Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Beljakovinski mousse - za vse čokoladne odvisnike ;)

Pojdi na stran 1 , 2
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 24. dec 2006 10:33
Povezava do prispevka
Evo, verjetno vsi poznamo čokoladni mousse? No včeraj sem imela čsa, malo poštudirala sestavine in poskusila narediti mousse, ki bo podobnega okusa, kot tiste iz trgovine, le da to temeljil na beljakovinah. Poskusni zajček, moj fant je preživel in pravi, da se okus ne razlikuje velikood pravega. Kaj torej potrebujemo (za eno osebo):
1 beljak
pravi kakov v prahu
sladilo v tekočini
malo mleka
pol merice HYpro čokolada
malenkost ruma (bolj zaradi vonja)
 
Beljak zmešaš da rata sneg, nato dodaš kakov (cca 20% na vsebino), sladilo in rum. Ko nastane gladka masa, dodaš malo mleka (pol deci), ter pol merice HYPRO čokolada. Vse premiksaš, da rata trda a vseeno puhasta zmes (puhasta je zaradi beljaka) in dobiš popolni beljakovinski čokoladni mousse :D.
 

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
leenx
Starost: n/aPridružen: 14. nov 2004Prispevkov: 99Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2006 10:58
Povezava do prispevka
vseekakor zveni odlicno. mislis da bi se dalo tudi z wheyem?
0
Nazaj na vrh
spelc@
Starost: 42Pridružen: 24. avg 2005Prispevkov: 141Kraj: Medulin-Ljubljana-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 26. dec 2006 13:21
Povezava do prispevka
Z Wheyem pomoje nebi prišlo preveč gosto ker se whey ne zgosti. Mora biti kazein
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 26. dec 2006 15:31
Povezava do prispevka
Tako je, ravno Hypro (oz. kazein) se strdi, do take mere. Razen seveda če uporabljaš kakšen poseben mešalnik (enkrat je Staša govorila o enem, ki zgosti tudi whey).

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 43Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 5. jan 2007 0:05
Povezava do prispevka
Darja super, jaz bom tudi poskusila, in tako bom imela sladico, ki jo bom lahko brez slabe vesti pojedla.
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 9:56
Povezava do prispevka
Tole pa sem jaz včeraj naredila in je noro dobro Smile
Darja hvala za tale recept!
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 39Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 13:56
Povezava do prispevka
Pa se da to narediti brez mešalca?

Če se ti seveda ljubi delat sneg z metlico (ampak ko ne gre drugače...)? Bolj me skrbi potem doseči "puh" Big smile
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2007 14:51
Povezava do prispevka
probaj Smile čeprav js si ne predstavljam z roko mešat beljak do snega, mi prej odpade.
 
Jaz nisem delala ravno po tem vrstnem redu, kot je darja napisala... najprej sem naredila sneg s sladilom, potem sem v drugi posodi zmešala hy pro z mlekom in rumom, nato pa z žlico vmešala sneg v hy pro in na koncu dodala kakav.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2007 13:11
Povezava do prispevka
darja, tudi jaz sem si pravkar naredila tale mousse za zajtrk in je super
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2007 15:45
Povezava do prispevka
Se ravno bašem z tem mussom. Njami.
Edino malo malo ga je, bi ga raje iz dveh ali treh beljakov naredila.
  Potem se pa čudim, da sem tak .
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2007 16:49
Povezava do prispevka
hm, jaz sem ga probala narest, pa ni bil cisto nic penast. ko sem v stepen beljak zamesala hy pro in kakav, je ratala gosta zmes. sem jo z mlekom potem razredcila, ampak ni bila penasta. potem sem vse skupaj stran vrgla, ker sem imela obcutek, da jem sluzast beljak, bljak.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2007 19:22
Povezava do prispevka
Verjetno si preveč noter vsipala in je bilo potem prepozno.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. feb 2007 19:27
Povezava do prispevka
Jaz sem kar vse stresla na beljak, potem pa sam na hitrco premešala in je bilo super.
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2007 18:03
Povezava do prispevka
hm, sem delala tocno z navedenimi kolicinami. mogoce so pac zelo majhna jajca
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 44Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 12. feb 2007 9:00
Povezava do prispevka
Zaradi tega pa sem jaz obrnila postopek Smile
Najprej zmešam hy pro z mlekom, potem pa po žlicah beljak noter in ga samo z vilico premešam, pa je penast.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Beljakovinski mousse - za vse čokoladne odvisnike ;)
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu