Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Beljakov led ??

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 23:07
Povezava do prispevka

Koliko časa zdržijo piškoti (cimetove zvezdice), premazani z beljakovim ledom (= 200g sladkorja v prahu + 1 beljak)? Potrebovala bi jih za konec tedna, ampak ne bom imela časa, tako da bi jih naredila že jutri.


Btw., kaj vse pečete za praznike?

0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 23:10
Povezava do prispevka

Jaz bom jutri enega snežaka delala, tudi prelitega z ledom.
Mislim, da bi ti zvezdice morale zdržat do vikenda.


A ti, ko led daš gor, zadevo še kaj pečeš?

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 23:14
Povezava do prispevka

Zdaj si me pa dobila. Recepta nimam zraven, se pa nikakor ne morem spomniti, če se premažejo pred peko ali takoj potem. Čeprav se mi zdi, da piše, da se še tople (torej pečene) premažejo ... Ti povem jutri


 

0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 23:21
Povezava do prispevka
Kolikor jaz vem, se ne pece.



Stasa...zakaj pa ne nardis kr sladkor in limonin sok? Pa ne bos mela skrbi, da bi se pokvarilo al pa kej
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 23:49
Povezava do prispevka
Staša, a bi bila tako prijazna in mi napisala recept za cimetove zvezdice?  A si jih že kdaj delala po tem receptu?
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 23:55
Povezava do prispevka

Sydney, tako je po receptu ... pa nekako mi ne diši preveè limonin ... Sicer pa recept deluje tako preprost, da bom verjetno vseeno raje med tednom poskusila najti èas za pripravo. Jutri bom pa še ene par drugih sprobala. Mikajo me speculas piškoti pa eno medeno pecivo. Jooj, kak je fajn december  Ko le ne bi imela take gužve


kiara, ni problem - jutri ga vzamem zraven v službo in prepišem (doma sem brez neta ). Jih pa še nisem delala po tem receptu, pravzaprav jih SPLOH še nisem delala  

0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 1:10
Povezava do prispevka

Staša, že nestrpno čakam. Kaj pa ti speculas piškoti, ki jih omenjaš - a imaš tudi recept?


Pravzaprav iščem ideje za piškote, ki bi bili čim bolj "cimetasti". Za novo leto bom namreč podarila domač cimetov liker in zraven cimetove piškote. Vsak recept dobrodošel. Do božiča bom vse recepte sprobala (in pojedla), za darila pa naredila tistega, ki mi bo najbolj uspel.

Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 12:09
Povezava do prispevka

tale recept je preizkušen - zvezdice so božanske. sem imala pa nekaj težav pri oblikovanju, saj je testo zelo "pocasto", ker nisem čakala eno noč, da se posuši.


NEžNE CIMETOVE ZVEZDE


500 g mandeljev, 5 beljakov, 450 g mletega sladkorja, 2 žlički zmletega cimeta, žlička češnjevca (jaz dam kar rum)


Mandelje fino zmeljemo. iz beljakov stepemp trd sneg. vanj zamešamo sladkorni prah, skodelico snega prihranimo za glazuro. mandelje, cimet in češnjevec zamešemo v sneg, hitro ugnetemo testo, ga pokrijemo in za uro shranimo v hladilnik.


desko posujemo s sladkorjem in na njej razvaljamo testo 1 cm debelo. izrežemo zvezde, ki jih enakomerno prevlečemo z beljakovo glazuro. nato jih razvrstimo na pekač in jih pustimo čez noč, da se sušijo pri sobni temperaturi.


pečico segrejemo na 160 stopinj, zvezde pečemo 7-8 min. zvezde morajo biti znotraj še mehke, po vrhu morajo ostati bele.


 


no, pri meni so postale malo rumene   drugače pa zdržijo precej dolgo, seveda v zaprti posodi.


zelo lepo darilo - piškoti in liker!

0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 14:29
Povezava do prispevka
Hvala Teja! Vse sestavine imam doma in jih lahko naredim že danes.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 16:06
Povezava do prispevka
Staša, v beljakovem ledu je toliko sladkorja, da bi morala zadeva zdržati eno leto, ne samo en teden.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 16:20
Povezava do prispevka

Teja, zdaj sem recept prebrala bolj podrobno in me zanima: a zvezdice najprej pustiš čez noč in naslednji dan pečeš? Po moje je ravno obratno.

Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
teja
Starost: n/aPridružen: 20. nov 2004Prispevkov: 675Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 17:36
Povezava do prispevka

ja, v receptu je tako, da jih posušiš, naslednji dan pa pečeš...jaz nisem nikoli čakala cele noči


srečno

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 21:21
Povezava do prispevka

Aha, vidim, da si že dobila recept - moj je skorajda identičen. Le da se pečejo pri 130 stopinjah C. Sicer pa sem se danes razočarana vrnila iz Spara, ker so pokupili mlete mandlje  


Za speculas imam en recept, nekaj pa jih je tudi na med.overju na Prehrani, ki so preizkušeni. Lahko pa ti jutri prepišem mojega, vendar še nisem delala po njem. Bi poiskala tega na Prehrani pa forum trenutno ne dela


Cimet se lahko dodaja praktično k vsemu. Včeraj sem delala ene kukije s čokoladnimi koščki in dala zraven k masi malo muškatnega, pimenta in klinčkov pa so takoj dobili novoletni pridih. Cimet je pa v bistvu tudi dokaj univerzalna začimba.


Jerca, si preizkusila, da res tako dolgo zdržijo? Če si ... vsa čast

0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2004 23:26
Povezava do prispevka

Staša, a ti si jih tudi najprej eno noč sušila in naslednji dan pekla? To se mi zdi tako neverjetno.


Joj, med.over.net! Od kar sem odkrila ta forum sem skoraj pozabila nanj. Včasih sem cele dneve visela gor, čeprav bolj na Starši staršem. Če se ti da mi prosim poišči na Prehrani, ker vsaj približno veš kaj iskat. Jaz bi se sigurno zgubila v zadetkih. Hvala!

Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2004 8:43
Povezava do prispevka
Ne, Staša, nisem preizkusila, ker bi bilo to pri meni "Mission imposible".
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Beljakov led ??
Stran 0 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.