJaz sem pred leti full rada kuhala, zdaj pa to naravnost sovražim. Vse packanje, pa potem vse pospravit... Najraje bi hodila skoz ven jest.

Danes še vedno popolnoma enako kot pred 10 leti (smileysmileysmiley).

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 33Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2014 15:29
Povezava do prispevka

Ja, tudi jaz ne maram kuhanja kaj preveč. Sicer nekaj osnovnih preprostih jedi znam skuhati to je pa tudi vse. Obožujem pa peko smiley

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
Bruneta
Starost: 11Pridružen: 14. okt 2012Prispevkov: 1774Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2014 18:41
Povezava do prispevka

Jaz zelo rada kuham...sovražim pa pomivanje posode. 

Vse kar se zgodi, se zgodi z razlogom.
0
Nazaj na vrh
meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 16. apr 2014 23:46
Povezava do prispevka

Tudi sama nisem ravno največja ljubiteljica kuhanja, predvsem zato, ker se mi zdi da je potrebno precej več vloženega truda, predvsem pa časa vložit v hrano, kot se ga potem porabi, da se stvar pohamsa. smiley

Sicer skuhati znam precej stvari, ker me je veliko naučila babica, ampak nimam pa neke samoiniciative, da bi se zdaj ravno grebla za kuhavnico smiley

Zelo pa uživam ob koncu tedna, ko si kdaj s fantom skupaj kaj narediva za večerjo/kosilo, to mi je pa super in uživam.

0
Nazaj na vrh
Tincaaa
Starost: n/aPridružen: 3. jul 2008Prispevkov: 222Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2015 10:45
Povezava do prispevka

Jaz pa imam problem s kuhanjem za dva zelo različna jedca. S fantom imava konstantne bitke, kaj skuhati, jaz obožujem zelenjavo, razne priloge (kvinoja, prosena, ajdova kaša …), stročnice, nasplošno bolj vegi hrano, fant ima raje bolj tradicionalne jedi (krompir in pohan zrezek smiley). Skupaj prideva le pri testeninah, juhah, enolončnicah, solatah …  Jaz malo se prilagodim, on je pa zelo izbirčen, zato večinoma kuhava na dva dela.

Verjamem, da ima katera podobne probleme, pa me zanima, kako rešujete? Torej, potrebujem ideje, kako čimbolj elegantno kuhati na dva dela

0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2015 11:30
Povezava do prispevka

Jaz precej rada kuham, moj fant pa je v kuhanju pravi ekspert. Praktično ni stvari, da je nebi znal pripraviti bolje kot to počnejo v fancy restavracijah. Pogosto tudi skoči po nasvet h kuharju, ki dela v eni izmed boljših restavracij pri nas.

Sicer vsak dan ne kuhava, ker jeva večinoma že v službi. Popoldne pa si pripravjlava kakšne lahke jedi ....solate, testenine z zelenjavno omako, kaše, smoothiji... skratka bolj ekspresne zadeve. Sama med tednom večinoma niti ne jem mesnih jedi.

Za vikend pa si ponavadi za kuhanje vzameva več časa, on je zadolžen za glavne jedi (morske, stejki, divjačina...) in solate. Jaz pa bolj za sladice, priloge in pomivanje posode.  

Pogosto tudi s potovanj prineseva zanimive začimbe, nove jedi, ki jih potem vpeljeva v najin jedilnik. Vedno pa najini jedilniki obsegajo veliko zelenjave, ker imava prav s tem namenom doma velik zelenjavni vrt, kjer gojiva ogromno različne zelenjave od klasične pa do malo bolj eksotične. Tako vedno vem kakšnega izvora je zelenjava in tudi vedno je je dovolj.

Meni kuhanje predstavlja sprostitev in kvalitetno preživljanje skupnega časa, ker če že kuhava večinoma pripravljava jedi, ki so nama všeč in so malenkost boljše od vsakdanjih... ne samo nekaj da nisi lačen.... 

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
Toxic
Starost: n/aPridružen: 9. nov 2013Prispevkov: 321Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. mar 2015 16:40
Povezava do prispevka

Tincaaa, jaz sem imela podoben problem, namreč moj dragi je pravi mesojedec, svinjsko, rebrce, zaseka, klobase, klobase, klobase in še enkar klobase. Včasih ko pridemo v trgovino na oddelek z suhomesnatimi izdelki imam občutek da stojim zraven stradanega otroka iz Etiopijesmiley, pa še na blagajni vedno mi priredi presenečenje, recimo dam na trak zelenjavo spodaj pa klobase smiley.

Jaz pa sem lahko brez mesa leto dni, sploh mi ni problem. Zelenjava mi je osnov v prehrani ( pa slatkarije smileysmileysmiley )

Dva meseca nazaj sem ga naročila pri njegovi zdravnici na preventiven pregled, ker v laboratoriju ni bil 15 let in kaj se zgodilo-imel je zvišan holesterol.

Dobil je dieto pa še zdravnica ga je dodatno prestrašila da se to v njegovih letah ne bi smelo zgoditi. Od tistega momenta pa je res dal prst na čelo in se zamislil kaj dela.

