Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kokosovo maslo

Pojdi na stran 1 , 2
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2005 15:50
Povezava do prispevka
Zanima me, kje kupujete kokosovo maslo / olje za kuho (še zlasti me zanima, kje se dobi v LJ ali KR).
0
Nazaj na vrh
Silver
Starost: -14Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2005 16:19
Povezava do prispevka
Čemu pa služi kokosovo maslo? Je boljše od olivnega olja napr?
If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 0:52
Povezava do prispevka
Iree,
 
v SLO ga še nisem videla, čeprav se ga menda da kupiti nekje v BTCju. jaz ga kupujem v Avstriji, kerj stane natanko 0,95 eur/250 g.
 
Silver,
 
odvisno od uporabe. Za segrevanje je boljše kokosovo maslo (na toploto odporna struktura, torej ne pride do tvorbe škodljivih trans maščob in drugih toksičnih substanc, kot se to dogaja pri segrevanju rastlinskih (beri: sončničnih, olivnih, arašidovih, ... olj), čeprav to seveda ne pomeni, da ni potrebno paziti na količino (saj imajo druge škodljive vplive - hoelsterol npr.). Za  splošno zdravje pa so ne samo boljša, ampak tudi priporočljiva olja, kot so olivno, laneno in nekatera druga hladno stiskana rastlinska olja - zaradi nenasičenih maščob, ki jih vsebujejo (ugoden vpiv na srčno-žilni sestem). Ker pa so neobstojne na temperaturo, se ob toplotni obdelavi njihova struktura spreminja, zato jih čim manj segrevajmo. Še to bi opozotila - velikokrat sem kje prebrala, da je olivno olje primerno za segrevanje (v primerjavi z drugimi rastl. olji), kar pa ne bo držalo. Resda se pri olivnem olju pri isti temperaturi tvori manj toksinov kot pri sončničnem olju, vendar to ne pomeni, da se NE tvorijo. Lahko bi rekli, da je primernejši vir, nikakor pa ne PRIMEREN ali celo idealen. Nekaj podobnega sem marsikje prebrala tudi o arašidovem olju, a tudi ni res.
 
Da ne bo čiste zmede - pri pripravi je z maščobami najbolje čimbolj skopariti in jih uporabiti le takrat, ko je to nujno. Danes lahko kupimo tako kvalitetne posode, da še za palačinke ni potrebna dodana maščoba. Če že, ponev raje premažimo s tankim koščkom masla kot z olivnim ali drugim oljem. Le-ta olja pa uporabljajmo hladnostiskana kot končni dodatek k jedem (na solati, kot preliv preko pečene ribe ...).
0
Nazaj na vrh
Elise
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2005Prispevkov: 178Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 1:40
Povezava do prispevka
https://www.planet-lepote.com/forum/viewtopic.php?t=7002 Wink
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 14:31
Povezava do prispevka
Zarudevam. (Sem iskala samo pod "kokos" in nič našla). Sicer pa hvala za vse informacije!

Btw, kako pečete ribe? Čisto brez maščobe?
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 16:19
Povezava do prispevka
V pečici v foliji Wink
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 17:34
Povezava do prispevka
Krasna ideja! Samo v folijo zaviješ in to je to? Mora biti bolj na
tesno "povita" ali ne? Veliko soli? Na koliko stopinj pa pečeš?
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 40Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 20:00
Povezava do prispevka
Meni pa ribe v foliji pečene niso všeč, ker se mi zdi da so bolj kuhane, kot pa pečene in nimajo lepo hrustljavo zapečene skorjice. Najboljše so na žaru  
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2005 20:22
Povezava do prispevka
Iree, jaz tako večinoma delam lososa ali kakšne druge fileje (cele ribe v bistvu še nisem pekla v foliji brez maščobe). Začinim (sol, poper,peteršilj), natrem s česnom in obložim z nekaj rezinami limone ter hop v folijo. Pečem nekje 20 minut na 175 stopinjah. Povijem pa kar precej, da ne teče ven. Riba se tako skuha v svojem lastnem soku, lepo prepojena z začimbami. Včasih delam tudi osliča brez folije - položim ga na pekač (spodaj dam papir za peko), začinim in spečem (enak čas in temperatura).
 
Eowyn, to je pa tudi res. Čeprav meni je v bistvu kuhana riba čisto všeč Smile Se pa mi včasih zalušta tudi lepo hrustljava skorjica, to pa ja Smile
 
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 14. apr 2005 0:03
Povezava do prispevka
Jaz dam ribe (pa tudi zrezke) na peki papir in pečem brez maščobe. Nič se ne prime, pa še lepo hrustljavo skorjico ima.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2005 17:53
Povezava do prispevka
Jaz pa cele ribe najlažje in najbolje spečem kar v teflonasti ponvi. Imajo super zapečeno hrustljavo skorjico. Aja, pečem pa čisto brez maščobe.
0
Nazaj na vrh
sancy
Starost: 35Pridružen: 26. mar 2008Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 17:57
Povezava do prispevka
hey!
mene tut zanima kje se da to kokosovo maslo kupit..
danes sem ga iskala po bežigradu (vsi mercatorji), pa nism nikjer našla... tut prodajalke so rekle, da ga nimajo..
ker so maili že malo starejši, sem se odločila še enkrat povprašati..
zanimajo me tudi okvirne cene?
 
lp, sanja
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 18:19
Povezava do prispevka
Po podatkih M spletne trgovine, ga imajo na Parmovi. Cena je pa 1,97 EUR . A tam si pogledala?
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 18:43
Povezava do prispevka
Jaz sem ga par dni nazaj kupila v Tušu v BTC, približno taka cena.
0
Nazaj na vrh
sancy
Starost: 35Pridružen: 26. mar 2008Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. mar 2008 18:44
Povezava do prispevka
hey!
 
ne tam pa še nism pogledala.. kje pa sploh je to?
ne poznam še tko dobr Ljubljane, ker šele prvo leto študiram tuki
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kokosovo maslo
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.