Ariana je napisal/aLenči kako se pa naredijo polnjeni krompirčki?
Ariana, samo zate:
Sestavine:
srednje veliki krompirji (za eno osebo vzamemo 3 krompirje, če bomo ponudili to kot glavno jed, če pa bo priloga pa manj)
2 čebuli
3 stroki česna
približno 20 dag mletega mesa ali soje v koščkih
nekaj žlic paradižnika (lahko iz konzerve ali svežega)
1 jajce
sir (mozzarela ali navaden)
sol
poper
bazilika
čili
origano,...čimveč svežih zelišč
Postopek:
Krompir naj vre približno 15 do 20 minut (toliko, da se zmehča), potem ga ohladimo, narežemo (po dolgem) na polovice in z malo žličko izdolbemo.
Medtem ko se krompir kuha pripravimo nadev. Popražimo narezano čebulo in dodamo meso/sojo ter pražimo še nekaj minut. Potem dodamo česen, ko zadiši pa še paradižnik. To pražimo približno 5 minut in dodamo začimbe. Nadev mora biti kar močno začinjen. Ko se malo ohladi mu vmešamo še jajce in dve pesti naribanega sira (lahko tudi skuto).
S tem nadevamo izdolbljene krompirje in pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj približno 20 minut, potem pa dodamo na vsak krompir še malo naribanega sira in zapečemo do konca.
Krompirčke lahko polnimo tudi z različno zelenjavo narezano na majhne kocke ali pa z gobicami...
Če ponudite kot glavno jed naredite še omako, da ne bo presuho. Jaz ponavadi naredim paradižnikovo (paradižnik iz konzerve, popražena čebula in česen ter veliko bazilike) in na to položim polovičke ter dam na vsak krožnik še pest rukole.