Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Baklava

Pojdi na stran 1 , 2
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 22:04
Povezava do prispevka
Pa misliš, da gre tukaj za vlečeno testo, ali kakšno posebno drugo testo? Pa kar 25 jih potrebujemo???? Hmmmmm
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 22:09
Povezava do prispevka
kolikor se spomnim, se kore kupijo in so cisto tanko zvaljano testo, da se skor skoz vidi in suho... isto kot za rezance verjetno?
sej za rezance je vleceno testo, samo ko sem ga js delala doma (npr za strudl) je cisto drugace prisel... bolj vlazen od tistega kupljenega
Nazadnje urejeno 11. apr 2005 22:17; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 22:13
Povezava do prispevka
Pa se dobi to pr nas v štarcunah?
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 22:16
Povezava do prispevka
ja, seveda se dobijo
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 22:23
Povezava do prispevka
Hmmmm še eno butasto vprašanje, kje pa majo to?
 
Mislim, da bo bolše, da se jst mal čez mejo odpelem do prve "slastičare" in sproti do "burek
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2005 22:49
Povezava do prispevka
Kore so listi testa - torej 25 listov/kosov testa, vlečenega  (ne lisnatega); imajo jih v vsaki trgovini, lahko kupiš celo tiste za pite, samo morajo biti tanke; tepsija je pa "pekač"  
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2005 9:30
Povezava do prispevka
najboljše kore/jufke se dobijo v pokriti tržnici. Ostale kupljene v mercatorju ipd. pa ne dajo niti približka baklavi! Sem napisala par postov nazaj....!
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2005 11:29
Povezava do prispevka
barbara22 je napisal/a
recept žal ni v sloveščini
 
Bosanska kuhinja
BAKLAVA


  • 25 tankih kora (veličine tepsije)
  • 600 g oraha
  • maslo ili puter
  • Tirit (vrsta tarane):

  • do 1 kg brasna
  • 3 jajeta
  • 250 g masla ili putera
  • Preliv:

  • 2 kg se
    0
    Nazaj na vrh
    alexa
    Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 12. apr 2005 12:56
    Povezava do prispevka
    Jerca  . tko je mene enkrat gledal en na Hrvaškem v slaščičarni, ko sem uro in pol jedla eno sumljivo sadno kupo, ki se je topila in zraven sem popacala celo mizo. Na koncu je prišel in me vprašal, če mi naredi kaj drugega....
    0
    Nazaj na vrh
    romy
    Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
    Objavljeno: 17. feb 2009 18:41
    Povezava do prispevka
    No, jaz sem sklenila naredit baklavo (občasno dobim kak košček iz Sarajeva, pa bi rada poizkusila sama naredit).
    Vem da obstaja več različic (ponavadi dobim različne) in najboljša mi je tista, samo z orehi (brez rozin medu in nevemčesaševse).

    Seveda pa bi želela bolj enostaven recept, testo bi kupila...
    Kateri recept naj uporabim (v tej temi jih je že nekaj)? Jo katera dela?
    0
    Nazaj na vrh
    Pojdi na:
    Baklava
    Stran 2 od 2
    Pojdi na stran 1 , 2
    Pojdi na stran:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.