Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Baklava

Pojdi na stran 1 , 2
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2005 20:17
Povezava do prispevka
A ima katera ta prav (beri preizkušen) recept za baklavo? Se mi je ravnokar zluštal po njih, pa tle daleč naokol ni ta pravih.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2005 21:58
Povezava do prispevka
Moj ata zna naredit original baklavo. Ga bom jutri poklicala in ga vprašala za recept. Pa še spomnila ga bom, da je že dolgo ni naredil.
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2005 22:50
Povezava do prispevka
Tukaj je en preizkušen recept:



Nadev:

5 jajc

250g sladkorja

250g moke

250g olja

250g mletih orehov

5 žlic drobtin

1 pecilni prašek

6-7 plasti vlečenega testa (čimbolj tanke)



Vse sestavine zmešaš skupaj in zmes nanašaš na plasti testa:
testo-nadev-testo-nadev itd. Pečeš na 200
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2005 13:49
Povezava do prispevka
Lai Ming, v kakšen pekač pa daš to zmes?
 
 
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2005 13:55
Povezava do prispevka
Nimam pojma, moram vprašat mami, ker je ona to delala  Ti napišem, ko izvem
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2005 14:04
Povezava do prispevka
kiara je napisal/a
Moj ata zna naredit original baklavo. Ga bom jutri poklicala in ga vprašala za recept. Pa še spomnila ga bom, da je že dolgo ni naredil.
 
TNX Kiara. No ti ga kar vpraši, ker bi glih originalen - domač recept rada imela.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 9:08
Povezava do prispevka
Lai Ming to ni recept za bakalvo. Kvečjemu kakšna različica...
Original baklavo je dokaj težko narest, čeprav je recept preprost. Mora biti prava gostota vode s sladkorjem, ki zalivaš baklavo, ko je že pečena, dovolj orehov, prava temperatura, lepa oblika,...
Moja mama jo dela pogosto(moja dva sta iz Sarajeva),jaz je ne maram.
0
Nazaj na vrh
ilafa
Starost: 37Pridružen: 8. dec 2004Prispevkov: 1854Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 10:49
Povezava do prispevka
Jaz sem jo delala po tem receptu in je prisla res super, taka originalna.



SESTAVINE:

listnato testo


2 limoni


25 dag masla


1 kg sladkorja


50 dag orehov + 12.5 dag sladkorja


5 dl - 7.5 dl vode



Na dno z maslom namaščenega pekača položiš plast listnatega testa in ga
premažeš z razstopljenim maslom. Nanj položiš plast listnatega testa,
po katerem potreseš plast mletih orehov, pomešanih s sladkorjem. Sledi
plast listnatega testa, razstopljeno maslo, listnato testo, plast s
sladkorjem pomešanih orehov, listnato testo, razstopljeno maslo in spet
listnato testo. Tako zloženo baklavo preliješ s preostalim
razstopljenim maslom, narežeš (zarežeš do dna) na kvadratke in pečeš
pri 180C.


Medtem skuhaš vodo, v kateri razstopiš 1 kg sladkorja. Temu dodaš še
limonin sok. S še vročo razstopino preliješ pečeno baklavo, nato pa
pekač pustiš nekaj časa pokrit z mokro kuhinjsko krpo.



izracunala sem tudi kalorije in jih je okoli 10000 (ja, pet nul)
http://www.macjedlake.com
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 11:29
Povezava do prispevka
ni listnatno testo ampak vlečeno. Oziroma "jufke". Najboljše se kupijo v pokriti tržnici. Vse ostale niso primerne.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 12:16
Povezava do prispevka
aleksa je napisal/a
Lai Ming to ni recept za bakalvo. Kvečjemu kakšna različica...




Hmm, mami jo je naredila in je bila čist direkt kot originalna Tako so rekli moji, ker jaz baklav ne jem, je pa moj brat "specialist" za baklave in mu je tole bila ena boljših
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 12:31
Povezava do prispevka
verjamem, da je dobra ampak to ni recept za baklavo . Jaz jih sploh ne maram in ne jem ampak je moja familija iz Sarajeva pa nekako vem kako naj bi izgledalo vse skupaj...oziroma baklave v turčiji in albaniji so malo drugačne. Mah kaj pa vem, zdej sem še sama zmedena....
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2005 12:41
Povezava do prispevka
recept žal ni v sloveščini
 
Bosanska kuhinja
BAKLAVA


  • 25 tankih kora (veličine tepsije)
  • 600 g oraha
  • maslo ili puter
  • Tirit (vrsta tarane):

  • do 1 kg brasna
  • 3 jajeta
  • 250 g masla ili putera
  • Preliv:

  • 2 kg se
    Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
    0
    Nazaj na vrh
    kiara
    Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
    Objavljeno: 9. apr 2005 23:35
    Povezava do prispevka
    Mi še ni uspelo dobit recepta od atija. Takoj ko ga dobim (upam, da jutri) vam ga posredujem.
    Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
    0
    Nazaj na vrh
    anneta
    Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
    Objavljeno: 11. apr 2005 21:47
    Povezava do prispevka
    25 tankih kora (veličine tepsije) - vse ostalo sem razumela, ampak kaj misli pa s tem pa nimam pojma???????
    0
    Nazaj na vrh
    ronza
    Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
    Objavljeno: 11. apr 2005 21:53
    Povezava do prispevka
    tepsija je verjetno pekac (domnevam), kore so pa kosi testa... mislim, da se testu za burek tudi rece kore.
    0
    Nazaj na vrh
    Pojdi na:
    Baklava
    Stran 1 od 2
    Pojdi na stran 1 , 2
    Pojdi na stran:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.