Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kaj je dieta 131 in ali jo je vredno preizkusiti?

17. jul 2018 12:20
0

Zdrava prehrana je temelj, s katerim ohranjamo zdravje ali ga celo vračamo, torej odpravljamo bolezni. Nič ni narobe, če se občasno pregrešimo, a bistvo je, da se večino časa prehranjujemo zdravo in zmerno.

Obstaja skorajda nešteto diet, a diete – vsaj pod pojmom, kot si to predstavlja večina ljudi; torej nekaj, česar se držimo začasno, nato pa se vrnemo a stara pota – ne delujejo. Le kako bomo ohranili vitko in lepo postavo, če se bomo ponovno začeli prehranjevati neustrezno?

Zato je bistveno, da se pojem 'dieta' razlaga kot način prehranjevanje – torej nekaj, česar se držimo dolgoročno. Če želimo dolgoročne, torej trajne rezultate.

V zadnjem času je tako zaslediti 'dieto', torej način prehranjevanja, ki so jo poimenovali dieta 131. Za kaj gre?

Kombinacija več diet

Dieta 131 je 12-tedenski virtualni trening oz. program, ki ga je pripravila fitnes podjetnica Chalene Johnson in kombinira makro dieto; ketonsko dieto, prekinitveni post in ločevalno dieto – vse v določenih fazah.

PREBERITE TUDI: Ketonska dieta - ko vse ostalo odpove
 

Kaj je temelj diete?

Predvsem je bistvo diete 131, da spodbuja zdravo prehranjevanje: torej ekološko pridelano hrano; živali ekološke proste reje; zdrave maščobe ter predvsem ogromno zelenjave.

Izogibati pa se je treba hrane, ki povzroča vnetne procese v telesu in tako vodi v bolezni. Sem sodijo sladkor; komercialno mleko in mlečni izdelki; gluten in vse, kar ga vsebuje; ter, jasno, predelana (procesirana) ali 'junk' hrana. Tudi alkoholu se je treba izogibati.

Sicer pa je bistvo diete, da se jo prilagodi vsakemu posamezniku glede na njegove cilje.

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali 'intermittent fasting'
 

Ali ima dieta 131 tudi kakšne negativne plati?

Ali ima tudi kakšne negativne plati? Praktično ne, le da jo je treba plačati, če želite iti res po programu in imeti tudi dostop do receptov in podpornih skupin.

Ali jo je priporočljivo preizkusiti?

Glede na to, da dieta 131 temelji na preverjeno učinkoviti in super zdravi ketonski dieti in ekološki prehrani v kombinaciji s še bolj zdravim prekinitvenim postom, vsekakor. Sploh ker odsvetuje nezdravo prehrano. Skratka, z dieto 131 ne morete zgrešiti.

PREBERITE TUDI: Z zelenjavo do vitkosti in zdravja!

 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.