Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Katero pecivo bo/ste danes pekli?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
DiLeMa
Starost: 32Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2014 13:46
Povezava do prispevka

S fantom greva popoldne na obisk in sem spekla tanke maslene piškote v obliki rožic in potem po dva skupaj zlepila s konkretno količino Nutelle ali medu s cimetom. Čez bom posula še sladkor v prahu. V pečici pa se mi še pečejo sirove štručke, polnjene s šunko. Tako so vzhajale, da so bolj štruce kot štručke. smiley

Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2014 8:21
Povezava do prispevka

Danes bo klasika, ki je ponavadi ne pečem več kot 2x na leto:

- orehova hladna potica

- kokosova potica

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
nady
Starost: 117Pridružen: 31. jul 2012Prispevkov: 207Kraj: Planet lepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2014 9:01
Povezava do prispevka

vermilion, kakšna pa je orehova HLADNA potica?? smiley

NE ZAMUDI PRILOŽNOSTI TEGA DNE,
SAJ SE NE BODO NIKOLI VEČ PONOVILE.
0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 29Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2014 9:19
Povezava do prispevka

Tudi mi:

orehova in maslena potica

včeraj pa sem spekla jagodne mafine s koščki čokolade

0
Nazaj na vrh
vermilion
Starost: n/aPridružen: 29. apr 2007Prispevkov: 1181Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2014 9:59
Povezava do prispevka
nady je napisal/a

vermilion, kakšna pa je orehova HLADNA potica?? smiley

 

Okus je skoraj enak kot pri navadni (hladna je za moj okus bolj sočna), le da je za pripravo full bolj enostavna - ni vzhajanja vmes, ubistvu naj bi vzhajala v hladilniku - zato hladna. 

Narediš testo, nič ne vzhajaš, daš takoj polnilo. Zaviješ skupaj, daš v pomaščen pekač in pokriješ s prozorno folijo. Pustiš na hladnem čez noč (npr. v shrambi) in zjutraj spečeš.

Jst jo delam samo še tako:

 

 

Pa jst dam 2x toliko nadeva kot piše. smiley

 

 

You’re a dragon. Be a dragon.
0
Nazaj na vrh
nady
Starost: 117Pridružen: 31. jul 2012Prispevkov: 207Kraj: Planet lepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2014 11:54
Povezava do prispevka

Hvala ti za razlago in recept smiley.

Sicer sama ne uživam nobene moke, vendar jo bom vseeno enkrat naredila za moje domače smiley.

Priznam da obožujem enostavne recepte, čim manj kompliciranja.

NE ZAMUDI PRILOŽNOSTI TEGA DNE,
SAJ SE NE BODO NIKOLI VEČ PONOVILE.
0
Nazaj na vrh
nady
Starost: 117Pridružen: 31. jul 2012Prispevkov: 207Kraj: Planet lepoteStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2014 11:20
Povezava do prispevka

Po dolgem času: Paleo brawnies smiley

 

NE ZAMUDI PRILOŽNOSTI TEGA DNE,
SAJ SE NE BODO NIKOLI VEČ PONOVILE.
0
Nazaj na vrh
LiliMarlen
Starost: n/aPridružen: 29. nov 2008Prispevkov: 576Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. maj 2014 14:53
Povezava do prispevka

Borovničeve muffine.

0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 32Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2014 10:31
Povezava do prispevka

Včeraj sem spekla dvoje piškote - trojno čokoladne s kandiranim ingverjem ter limonino-kokosove z brusnicami, ter kruh iz mešanice bio polnozrnatih mok z dodatkom bio neoluščenega sezama, nalistanih mandljev in čilijevih kosmičev.

Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
awy
Starost: 29Pridružen: 11. mar 2008Prispevkov: 641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2014 11:08
Povezava do prispevka

Jaz pa pana cotto. In še jo je malo ostalo smiley

0
Nazaj na vrh
tsumi_nyaa
Starost: 24Pridružen: 15. jun 2014Prispevkov: 27Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2014 19:37
Povezava do prispevka

Pri nas smo bili pa danes pridni. Za eno posebno priložnost sem sama naredila trufle iz oreo piškotov in presno čokoladno torto, mami pa trenutno veselo maže eno plast skute na ACE pecivo, recept tega pa je našla enkrat nekje tukaj na tem forumu. Yum yum smiley

“Auschwitz begins wherever someone looks at a slaughterhouse and thinks: they’re only animals.”
― Theodor W. Adorno
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2014 11:30
Povezava do prispevka
Komaj čakam, da se mi sprosti malo neobremenjenega prostega časa, potem bom pa najprej naredila mini pokrite čokoladne pite z malinami ali borovnicami…
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 32Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2014 22:03
Povezava do prispevka

Akasha, a bi se dalo dobit recept? Sliši se naravnost pregrešno dobro. smiley

Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7641Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2014 11:41
Povezava do prispevka

Tole sem mislila....   (ni še preizkušeno z moje strani)

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
lonca89
Starost: 29Pridružen: 9. dec 2011Prispevkov: 1183Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jul 2014 15:23
Povezava do prispevka

Danes sem spekla bemel.

Recept: Sestavine Question

4 jajca.20 dag sladkorja

20 dag moke

1 dl olja

1 dl ruma

4 žlice kakava

1 pecilni prašek

1 vanilin sladkor

malo margarine

4 dl mleka

 

 Krema:

2 kisli smetani

5 žlic sladkorja

5 žlic kokosove moke

rebro jedilne čokolade

 

Jajca, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo ter dodamo olje, rum, kakav, pecilni prašek in moko.

Počasi zmešamo in vlijemo na pomaščen (malo višji) pekač. Pečen in še vroč biskvit prelijemo s 4 dl hladnega mleka.

Počakamo, da se ohladi.

Za kremo zmešamo 2 kisli smetani, sladkor in kokosovo moko. Premažemo biskvit, po vrhu pa naribamo jedilno čokolado.

Izgleda takole:

Slika je moja

Do more of what makes you happy - Alfie Deyes.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Katero pecivo bo/ste danes pekli?
Stran 2 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
    Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
    lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
    zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
    neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
    Lahka
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dandanes nekako vlada prepričanje, da naj vsakdo nosi, kar mu paše.