Po mojem mnjenju je ne zdravo prehranjevanje posledica samega življenskega sloga in navad v družini ( upam da sem to pravilno napisala ), jaz sem in pred njegovim odhodom zdravniku poizkušala ga odvaditi ne zdrave hrane, delno je vplivalo delno pa ne.

Še večji problem sem imela pri prihodu v Slovenijo iz druge države v kateri hrana ni ni približno ista, ne živimo sama in na začetku mi je bilo nerodno stopiti za štedilnik, ko pa sem opazila da vsaki dan jemo isto hrano, da je hladilnik poln paštet, klobas in namazov, skrinja pa svinjskega mesa, da nikjer ni zelenjave, rib....sem se lotila kuhanja. Še številke na tehtnici so kazale več smiley.

Zdaj pa lahko rečem da je ne samo pri mojem ampak pri vseh v hiši prišlo do sprememb, z veseljem pojejo mojo hrano, če ni kaj v redu rečejo kaj bi spremenili itd.

Poizkusi mu povedati zakaj je takšno prehranjevanje škodljivo, katere so posledice če pa ne bo išlo nič drugo ti ne preostane kot da res kuhaš za dva. Ali ve da 1 gr belega olja ima 10 kcal? Krompir, testenine? Malo mu začni kalorije saštevati, mogoče bo pomagalo smiley.

Ne rečem da sem popolna, pregrešim se, rada pojem dobre čevape, tortico....ampak se poizkušam izogibati vsemu podobnemu koliko lahko.

 

“Vodi od zadaj in pusti drugim misliti, da so spredaj.”
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2015 11:06
Povezava do prispevka

Ko sem bila otrok, sem najbolj na svetu uživala, ko so mi dali pručko in sem lahko pomivala posodo.

Žal ta navada ni obtičala Big smile

Samostojno kuham že nekje od 8, 9 leta, babici je bila kuha prava muka (najbolj znani so bili njeni sivi zvarki, enolončnico pristavila ob 10 na šporget in se je prekuhavala nekje do dveh plus nabuhli ocvirki), zato mi je dala proste roke in pomila miljon posode, ki sem jo pri svojih eksperimentih ustvarila. Prišla sem iz šole in skuhala za ob pol 3, ko se je mati vrnila iz službe. Dobila sem precej občutka kaj paše in kaj ne, smo pa res poskusili vse sorte kombinacije.

Nekje pri 12 letih sem imela prvi incident s šporgetom na drva, ko sem bila sama doma, sem nekaj vlažnega vrgla v razbeljeno ponev z oljem, ki je napolno špricnilo okoli, vse se je tudi vnelo. Sem potem sicer mislila, da bi vodo notri nalila, ma je hvalabogu nehalo goret, če ne bi bil pa res incident.

Spomnim sem še, da so šli družinski člani po drva in mi naročili kosilo. Seveda sem zabušavala do zadnjega momenta, potem sem jih pa že slišala, ko so se vračali. Ker se mi kuhanega krompirja ni dalo rezati na rezinice za tenstan krompir, sem se odločila, da ga bom kar stlačila z dlanjo. Ne priporočam stiskanja vročega kuhanega krompirja, fyi Big smile Pa še poslušala sem jih, ker je bil zmazek in ne tenstan krompir Big smile

Že od ranega otroštva tudi pečem, mati je včasih konstantno pekla za poroke, žegnanja, osebna slavja in sem precej pomagala. Prav simpatično se je spomnit na začetek devetdesetih, ko je bila totalno in puding maslena krema, pa se je potem hvalabogu trend spremenil v parfait kremo in ganache, ker una z margarino mi je bila res odvratna. Pa delanje breskev in jurčkov in brkljanje po fasciklu z recepti iz vseh vetrov, aaah memories. Pa pečenje marshmallowa, ki je bil materin absolutni hit par let in so vsi bili popolnoma navlečeni.

Zdaj kuham sama zase, ker mrož je kosilo med službo, zvečer pa si dela neke klobase in zamrznjene pice iz hoferja, juhe in solate.

Precej kuham vzhodnjaško hrano, najrajši rolam sušije in vietnamske zavitke, velikokrat naredim tajski curry pa satay, pa mongolsko meso in stir frye vseh možnih sort.

Mesovje na solatah z vsem je še vedno absolutni hit, vzamem ledenko in mlado špinačo, pa gor natrosim stri fry ali močno pikantno mleto meso, malo sira, mmm.

Redko kuham kaj dlje kot 15 minut, ker sem požrešna in se mi ne da čakati, edino v soboto ponavadi pristavim kotel bolonjeza in se kuha par ur.

Še vedno zelo rada in preveč pečem, zadnje čase delam veliko nenavadnejših tort, izložb (sladice v kvardatnih plastičnih lončkih, da se vidijo posamezne plasti), ovsenih piškotov, performance hrane za v hribe, beljakovinskih biskvitov z malo oljikovih hidratov, sladic s sukrinov, vafljev konstantno v sladki in slani in low carb in lowfat verziji.

Včeraj sem naredila cake popse za v službo in so poželi valove navdušenja, tako da moram narest še eno rundo za v petek.

How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 6. okt 2015 17:15
Povezava do prispevka

Joj, Ninnna ... ko bi imela jaz vsaj 10 % tega tvojega navdušenja.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kuhanje
Stran 4 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.