Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kruh

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Angellina
Starost: 29Pridružen: 14. jan 2004Prispevkov: 6907Kraj: celjeStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2004 14:40
Povezava do prispevka
njami :-)) alenka tudi jaz najprej semena
Normalnost je relativna.
0
Nazaj na vrh
Angellina
Starost: 29Pridružen: 14. jan 2004Prispevkov: 6907Kraj: celjeStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2004 14:41
Povezava do prispevka
pravzaprav ga ravno zdajle jem
Normalnost je relativna.
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 49Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2004 16:03
Povezava do prispevka

Zaradi "poklicne deformacije" in zaradi celega kupa dobrih lastnosti v zadnjih desetih letih jem skoraj izključno samo ajdov kruh. Po njem zelo dolgo nisem lačna, pa še zdrav je. In primeren za vse, ki so alergični na gluten, ker ga nima.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 15Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2004 16:17
Povezava do prispevka
Tinkara, čakej malo, pa saj v ajdovem kruhu ni samo ajdova moka, ampak mora biti tudi bela, ker drugače absolutno ne bi vzhajal...torej je tudi malo glutena, ampak verjetno veliko manj...ker bi bil drugače kakor en poc...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 44786Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 8. apr 2004 16:57
Povezava do prispevka
V ajdovem, rženem...in vseh kruhih je na prvem mestu pšenična moka. Tako, da nikakor niso primerni za tiste, ki ne prenesejo glutena.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 49Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:05
Povezava do prispevka

Se opravičujem, sem mislila na dve stvari naenkrat in potem narobe napisala. Grrrr, glede na to, da sem diplomirala in magistrirala na ajdi, si takega lapsusa ne bi smela privoščiti.

Tanja in Irena, obe imata prav, v ajdovem kruhu je pretežno pšenična moka. Več kot 30% ajdove moke nima smisla dodajat, ker se potem ne dvigne in je čisto zbit. Zato tudi ni verjeti tistim prodajalcem, ki trdijo, kako čist ajdov kruh prodajajo.


Ampak, ker je ajda kot taka res brez glutena, se lahko iz nje naredi druge jedi, ki so primerne za tovrstne prehranske nesrečneže. V Lj na tržnici npr. prodaja ena kmetija doma narejene testenine iz ajdove moke (široki rezanci in školjkice), ki pa so 100% samo iz ajde. Kuhajo se potem samo 3 min.


In ker zadnje čase vse bolj poudarjamo pomen antioksidantov, naj povem, da ajda vsebuje zavidljive količine rutina, ki je zelo dober antioksidant. Čaj iz ajdovih listov in cvetov pa ugodno vpliva na venozna obolenja.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 65Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:41
Povezava do prispevka





moja prijateljica, ki ima hčerko s celiakijo in tudi sama ne sme pšenične moke, dela vse iz riževe, ker tudi riž ne vsebuje glutena. je pa najbrž ajdova moka bolj okusna (ne samo najbrž, zagotovo). lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Senka
Starost: n/aPridružen: 15. dec 2003Prispevkov: 3246Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:59
Povezava do prispevka
Kaj pa tiste riževe okrogle kruhke (jaz jim pravim podplatki)... a jih jeste? Meni najprej niso bili všeč, zdaj sem se pa kar navadila nanje. Ker doma zelo malo jem (ker me doma skoraj nič ni ) se mi navaden kruh ponavadi posuši, splesni... (ne bi več naštevala, da ne bo kateri slabo ) ti podplatki so pa vedno ready to eat!
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:02
Povezava do prispevka
jaz jih jem, kadar si fejst lačen niti niso tako slabi.
0
Nazaj na vrh
Senka
Starost: n/aPridružen: 15. dec 2003Prispevkov: 3246Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:04
Povezava do prispevka

Kolk so pa kaj zdravi? A so bolj priporočljivi kot navaden kruh, al ne?


Katja, v sili hudič muhe... ti pa podplatke.

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:05
Povezava do prispevka
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 65Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:15
Povezava do prispevka





ali ve govorite o stiroporu? lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:21
Povezava do prispevka
Jap.
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 10Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:21
Povezava do prispevka
Jaz sem včasih (ko sem še hujšala, zdej sem se pa vdala v usodo ) jedla tiste hrustljave kruhke Wasa. S svežo kumaro in majčkeno skute so bili super.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 12:22
Povezava do prispevka
MMMM Wasa so super, pa kakšna skuta gor. Eh, spet sem lačna.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kruh
Stran 3 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
    Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
    lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
    zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
    neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
    Lahka
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.