Ravno sem brskala po internetu za kako idejo s kavami pa sem naletela na ta forum.
Predvsem sem ugotovila, da marsikateri/mu ter tudi meni niso jasni že osnovni pojmi glede kave. Čisto enostavno je, da ni unikatnega pravila, ki bi zagotavljal, da je 100% arabica najboljša oziroma, da je robusta najslabša. Predvsem je pomembno od kje je, na kakšen način se jo pobira, praži, pakira...
Edino kar je jasno je, da najboljša kava je tista, ki se jo sproti melje (ko se jo melje se izločajo arome), ter tista, ki je najbolj sveža.
Drugače pa sem sama nekako v testiranju kavic; trenutno sem na Segafredu (rdeča pakunga) pa me ni najbolj prepričala. Je Lavazza boljša.
Aja pa še to; zakaj so si kave po lokalih tako različne? Čisto enostavno; tudi če piše, da prodajajo Lavazzo, ni nujno, da jo dejansko dobite. Ogromno gostincev meša kavo in dodaja 'cenejšo'. In zakaj npr. kava v lokalu je dobra, ko pa kupite v trgovini in si naredite doma pa ni? Ker kava za lokale je DRUGA kot kava v trgovinah (drugačne mešanice...)...
Pa dobro pitje kavice