Ker so me punce spraševale za recept za čokoladno torto na sliki, ga bom izdala kar tukaj - mogoče pride komu prav. Torta je za cca. 22 ljudi.
Biskvit in kremo sem naredila po receptu iz Kulinarične Slovenije:
Sestavine za biskvit sem povečala za 50% in ga dvakrat prerezala. Vsako plast sem namočila s kupljenim čokoladnim mlekom. BTW, v TUŠu sem kupila obod za peko torte (brez dna) pravokotne oblike ter prilagodljive velikosti - zelo praktčno za peko večjih tort

Za kremo pa sem vzela kar dvakratne količine, ker imam raje, da je nekaj ostane, kot pa, da jo strgam z žlico iz posodice ... Pa je ni ostalo prav nič. Obilno sem premazala celotno sponjo plast.
Naredila sem še eno kremo - čokoladno smetano - klasiko med čokoladnimi kremami > na vsakih 250 ml sladke smetane vzameš 100 g jedilne čokolade. Konkretno pri tej torti sem uporabila 1 liter sladke smetane in jo na majhni temperaturi segrevala, sočasno s 400 g jedilne čokolade (Gorenjka ali Manner sta mi najbolj okusni). Dobro premešamo, pretočimo v posodice, kjer jo bomo stepli in damo v hladilnik vsaj za 6-7 ur, najbolje pa je, da je na hladnem kar čez noč (pa še delo se s tem malo porazdeli).
S čokoladno smetano sem premazala drugo plast biskvita, nekaj pa sem je prihranila tudi za obod. Po vrhu sem namreč torto prelila z glazuro (150 g masla + 150 g jedilne čokolade). "Špagetke" sem naredila s smetano.
Dober tek!

Nazadnje urejeno 15. sep 2007 22:42; skupaj popravljeno 1 krat