Madonca, Nadine, si naredila jedilnik kot v hotelu!
Mene je enkrat doletelo, da sem cel dopust pripravljala tri obroke na dan za dve dužini in to potem, ko mi je bilo obljubljeno, da mi na dopustu ne bo treba nič kuhat. In čisto sama sem kriva. Prvič in zadnjič.
Sicer pa je morski jedilnik tudi pri nas zelo podoben kot je bilo že opisano.
Testenine na sto načinov,
solate,
žar (ne samo ribe in meso, tudi zelenjava, pa kakšna popečena polenta),
riž in rižote,
krompir bolj v kuhani izvedbi.
Jedi v pečici se izogibam, ker se potem naš bivalni prostor nesramno zagreje ... pa kljub temu pade kakšna pizza (in ko meni sladkor pade tudi kakšen biskvit, mafini ...)
Ko nam ostane kruh, naredim ocvtre "šnite" in solato zraven,
preverjeno (glede na hitrost priprave in okusnost) je tudi krompirjevo testo za svaljke oz. sadne cmoke (mislim da Moja minutka od žita/Intesa) .
Palačink se lotim redko. Samo, če so kakšne ohladitve, ker sicer znorim za štedilnikom od vročine.
Ne vem kakšna družba ste, ampak mogoče bi pa uspelo, če organizirate kulinarični festival. Naj dogajanje okrog hrane postane doživetje, ne muka. Lahko ocenjujete kuharja dneva, naredite "sklad za nagrado", ki jo prejme zmagovalni kuhar ... fotoreportažo kuharskih skrivnosti ... kaj pa vem, nekaj pač, kar bo vsem zabavno in veselje ... potem se pa tista kuha in pospravljanje nekako zgubi.
želim ti prijeten dopust!
