Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kosilo

Pojdi na stran 44 , 45 , 46 , 47 , 48 , 49 , 50 , 51 , 52 , 53 , 54
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 12:11
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a
aleksa hvala , tole more biti dobro , ne?
sem našla recept, za tiste , ki ne poznate
DUNAJSKI VALOVI
 
SESTAVINE :                                          

3 jajca
15 žlic sladkorja
15 žlic olja
15 žlic mleka
15 žlic moke
1 pecilni prašek
1 žlica kakava
1 višnjev kompot
2 žlici ruma

KREMA
1 vanilijev puding
5 dl mleka
2 žlici sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja
20 dag masla

PRELIV
20 dag jedilne čokolade
1 dag masla ali margarine

TESTO Question
Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in mleko ter počasi vmešamo moko, med katero smo presejali pecilni prašek. Polovico testa vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 15 min pri temperaturi 180 stop. C. V preostalo testo damo žlico kakava in dobro premešamo. Višnje odcedimo, sok shranimo. Prvo polovico testa vzamemo iz pečice, po njem razporedimo višnje in prelijemo z drugo polovico testa. Pečemo še približno 60 minut. Biskvitno testo dobro ohladimo in navlažimo s sokom kompota, ki smo mu dodali žlico ruma.
Na biskvit namažemo kremo.

KREMA Question
Vanilijev puding skuhamo po navodilu iz vrečke in ga ohladimo. Maslo, vanilijev sladkor in sladkor penasto umešamo, dodamo ohlajen puding in dobro premešamo, namažemo po biskvitu in polijemo s čokoladnim prelivom.


 
 
Evo alena tole je to.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 12:26
Povezava do prispevka
To je bilo pa na ekspres. Hvala Ariana, zlata si.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 12:32
Povezava do prispevka
Joj to se tako u easy naredi. Sploh ni panike, samo dobro biskvit naredi pa bo vse dobro izpadlo. Sem delala spet par dni nazaj, sem hotla tud mal poslikat pa je prej že vse šlo...
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 12:40
Povezava do prispevka
 
Alena, ta recept je na našem forumu že trikrat, tudi v tej v rubriki enkrat.. V bistvu niso dunajski, ampak donavski (valovi Donave). napako pa je naredila ena ženska, ko je prevajala iz medžimurske kuharice in je prevedla "Dunavski" kar v "Dunajski". Ampak, nevermind; recept:
 
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 12:43
Povezava do prispevka
Alena, zdaj boš morala "dat probat"!
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 12:47
Povezava do prispevka
Hvala Jerca tudi tebi, si sedaj bolj predstavljam, kako to izgleda. Bo pa moralo malo počakat, ker danes sem spet naredila Jajce pecivo, dvojno dozo, da bo zdržalo vsaj dva dni.
0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 40Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 17:39
Povezava do prispevka
mi smo pa danes jedli govejo juho, pire krompir, špinačo ter govedino  
 
za posladek pa še šarloto   
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 18:10
Povezava do prispevka

Loverka, prosim recept za šarloto.

0
Nazaj na vrh
L0vErKa
Starost: 40Pridružen: 27. nov 2004Prispevkov: 4583Kraj: somewhere over the rainbowStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 19:47
Povezava do prispevka
odprem novo temo
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2005 20:58
Povezava do prispevka
Loverka, sem videla, da si dala recept.
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -13Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2005 11:28
Povezava do prispevka
Mi imamo pa danes piščančjo juho, štefani pečenko, krompirček, solato, za poslastico pa pijano nevesto.:Y:
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2005 12:52
Povezava do prispevka
Mi pa rižoto ter zeleno solato. Preprosto, a dobro!
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2005 13:22
Povezava do prispevka
glih po kosilu: goveja juha s kroglicami, puranji zrezki, kumare v omaki, krompir, solata
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2005 15:16
Povezava do prispevka
Mi smo imeli nedeljsko kosilo :) 
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 43Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 8. mar 2005 21:48
Povezava do prispevka
Ariana je napisal/a
Lenči kako se pa naredijo polnjeni krompirčki?

Ariana, samo zate:

Sestavine:

srednje veliki krompirji (za eno osebo vzamemo 3 krompirje, če bomo ponudili to kot glavno jed, če pa bo priloga pa manj)
2 čebuli
3 stroki česna
približno 20 dag mletega mesa ali soje v koščkih
nekaj žlic paradižnika (lahko iz konzerve ali svežega)
1 jajce
sir (mozzarela ali navaden)
sol
poper
bazilika
čili
origano,...čimveč svežih zelišč

 
Postopek:
 

Krompir naj vre približno 15 do 20 minut (toliko, da se zmehča), potem ga ohladimo, narežemo (po dolgem) na polovice in z malo žličko izdolbemo.
Medtem ko se krompir kuha pripravimo nadev. Popražimo narezano čebulo in dodamo meso/sojo ter pražimo še nekaj minut. Potem dodamo česen, ko zadiši pa še paradižnik. To pražimo približno 5 minut in dodamo začimbe. Nadev mora biti kar močno začinjen. Ko se malo ohladi mu vmešamo še jajce in dve pesti naribanega sira (lahko tudi skuto).
S tem nadevamo izdolbljene krompirje in pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj približno 20 minut, potem pa dodamo na vsak krompir še malo naribanega sira in zapečemo do konca.

Krompirčke lahko polnimo tudi z različno zelenjavo narezano na majhne kocke ali pa z gobicami...
Če ponudite kot glavno jed naredite še omako, da ne bo presuho. Jaz ponavadi naredim paradižnikovo (paradižnik iz konzerve, popražena čebula in česen ter veliko bazilike) in na to položim polovičke ter dam na vsak krožnik še pest rukole.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kosilo
Stran 49 od 120
Pojdi na stran 44 , 45 , 46 , 47 , 48 , 49 , 50 , 51 , 52 , 53 , 54
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".