Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Katero ribo?

Pojdi na stran 1 , 2
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 17:43
Povezava do prispevka
Jutri bi rada doma pripravila kakšno ribo. Videla sem da imajo v ribarnici recimo:
 
Postrv
Kozice
Ostriž
Brancin
Tolstolobik
Škarpena
 
Nekateri so fileji, nekateri kar cele ribe. Mi katera lahko svetuje katera je najbolj zdrava in nima toliko kosti+ kako jo naj pripravim v šečici na čimbolj zdrav način? Kaj dam nanjo..itd...Hvala punce!
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 17:47
Povezava do prispevka
brancin in postrv sta zelo dobra, imata pa nešteto kosti. če ti jo uspe razpolovit, tako da gredo kosti na eno stran, pa ni panike. meni sta najboljša popečena, s česnom in peteršiljem v trupu.
 
kozice so mnjami! njih tudi samo popečem (gre pa tuki po principu veliko denarja, malo muzika, a ta zeloooo dobra)
 
jaz drugače obožujem lososa (uf, jaz vse ribe popečem, tu pa obvezno dam še rožmarin)
 
 
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 17:50
Povezava do prispevka
Osebno bi jaz izbrala brancina, meni zelo okusna riba, če jo dobro prepoloviš, nimaš težav s kostmi! Pa peteršilj pa česen, pa je njami! Wink
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 17:50
Povezava do prispevka
Teja na plošči popečeš?Jaz bi kar v pečici. Kaka ideja kako se naj tega lotim? Rabim res neka podrobna navodila in bolj enostavna ker tega nisem še nikol delala
 
 Od postrvi imajo tudi file.
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 17:58
Povezava do prispevka
Angels moj U2U imaš
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 18:37
Povezava do prispevka
Ariana...odgovori te že čakajo...;)
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 19:39
Povezava do prispevka
Dobila navodila. Zanima me le še kako dolgo približno se peče brancin in kako ga naj dam v pekač? Na peki papir bi bilo ok?
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 19:59
Povezava do prispevka
lahko ga v foliji...sama sicer tega še nisem delala, sem pa se mi zdi videla pri
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 20:10
Povezava do prispevka
Teja kaka ideja kako jo lahko drugače če ne v foliji?
 
Kako dolgo naj pol tole v foliji pečem?
0
Nazaj na vrh
Celi
Starost: 43Pridružen: 29. mar 2005Prispevkov: 951Kraj: Novo mesto - LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 20:32
Povezava do prispevka
 
Men je pa brancin (ali pa orada) najbolj pečen na olivnem olju v ponvi. Da se tko lepo zapeče, notri pa je mehka. Pa ful fajn je, da jo ene 10 min preden jo pečeš notri polimonaš  in (itak) posoliš. Njami.
Ko imamo vse, kar smo si želeli, je samo še nekaj, kar si želimo, in tisto nekaj je največkrat vse, kar si želimo. (R. Kerševan)
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 21:04
Povezava do prispevka
meni je tudi tako najbolj všeč, kot pravi celi.
 
hm...v pečici bi šlo mogoče tudi v vrečki (posebna vrečka za peko)
 
 tole je edini recept, ki ga poznam, da omenja pečico:
V pekač zlijemo 1/2 dl olja, vanj stresemo krompir, ga posolimo, premešamo in mu dodamo še 5-10 strokov česna in malo rožmarina. Zalijemo z 2 dcl vode. Ribe posolimo po obeh zunanjih straneh in znotraj, ter v vsako damo 3 stroke česna in 2 -3 rožmarinove vejice, po vrhu lahko potresemo žličko suhega rožmarina. Ribe položimo po krompirju in jih pokrijemo s kolobarji čebule in paradižnika. To je zelo dekorativno, obenem pa prepreči, da bi se nam riba zažgala. Popramo, posujemo z žličko vegete in poškropimo z ostankom olja.
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 21:46
Povezava do prispevka
Punce še nekaj...vem da je smešno ampak bom vseeno vprašala....
 
Še nikoli nisem kupovala ribe. Če hočem kupit brancina rečem da bi imela 1 ali 2brancina? AL kako se tole kupuje?
Koliko jih sploh potrebujem za dve osebi?
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 21:59
Povezava do prispevka
za vsakega ena...super izbira
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 22:10
Povezava do prispevka
kolicina ribe je odvisna od jedcev... meni je 150gramska riba ravno prav in recem, da bi imela dve ribi po priblizno 15 dag... potem jih dajo nekje med 14 in 20 dag npr..
0
Nazaj na vrh
Ariana
Starost: n/aPridružen: 18. jan 2005Prispevkov: 4161Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2005 22:13
Povezava do prispevka
Hvala vsem.
 
Zdaj imajo v Mercatorju 1kg brancina za 1590sit. Morda katera ve koliko približno(teže)naneseta dve?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Katero ribo?
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.