Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

kitajska kuhinja

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
marymary
Starost: 44Pridružen: 16. maj 2004Prispevkov: 791Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2004 19:28
Povezava do prispevka

OK, se enkrat sestavine:


file piscanca (2 prsna kosa), brez koze in kosti


?4 zlice narezanih mandljev


?pol skodelice nasekljane cebule


?2 strta stroka cesna


?pol žličke ingverja


?2 žlički curry praha


?pol zličke soli


?pol zlicke mletega popra


?1 in pol skodelice piscancje juhe


?pol skodelice nasekljanega suhega sadja (jabolka, hruske, marelice, slive)


?2 zlicki olivnega olja


?450g kuhanega rjavega riža


 

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2004 9:12
Povezava do prispevka
marymary je napisal/a

http://www.enaplus.com/1plus/prva_stran/index.asp


Za zacetek poskusi tu. Zelatinasta pa rata omakica z uporabo gustina! Mal poskusaj, sposodi si ksno knjigo v knjiznici...



Marymary, zelatinasta omaka se nikakor ne dela z uporabo  gustina! Sicer jo lahko z njim zgostis, vendar ce zelis pravo kitajsko juho, potem nastane ta sluzasta zaradi gob, ki se v njej kuhajo (ponavadi siitake in mu err gobe).


V vsako jed po receptih na strani enaplus se mora dodajat glutamat (ojacevalec okusa), po receptih v kaksni knjigi pa tega ni.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
marymary
Starost: 44Pridružen: 16. maj 2004Prispevkov: 791Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2004 10:10
Povezava do prispevka
No, ja, to je alternativa! Ceprav meni tud z mu err gobami ni ratala sluzasta omakica! Vazn, da je dobr!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2004 11:37
Povezava do prispevka
Ja, recepti so fajn, samo kaj, ko moram pol toliko stvari, ki jih ni pri hiši, nabavit. Pa pol je vprašanje katera sojina omaka pride v upoštev, ker jih je na policah precej vrst. A katera ve?Jaz sem enkrat kupila eno, pa je bla prav . Tak čuden, kisel okus je imela.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2004 12:05
Povezava do prispevka

Sinthija, ce se 100% drzis raznih napisanih receptov lahko bankrotiras ze pri sestavinah (in pri tem moras vedet, da pri nas dobijo bolj taki bogi priblizki pravih sestavin, zacimb in okusov) in obstaja velika verjetnost, da na koncu tega ne bo nihce jedel, ker bo prav nagravzen okus.


Zato mi velikokrat naredimo priblizek kaksne jedi z zelenjavo in stvarmi, ki jih imamo trenutno doma.

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2004 12:13
Povezava do prispevka
Simona je napisal/a

Sinthija, ce se 100% drzis raznih napisanih receptov lahko bankrotiras ze pri sestavinah (in pri tem moras vedet, da pri nas dobijo bolj taki bogi priblizki pravih sestavin, zacimb in okusov) in obstaja velika verjetnost, da na koncu tega ne bo nihce jedel, ker bo prav nagravzen okus.



Zato mi velikokrat naredimo priblizek kaksne jedi z zelenjavo in stvarmi, ki jih imamo trenutno doma.





Ja, samo res bankrotiraš. A sezamovo olje pa uporabljaš za pripravo kitajske hrane? Pa katero sojino omako uporabiš?



No, če imaš kakšne prirejene recepte za brezmesne kitajske jedi, ti bom zeeloo hvaležna.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2004 12:35
Povezava do prispevka
ja, pri nas imamo eno vegetarijanko doma, zato kuhamo vecinoma vse jedi brez mesa. Pri kitajski tole priredimo tako, da meso naredimo posebej v tempuri ali pa samo narezano na trakce in popeceno, potem pa si vsak skombinira tako ko ima rad. Omakce so pa posebej in riz je tud samo na vodi kuhan.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 12:15
Povezava do prispevka
A je katera že probala mercatorjeve spomladanske zavitke?
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 12:18
Povezava do prispevka
nisem še probala mercatorjevih, sem jih pa sama doma delala
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:04
Povezava do prispevka
 Prosim, prosim za recept!
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:26
Povezava do prispevka
jaz po tem delam
 
Sestavine za 4 osebe:
20 kosov riževih listov ali testa za spomladanske zavitke
100 g piščančevega mesa
100 g garnel ali olupljenih škampov
5 listov kitajskega zelja
200 g sojinih kalčkov
2 žlici sezamovega olja
50 g čili omake za spomladanske zavitke
Marinada (za piščančevo meso):
1 žlica riževega vina
ščepec glutamata
Marinada (za garnele):
1 žlica svetle sojine omake

1 žlica sladkorja

 

Piščančevo meso narežemo na tanke in 2 cm dolge rezine, ki jih za 10 minut damo v marinado.
Garnele grobo narežemo in jih 5 minut pustimo v marinadi.
Kitajsko zelje in korenje narežemo na tanke trakove.
V voku segrejemo olje, dodamo meso in ga pražimo 2 minuti, nato zaporedoma dodajamo še ostale sestavine in jih pražimo 3 minute.
Testo za zavitke napolnimo s pripravljeno maso in jih dobro zavijemo.
V fritezi segrejemo olje in v njem popečemo zavitke. Nato jih popivnamo na papirnati brisači. Ponudimo jih skupaj s sojino in čili omako za spomladanske zavitke.
Nasvet: Če ste vegetarijanec lahko naredite zavitke brez piščančevega mesa in garnel. Dobri bodo prav tako

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:28
Povezava do prispevka
jaz po tem delam, samo ponavadi brez mesain
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 13:57
Povezava do prispevka
za zgoščevanje omak pri kitaj.kuhinji je dobro uporabljati riževo ali tempura moko!
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2005 14:47
Povezava do prispevka
Sinthi pazi pri izbiri sojine omake!
Bom kar skopirala:

Nasvet: Pri uporabi sojine omake pazite. Sojina omaka Shoyu je fermentirana s pšeničnimi sestavinami, zato v naši dieti ne pride v poštev.

sojina omaka: uporabljamo samo sojino omako TAMARI, ki je brez pšenice.

0
Nazaj na vrh
kokica1
Starost: 44Pridružen: 6. nov 2005Prispevkov: 5485Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. dec 2005 15:06
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, kje v Lj ali okolici lahko kupim kitajske rezance in sojino omako? Hvala
Kar zmore hudič, zmore ženska!

http://kokica1.moj-album.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
kitajska kuhinja
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu