Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Hitre kremšnite

Pojdi na stran 1 , 2
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2005 20:44
Povezava do prispevka
Dolcela je meni malo bolj všeč kot Dr.Oetker, ampak saj pravim, čez Kremin ga ni!
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2005 9:09
Povezava do prispevka
O ja, alexa, je še nekaj čez Kremin 
in sicer moja domača krema! Imam en super recept, ki naj bi bil pravi
blejski....mnogi, ki so te kremšnite že poskusili, so rekli, da so
identične blejskim...tako da če kdo želi.....recept lahko takoj
prekopiram! Je pa res da je priprava malo daljša, ker sam delaš kremo -
v original receptu je tudi recept za pripravo listnatega testa doma,
ampak to je pa tudi zame precej zamudno....kremo pa vedno nardeim
doma in mi niti na misle ne pride, da bi jo kupila!



LP
Zala
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2005 9:32
Povezava do prispevka
mah jaz pravim tako Question za praznike delaj domačo kremo in malo pocrkljaj svoje domače, čez teden pa na hitro zmiksaj in naredi kolač. Bojo prav tako veseli .
 
ps. če želi katera domačo kremo narditi je ogromno receptov na Kulinarični Sloveniji.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2005 12:24
Povezava do prispevka
Zala, lepo prosim, če daš recept za kremo.Mogoče jo bom poskusila narediti. Jaz sem pa "kontra", kot ti. Jaz pa skoraj vedno testo delam sama, ker kremo dobim.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2005 14:18
Povezava do prispevka
Jerca listnato testo delaš sama? Ooo pa ti si ekspert!
Jaz sem parkrat naredila vzhajano listnato testo, za rogljičke in podobne zadeve...sicer je blo dobro ampak toooo much zamudno.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. maj 2005 15:30
Povezava do prispevka
 Saj je zamudno, ampak jaz ga naredim na zalogo in to počnem "čisto u izi", takrat, ko ga ne rabim. Tisti dan, ko ga delam, niti ni tako dobro za uporabo, je presveže. Mora biti nekaj časa zamrznjeno in je najboljše. Lotila sem se ga pa čisto po naključju. Nekoč so naši "umetniki v službi" naročili preveč margarine iz uvoza in je grozilo, da ji bo potekel rok. In so jo kar med zaposlene razdelili. In kat naenkrat sem imela kake tri kile margarine doma in sem se lotila listnatega testa. Takrat ga je bilo res too much preveč,sem ga še okrog delila sedaj ga pa delam za kake štiri runde. Od takrat naprej se pa redko zgodi, da bi ga kupila.
 Je pa čisto "simpl". Narediš vlečeno testo, ga daš počivat, namažeš z oljem - čisto običajno. Med tem časom narediš masleno testo - 70 % margarine in 30 % moke kar v skledi mešaš z lopatko. Vlečeno testo zvaljaš v velikosti večjega kvadrata, namažeš z maslenim testom,zložiš na prvo, drugo tretjino, namažeš, potem pa še z leve in desne strani (to sigurno znaš), pustiš stati in postopek ponoviš še dvakrat v razmaku pol ure. Potem ga razdelim na podobne kvadrate, kot je pri kupljenem in zamrznem. Super je !!
0
Nazaj na vrh
.Zala.
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2005Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2005 19:42
Povezava do prispevka
joj, ne vem kaj je narobe, ampka poskušam in poskušam s copy/paste in
ne gre in ne gre prilepit....niti vsebine celotnega recepta za
kremšnite niti linka! Kaj delam narobe?




Zala
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Hitre kremšnite
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Naj bo to zaradi preveč razmišljanja, trme ali perfekcionizma – meja med skrbjo zase in samosabotažo je tanka.