Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dr. Semir Osmanagić odgovarja kritikom: Razkritje resnice o bosanskih piramidah

19. mar 2024 19:20 Dr. Semir Osmanagić
0

Realno življenje: med znanjem in nevednostjo

Vse se je začelo, ko je založba Izbrano z Mirelo izdala slovensko razširjeno izdajo moje najnovejše knjige Moj pogovor z umetno inteligenco: bosanske piramide. Za avtorja in založnika je predstavitev knjige v živo bistven del promocije, ki omogoča neposreden stik z bralci, zainteresiranimi za tematiko, ki jo delo obravnava. Moja knjiga prepleta raznolike teme, od skrivnosti piramid in megalitov, starodavne preteklosti, do naprednih tehnologij in znanstveno potrjenih odkritij v bosanski dolini piramid, vse z namenom, da bi bralcem ponudila celovit pogled na kompleksnost preteklosti in njen vpliv na prihodnost človeštva.

Knjiga Moj pogovor z umetno inteligenco: bosanske piramide je most med preteklostjo in prihodnostjo, ki bralca vodi skozi labirint starodavnih civilizacij in sodobnih tehnoloških dosežkov. V njej raziskujem, kako lahko skrivnosti, ki so jih za seboj pustile starodavne civilizacije, in napredovanje umetne inteligence vplivajo na našo percepcijo prihodnosti. Za več informacij o knjigi in temah, ki jih obravnava, kliknite tukaj.

V mesecu marcu 2024. sem na turneji po 11 evropskih državah s promocijo raziskav bosanskih piramid in nove knjige Moj pogovor z umetno inteligenco: bosanske piramide. Napovedane promocije v Ljubljani (Mladinska knjiga) in Mariboru (knjižnica) so bile odpovedane zaradi pritiska arheologov iz Ljubljane (Dr. Predrag Novaković), ki se je skril za stališče Evropskega arheološkega združenja iz leta 2006, da so piramide v Bosni geološki pojav. Vodja oddelka za arheologijo na Univerzi v Ljubljani Katharina Zanier me je označila za "svetovno priznanega prevaranta", znana slovenska blogerka Simona Rebolj pa je objavila velik članek z naslovom "Virtualna vojna med strokovnjaki in šarlatan".

Kaj imajo ti trije Slovenci skupnega, ko gre za bosanske piramide?

Prvič, nobeden od njih me ne pozna. Ne vedo za moja avtorska dela (20 objavljenih knjig, prevedenih v 17 jezikov). Nihče od njih se ne ukvarja s piramidami; niso objavili strokovnih člankov na to temo; niti ne razumejo, zakaj so bile piramide zgrajene. Nihče od njih ni obiskal bosanskih piramid. Nihče od njih ne razpravlja o naših znanstvenih argumentih. In, končno, nihče od njih ne kaže interesa obiskati lokacije v Visokem, v Bosni in Hercegovini.

A to so "malenkosti", ki jim ne preprečujejo, da bi imeli svoje mnenje o našem odkritju. In da javno, na zelo neprimeren in nesramen način govorijo o človeku, o katerem ne vedo nič. Seveda, njihova nekultura in nevednost ne govori nič o meni, ampak o tistemu, ki uporablja ta jezik.

Prav zaradi svoje nevednosti vsi trije delajo metodološko napako, saj odkritje bosanskih piramid pripisujejo enemu človeku. Moram jih razočarati. Na čelu projekta je ekipa Fundacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sonca" s 70 zaposlenimi, nekaj sto prostovoljci vsako leto in desetinami strokovnjakov različnih profilov. V preteklem dve desetletji dolgem obdobju smo organizirali šest mednarodnih znanstvenih konferenc o bosanskih piramidah z udeležbo 110 strokovnjakov iz 25 držav. Njihovi znanstveni članki so javno dostopni. Njihove izjave prav tako.

Na primer, trikratni doktor egiptologije in arheologije Nabil Swelim iz Egipta, ki je tri leta raziskoval ta pojav, je na Prvi mednarodni znanstveni konferenci o bosanskih piramidah leta 2008 nedvoumno izjavil, da je "Bosanska piramida Sonca največja na svetu, ker izpolnjuje kriterije za piramide" in da je to "genialen gradbeni podvig pomembnosti za cel svet".

Ugledni egiptovski geolog Ali Barakat po 42-dnevnem raziskovanju trdi, da gre za umetno strukturo in da je to "100% piramida".

Ameriški astrofizik in zgodovinar Dr. Paul La Violette je po štirih obiskih v Visokem izjavil, da gre tukaj za "največje odkritje na področju arheologije na svetu".

Briljantni ruski fizik, profesor Univerze v Sankt Peterburgu, Konstantin Korotkov je redni gost v Visokem, kjer izvaja meritve energetskih pojavov, in na tiskovni konferenci v Sarajevu je izjavil, da je "odkritje bosanskih piramid na ravni odkritij Majevskih piramid".

Pet ekip strokovnjakov za energetske pojave (Hrvaška, Srbija, Italija, Finska, Nemčija) je po meritvah na vrhu bosanskih piramid in tumulusov ugotovilo, da so ti objekti energetski ojačevalci.

Medicinski projekt je pokazal, da energija piramid ima blagodejni učinek na človeško zdravje, eksperimenti in analize vode, hrane, imunosti in krvi pa kažejo blagodejni vpliv.

