Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Flancati po mamino

tanjal
Starost: 70Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2006 12:43
Povezava do prispevka
ker je ravno pustni čas, vam bo morda prav prišel recept za flancate. na takle način jih je delala že moja stara mama, moja mama in sedaj tudi jaz. recept je preprost in se tako rekoč ne more ponesrečiti.

potrebujete: 2 rumenjaka in 3 cela jajca, malo sladkorja in soli, 2,5 dl kisle smetane, limonino lupinico (najbolje kupljeno, že naribano), žlico ali dve ruma, 1/2 dl belega vina. moko dodajaš toliko časa, da se testo ne lepi več.

testo pustiš počivati v hladilniku kakšni dve uri, nato razvaljaš na 5 mm debelo, narežeš na kose ali koščke po želji in ocvreš v vročem olju. potem jih le še potreseš s sladkorjem v prahu.

dober tek!
tanjal
0
Nazaj na vrh
nataly22
Starost: 45Pridružen: 10. maj 2005Prispevkov: 18Kraj: nekjeStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2006 12:53
Povezava do prispevka
zanimivo ....ti daš testo v hladilnik....

Mi ga damo pa nekam na toplejše, da se rahlo dvigne... potem pa nadaljujemo kot ti.
Na koncu pa potresemo z mletim sladkorjem, kateremu dodamo malo vaniljevega sladkorja.

Pa dober tek!
Nemogoče je spreminjati veter,
lahko pa nastavimo svoja jadra,
da ulovimo srečo, uspeh in zadovoljstvo.
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 49Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2006 12:56
Povezava do prispevka
Še en predlog. Ko bo ocvrto in posipano s sladkorčkom pa urno pot pod noge in dostavite kakšen koščem tistim ubogim param, ki moramo danes delati
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 70Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2006 13:01
Povezava do prispevka
nataly, to ni vzhajano testo, zato se ga da na hladno. na toplo se da samo kvašeno testo.lp
tanjal
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2006 13:40
Povezava do prispevka
Hehe do zmede je prišlo, ker obstajajo a.) krhki flancati (tanjal) in b.) vzhajani flancati, ki pa res vsebujejo kvas in potrebujejo toploto Wink
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Flancati po mamino
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Majska polna Luna bo vstopila v intenzivni, transformativni znak Škorpijona in nam prinesla močno energijo "spusti".