Pa še tale: Kuharski nasveti, 26. julij 2005
| Čokoladni kolač z breskvami |
| Breskve olupimo in narežemo na kocke |

Sestavine: 60 dag breskev, 15 dag gladke moke + za pekač, 20 dag mletih mandljev, 20 dag grenke čokolade v prahu, 20 dag masla + za pekač, 8 dag sladkorja v prahu, 1 zavitek van. sladkorja, pol limone, 6 jajc, 13 dag kristalnega sladkorja, cimet.
Breskve olupimo, narežemo na kocke in pokapamo z limoninim sokom. Moko, mandlje, čokolado, lim. lupinico in malo cimeta zmešamo.
Rumenjake zmešamo z obema sladkorjema in vmešamo v testo. Vmešamo sneg iz beljakov. Škatlast model (s prostornino 1,5 litra) namastimo, pomokamo. Vlijemo tretjino testa in obložimo s polovico odcejenih breskev. Ponovimo in zaključimo z zadnjo tretjino testa. Pečemo približno eno uro na 160 stopinj Celzija.