Na srednji vročini v večji ponvi razpustimo 75g masla. Dodamo 350g na drobno nasekljane stare čebule in jo pražimo do zlate barve. Pazimo, da ne porjavi. Najbolje jo je pražiti pokrito, da se obenem tudi duši. Nato posujemo z žlico moke in dobro premešamo ter še nekaj minut pokuhamo. Dodamo liter vode, sol poper po okusu ter šopek zelišč (peteršilj, timijan in npr. lovor list). Pokrito na zmernem ognju kuhamo 30 minut. Medtem v pečici zarumenimo tanke rezine francoza in jih prihranimo za na konec. Na koncu juho po potrebi dosolimo in dopopramo in odstranimo šopek zelišč. V nepregorne posode položimo opečene kruhke in jih posujemo z naribanim sirom (gruyere ali pa kar gauda, edamec, ...). Prelijemo z juho in ponovno položimo dva-tri kruhke in jih posujemo s sirom. Napravimo dve plasti torej. Ponovno zalijemo z juho in preostanek sira posujemo po vrhu. Pri 200 stopinjah damo v pečico, da se sir temeljito zapeče. 3 minute pred koncem zmešamo rumenjak in zličko Madeire (sladko, desertno vino) in polijemo po vrhu. Nato damo vse skupaj še za 3 minute zapeči.
Juha je okusna pravtako kot izgleda. Slika sledi jutri.