Temu v Angliji pravijo apple crumble. Moj recept (za srednje velik pekač) je:
- 2 kg jabolk
- 175 g moke
- 175 g masla
- 250 g rjavega sladkorja
- 1 limona
Jabolka olupimo, izdolbemo peščišča ter narežemo na majhne koščke. Nato jih polijemo s sokom ene limone in pustimo stati, da se rahlo nakisajo. Vmes stresemo ostale sestavine (maslo, sladkor in moko) v večjo posodo in gnetemo toliko časa, da med prsti nastanejo drobtinam podobne kroglice, ki se ne smejo preveč sprijemati skupaj, sicer dodamo še malo sladkorja. Jabolka stresemo v namaščen pekač, posujemo z "drobtinami" ter pečemo 45 minut na 180°C oz. dokler posip ne postane zlatorjav. Priporočam, da postrežete še vroče, oz. prelijete z jajčno kremo (po angleško custard, recepti so na Youtube-u, vendar je jaz ne znam narediti).

Topla sladica je veliko boljša kot hladna!