6 jajc
3 žlice hladne vode
170 g moke
čokoladni puding
1/2 žličke sode bikarbone ali pecilnega kamna
150 g sladkorja v prahu (90 g ga stepeš z rumenjaki, 60 g pa z beljaki)
50 g zmehčanega masla
3 polne žlice Nesquika
1 žlica navadnega kakava
4 žlice vroče vode
Sestavine za kremo:
500 g lahke vipavske skute
1 vanilijeva Galleta
0,5 l sladke smetane
želatina v prahu
80 g sladkorja v prahu
1 kg narezanih jagod prepojenih z rumom in sladkanih s tekočim Natrenom
rumova voda za navlažitev biskvita
sladka smetana za zunanji premaz in okrasitev
Biskvit: Rumenjake stepaš 10 minut z 90 g sladkorja v prahu in maslom. Trdo stepeš beljake z ostalim sladkorjem v kompakten sneg. Izmenično preseješ moko pomešano s čokoladnim pudingom in sodo v rumenjakovo maso, dodajaš sneg po žlicah in 3 žlice vode. Doliješ razmešan kakav iz 3 žlic Nesqika, žlice kakava in 4 žlic vroče vode in enakomerno premešaš. Maso nadevaš v model (26 cm) in pečeš 30 do 40 min na 180c. Pečen biskvit naj se ohladi, nato ga 2x prerežeš, da dobiš 3 plasti. ( Tokrat sem imela smolo z biskvitom, saj se mi ni praktično nič dvignil. Zato sem še hitro spekla enega belega iz 3 jajc.)
Krema: Z mikserjem čisto malo premešaš skuto in dodaš že narejeno Galleto (delala sem jo z 3 dcl mleka, da je bila bolj gosta) ter ponovno premešaš. Dodaš stepeno sladko smetano, sladkor in želatino.
Biskvit navlažiš z rumovo vodo, namažeš s kremo, obložiš z narezanimi jagodami. Zunaj premažeš s stepeno sladko smetano. Okrasiš po želji.
Dober tek!