Torej, naše raziskovanje prinaša revolucionarno spremembo v pripovedi o piramidah. Namesto piramid kot grobnic za eno mrtvo telo, največje in najstarejše piramide so služile skupnostim živih ljudi.

Tukaj ni "virtualne vojne med strokovnjaki in šarlatani". Tukaj obstaja znanje o tej temi in na drugi strani nevednost. Tisto, kar se imenuje "stroka" (Novaković, Zanier) kaže na nevednost. Dolg je seznam nevednosti in ugibanj omenjene trojice o tem, kar počnemo.

Ozrl se bom na dve stvari. Imam čast, da so me leta 2007 sprejeli v članstvo Ruske akademije naravnih znanosti. Simona je opravila "raziskavo" na internetu, opirajoč se na anonimne blogerje in neznanstveno Wikipedijo. Zmagoslavno je sklenila, da tukaj ne gre za "ugledno Rusko akademijo znanosti" temveč za "Rusko akademijo naravnih znanosti", ki je "nevladna organizacija, ustanovljena leta 1990", poznana po svojih "psevdoznanstvenih članih".

Realnost se še enkrat razlikuje od virtualnega sveta. Namreč, v Rusiji obstaja pet vseruskih akademij znanosti. Da bi dobile ta status, morajo imeti znanstvene institute iz svojih področij v vsaki ruski republiki. Število članov v vsaki akademiji znaša po nekaj tisoč. Število članov v teh akademijah, ki so to čast dobili iz tujine, je nekaj desetin. Vseh pet ruskih akademij znanosti so registrirane, po razpadu Sovjetske zveze, leta 1990 kot nevladne organizacije. Največja je Ruska akademija znanosti, druga po številu članov je Ruska akademija medicinskih znanosti, tretja je Ruska akademija naravnih znanosti itd.

Večina članov Ruske akademije znanosti so hkrati člani vsaj ene od ostalih akademij. Na primer, v Akademiji, v katero sem bil sprejet, je bilo leta 2007 2.500 članov, med njimi tudi več kot dvajset Nobelovih nagrajencev. Trditi, da je ta znanstvena institucija znana po svojih "psevdoznanstvenih članih", je napačno. Navsezadnje, sprejeli so me šele po tem, ko je ekipa te akademije, geofiziki in profesorji Oleg Khavroshkin in Vladislav Tsiplakov, dve leti izvajala meritve z znanstvenimi instrumenti v Visokem in potrdila njihov umetni značaj.

Epitet "prevarant" pomeni, da nekdo vara in na ta način pridobiva finančno korist. Za razliko od dveh "strokovnjakov" je bila moja življenjska pot drugačna. Mene ne plačuje država, ampak sem se sam prebil in zaslužil preko svojega podjetja v Ameriki. Od tam sem financiral stroške na projektu raziskovanja bosanskih piramid skoraj dve desetletji. Od prvega dne sem bil največji (in pogosto edini) donator. Parcele za park "Ravne 2" sem kupil iz svojih prihrankov in obisk ponujam brez kakršnekoli plačila. Obiske piramid in tunelov oglašujemo na podlagi zaključkov velikega števila strokovnjakov iz sveta. Torej, prevare ni, ampak samo dezinformacije slovenske "trojice".

Ustanovitev našega prečudovitega parka ‘Ravne 2’ na 100.000 m² iz zapuščenega močvirnega zemljišča, brez finančne pomoči države, je nov element v našem projektu. Od arheološkega in multidisciplinarnega znanstvenega projekta ter energetskega in zdravilnega vidika, smo mu dodali epitete kulturne, športne, prostovoljne, rekreativne, turistične in umetniške oaze regije in Evrope. Leta 2018 smo privabili 40.000 obiskovalcev, lani 2023 pa 195.000 gostov.

To, kar imamo v Visokem, ni "virtualni", ampak povsem realni svet. Desetine tisoč dragih gostov iz Slovenije nas je obiskalo preteklih let in mnogi se vračajo večkrat. Ko Predrag, Katharina in Simona govorijo o "prevaranih ljudeh" in o "prevarantu" in "šarlatanu", se zdi, da niti sami ne vedo, v kakšnem svetu iluzij in virtualne resničnosti živijo. Z zavračanjem obiska lokacij, o katerih dajejo svoja mnenja (mnenja so v znanosti irelevantna), kažejo, da jih v resnici ne zanima prava resnica.

To je najodprtejši znanstveni projekt v svetu arheologije. Vsi so dobrodošli. Tako tudi naši "virtualni kritiki". Z veseljem jih bomo gostili.

Opomba: Namesto Ljubljane in Maribora so moja predavanja premaknjena v knjižnice v Novem mestu in Velenju. V Novem mestu sem 1. marca 2024 imel obisk, ki je bil največji kdaj koli zabeležen v knjižnici, kjer me je več kot 200 ljudi pospremilo z ovacijami. V mestno knjižnico v Velenju prihajam 27. marca 2024 ob 19. uri. To je priložnost, da me Predrag, Katherina in Simona končno spoznajo, poslušajo moje argumente in, če želijo, javno podajo protiargumente. V najslabšem primeru, z veseljem jim bom podaril katero od svojih knjig.

Piše: Dr. Semir Osmanagić
www.semirosmanagic.com

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.