Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čebulna juha po Lionsko

Vghranskaliiy
Starost: 46Pridružen: 7. okt 2004Prispevkov: 201Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. sep 2005 10:38
Povezava do prispevka
Verzija čebulne juhe po lionsko!

Na srednji vročini v večji ponvi razpustimo 75g masla. Dodamo 350g na drobno nasekljane stare čebule in jo pražimo do zlate barve. Pazimo, da ne porjavi. Najbolje jo je pražiti pokrito, da se obenem tudi duši. Nato posujemo z žlico moke in dobro premešamo ter še nekaj minut pokuhamo. Dodamo liter vode, sol poper po okusu ter šopek zelišč (peteršilj, timijan in npr. lovor list). Pokrito na zmernem ognju kuhamo 30 minut. Medtem v pečici zarumenimo tanke rezine francoza in jih prihranimo za na konec. Na koncu juho po potrebi dosolimo in dopopramo in odstranimo šopek zelišč. V nepregorne posode položimo opečene kruhke in jih posujemo z naribanim sirom (gruyere ali pa kar gauda, edamec, ...). Prelijemo z juho in ponovno položimo dva-tri kruhke in jih posujemo s sirom. Napravimo dve plasti torej. Ponovno zalijemo z juho in preostanek sira posujemo po vrhu. Pri 200 stopinjah damo v pečico, da se sir temeljito zapeče. 3 minute pred koncem zmešamo rumenjak in zličko Madeire (sladko, desertno vino) in polijemo po vrhu. Nato damo vse skupaj še za 3 minute zapeči.

Juha je okusna pravtako kot izgleda. Slika sledi jutri.
0
Nazaj na vrh
Vghranskaliiy
Starost: 46Pridružen: 7. okt 2004Prispevkov: 201Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2005 7:05
Povezava do prispevka
image file name: 2k38bc46868d.jpg
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. sep 2005 20:33
Povezava do prispevka
Izgleda slastno!! To je tvoja slika ali od kakega drugega mojstra? Wink
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2005 18:02
Povezava do prispevka
Mmmmmm, tole pa hudo dobro izgleda, bom definitivno poizkusila
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 44Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2005 19:49
Povezava do prispevka
Jaz pa sem nekomu fauš da ima takega kuharskega mojstra pri hiši. 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2005 21:26
Povezava do prispevka
Jaz pa ne - veš, kaka bi bla, če bi mi nekdo non stop take dobrote pripravljal ... Wink Big smile
0
Nazaj na vrh
Vghranskaliiy
Starost: 46Pridružen: 7. okt 2004Prispevkov: 201Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 18. sep 2005 13:01
Povezava do prispevka
quote:d315ff211a="Staša"
Izgleda slastno!! To je tvoja slika ali od kakega drugega mojstra? Wink




Ne, to je moja slika.   Izgleda dobro pa tudi priprava je res preprosta. Poizkusite.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čebulna juha po Lionsko
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.