No, da vam spet malo podražim želodčke
.
Borovničevi polžki
350 g moke, 1/2 kocke kvasa ali zavojček suhega kvasa, 125 g sladkorja, pičlih 100 ml mlačnega mleka, jajce, 75 g surovega masla, 250 g borovnic, 75 g zmletih mandljev, 150 g sladkorja v prahu.
Iz moke, kvasa, 50 g sladkorja in mleka zmešamo kvasec in ga na toplem pustimo vzhajati kakšnih 30 minut.
Testu pridenemo jajce in maščobo in ga tako dolgo stepamo, da postane čisto voljno (da se začne mehuriti). Testo pustimo še 30 min vzhajati.
Prebrane, oprane in odcejene borovnice zmešamo z mandlji in 75 g sladkorja. Testo pregnetemo na pomokani delovni površini. Potem ga razvaljamo v 25x42 cm velik pravokotnik, po katerem razdelimo borovničev nadev. Potem testo z ožje strani zvijemo in ga z ostrim nožem narežemo v približno 3 cm široke rezine. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem in nanj polagamo polžke. Pustimo še malo časa vzhajati. Pečico segrejemo na 200�C in pečemo kakšnih 20 do 30 minut. Posipamo z mletim sladkorjem.
ps. borovnice lahko kupite tudi zamrznjene, prav enako božanski pa so, če v zimskih dneh borovnice nadomestite s koščki čokolade.