Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kruhovi cmoki

Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 11:19
Povezava do prispevka
Prišla sem do sklepa, da smo doma zadnje čase konzumirali "preveč" testenin v različnih oblikah in zato bi danes poleg golaža rada skuhala kaj drugega. Zanima me ali ima kakšna Planetka dober oziroma enostaven recept za kruhove cmoke?

Nekaj sem jih našla na enem izmed naših spletnih portalov s področja Kulinarike ampak bi vseeno rada videla še kak "preizkušen" recept.

Hkrati me pa zanima kaj ve ponavadi kuhate poleg omak, golaža itd. Smile


0
Nazaj na vrh
SPA
Starost: 41Pridružen: 15. jul 2005Prispevkov: 5504Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 11:25
Povezava do prispevka
Mi jih bomo ravno danes jedli. Mama ne naredi posameznih cmokov, ampak večji cmok, ki ga potem razreže.

Gre pa nekako tako:
na olju prepražiš čebulo, daš gor na kocke narezan kruh, posoliš, popraš, česen, mešaš in "pražiš" kruh, da se vse navzame začimb. Ohladiš, ubiješ jajce, zgneteš. Če je treba, dodaš vodo/mleko. Oblikuješ v debelo klobaso. Mama včasih zavije v alu folijo, drugič v kuhinjsko krpo. Zaveže konca in da kuhat v krop. Kako dolgo kuha pa ne vem, pomoje še sama ne ve - po filingu.

Meni je že samo popražen kruh njamiiiiii
Vsaka šola nekaj stane...
0
Nazaj na vrh
laancy
Starost: 35Pridružen: 8. sep 2008Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 11:27
Povezava do prispevka
OJ!
Suh kruh(narezan na kocke, rezine...) popariš z vročin mlekom, dodaš praženo čebulo, slanino. Ko se ohladi, dodaš še peteršilj in jajce. Če je masa preredka dodaš malo moke ali drobtin. Oblikješ v knedlne in skuhaš v vreli osoljeni vodi.
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 12:00
Povezava do prispevka
Punce, super ste! Hvala obema.
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 12:00
Povezava do prispevka
Po zadnjem receptu delam tudi jaz in vedno izpade super, ne glede na uporabljene količine določenih sestavin. Vedno delam po občutku, pa vedno uspe. 
0
Nazaj na vrh
darcy85
Starost: 38Pridružen: 15. feb 2008Prispevkov: 67Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 16:33
Povezava do prispevka
Pri  nas jemo kakšne njoke zraven golaža ali pa recimo sveže žemljice, včasih tudi koruzne žgance.
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 16:42
Povezava do prispevka
Mm njoki bi bili odlična priloga. Smile

Drugače me pa zanima še nekaj glede tega cmokca. Sem oblikovala kar hlabček in ga 20 minut kuhala na najmanjšem ognju v kuhinjski krpi, potem sem ga pa vzela ven iz vode, razprla krpo in videla, da je bil še malo hmm.."voden". Sem ga prestavila v alu folijo in spet dala kuhat. Big smile

Kako se ve kdaj je ok? Mora plavati?
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 17:29
Povezava do prispevka
Ubistvu ni nič takega, da bi se moralo dolgo kuhat, ker ni nič surovo (jajce itak kar kmalu zakrkne)... Zakaj je bilo pa tako mokro pa nimam pojma.. Mogoče je bila že ko si dala kuhat preveč "razmočeno"... Ne vem, ugibam, ker še nikoli nisem delala..

Jaz bi jih kuhala, 10, 15 min. Eni pravijo, da ko cmoki in podobne stvari priplavajo na površino vode, da je kuhano. jaz temu triku nič preveč ne zaupam...
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 17:47
Povezava do prispevka
Navy je napisal/aMm njoki bi bili odlična priloga. Smile

Drugače me pa zanima še nekaj glede tega cmokca. Sem oblikovala kar hlabček in ga 20 minut kuhala na najmanjšem ognju v kuhinjski krpi, potem sem ga pa vzela ven iz vode, razprla krpo in videla, da je bil še malo hmm.."voden". Sem ga prestavila v alu folijo in spet dala kuhat. Big smile

Kako se ve kdaj je ok? Mora plavati?


da ni bil že preveč razkuhan 0.o drugače pa jaz tudi ne bi vedela glede dolžine kuhanja... kaki manjši cmoki že priplavajo gor, kakšen večji pa ne vem kako bi 0.o + da je odvisno od same velikosti kako dolgo se bo kuhal...
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 18:02
Povezava do prispevka
No, se vidi, da sem prvič delala. Big smile Sem ga potem par minutk kuhala v alu in ugotovila, da je bil očitno res že surov malce premoker, čeprav sem dodala drobtinice. No, za pojest bo -sama sem že pojedla dve rezini, domači bodo pa povedali, ko pridejo. Smile

Sem pa ugotovila, da petršilja ne bi smela dati notri, ker je blaah.
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2009 18:34
Povezava do prispevka
Ma jaz pa se držim načela, da morajo priplavat na površje.
Zraven golaža ponavadi skuham njoke, polento ali že omenjene kruhove cmoke ali zakuham v golažu še krompir in pride taka fajn nasitna jed na žlico.
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
NayaInfinity
Starost: 37Pridružen: 1. jan 2009Prispevkov: 50Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2009 17:25
Povezava do prispevka
Pa še ena skrivnost; za boljši okus kruhovih cmokov se čebulo prepraži na maslu (ne na olju). Razlika je očitna. Big smile
Quad me nutrit me destruit.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kruhovi cmoki
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.