Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ekcemi v zgodnjem otroštvu vplivajo na duševno zdravje

10. mar 2010 11:43
0

Oglasno sporočilo

... je pokazala raziskava, ki so jo opravili znanstveniki iz centra Helmholtz Zentrum v Münchnu v sodelovanju z univerzo Ludwig-Maximilians-Universität in bolnišnico Marien-Hospital v Wesslu. V raziskavi so preučili 5991 otrok, rojenih med leti 1995 in 1998, objavljena pa je bila v Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Raziskovalci so ugotovili, da so imeli otroci, ki so imeli razne ekceme v prvih dveh letih življenja, kasneje pogosteje psihološke težave kot njihovi vrstniki. Ti problemi so bili še posebej pogosto čustvene narave. Raziskovalci zato menijo, da lahko ekcemi v ranem otroštvu vodijo v vedenjske in psihološke probleme pri otrocih. Otroci, katerih ekcemi so se vlekli več kot prvi dve leti življenja, pa so bili še bolj podvrženi duševnim težavam kot otroci, ki so imeli ekcem le v najbolj zgodnji dobi.

Ekcem je sicer nenalezljiva kožna bolezen, za katero so značilni srbenje, izpuščaji in luščeča se koža in je najbolj pogosta kožna bolezen pri ostrocih in mladostnikih. Otroci, ki so imeli ekceme, imajo tudi povečane predispozicije za nastanek alergij, astme in senenega nahoda, poleg tega pa so z ekcemi povezane še druge težave kot npr. problemi s spanjem. Znanstveniki predvidevajo, da so ravno ti sekundarni simptomi tisti, ki otrokom pustijo posledice.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ni boljšega dokaza, da se moda neprestano vrača, kot tile zvezdniški outfiti.