- Nega obraza &
telesa - Make up &
ličenje - Moda &
stilZadnje novice
Najbolj brano
- Rekreacija &
hujšanje - Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
Zaradi "poklicne deformacije" in zaradi celega kupa dobrih lastnosti v zadnjih desetih letih jem skoraj izključno samo ajdov kruh. Po njem zelo dolgo nisem lačna, pa še zdrav je. In primeren za vse, ki so alergični na gluten, ker ga nima.
Se opravičujem, sem mislila na dve stvari naenkrat in potem narobe napisala. Grrrr, glede na to, da sem diplomirala in magistrirala na ajdi, si takega lapsusa ne bi smela privoščiti.
Tanja in Irena, obe imata prav, v ajdovem kruhu je pretežno pšenična moka. Več kot 30% ajdove moke nima smisla dodajat, ker se potem ne dvigne in je čisto zbit. Zato tudi ni verjeti tistim prodajalcem, ki trdijo, kako čist ajdov kruh prodajajo.
Ampak, ker je ajda kot taka res brez glutena, se lahko iz nje naredi druge jedi, ki so primerne za tovrstne prehranske nesrečneže. V Lj na tržnici npr. prodaja ena kmetija doma narejene testenine iz ajdove moke (široki rezanci in školjkice), ki pa so 100% samo iz ajde. Kuhajo se potem samo 3 min.
In ker zadnje čase vse bolj poudarjamo pomen antioksidantov, naj povem, da ajda vsebuje zavidljive količine rutina, ki je zelo dober antioksidant. Čaj iz ajdovih listov in cvetov pa ugodno vpliva na venozna obolenja.
moja prijateljica, ki ima hčerko s celiakijo in tudi sama ne sme pšenične moke, dela vse iz riževe, ker tudi riž ne vsebuje glutena. je pa najbrž ajdova moka bolj okusna (ne samo najbrž, zagotovo). lp. |
Kolk so pa kaj zdravi? A so bolj priporočljivi kot navaden kruh, al ne?
Katja, v sili hudič muhe... ti pa podplatke.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.